Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

A munkahelyek újranyitásakor az adatvédelemre is figyelni kell

Munkaügyek

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos védelmi intézkedések enyhítésével párhuzamosan a cégek és üzletek az újranyitást tervezik, vagy már meg is kezdték. Az újranyitással járó adatvédelmi kötelezettségekre a Baker & McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda hívja fel a figyelmet.

A munkahelyi védekezés is lehet veszélyes, nem csak a vírus

Munkaügyek

Ha a koronavírus járvány visszaszorítását célzó lépésekre a munkavállalók biztonsága oldaláról tekintünk, számos, a járványügyi helyzethez csak közvetetten kapcsolódó, a munkavállalókat fenyegető új veszélyforrással is találkozunk. Az otthoni munkavégzés, az eddig nem használt veszélyes anyagok, például fertőtlenítők, vagy épp a fertőzés terjedését akadályozni hivatott védőeszközök viselése mind többletkockázatot jelentenek, ám ezek könnyen háttérbe szorul(hat)nak a mindent felülíró koronavírus elleni védekezéssel szemben.

Megújult a www.munka.hu portál

Munkaügyek

A koronavírus okozta gazdasági helyzetben még aktívabb segítségnyújtásra számíthatnak az álláskeresők és a munkáltatók is a megfelelő munkahely és a legalkalmasabb munkaerő minél gyorsabb megtalálásában.

Már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

Munkaügyek

Ha egy munkavállaló nettó alapbére 200 ezer forint volt eddig, és a veszélyhelyzet miatt a munkaideje 50 százalékkal csökkent, akkor a kieső munkabér 70 százalékát, azaz 70 ezer forintot garantál részére az állam. A csökkentett munkaidő maradék 30 százalékában a munkáltató fejlesztésben részesítheti a munkavállalót, vagy egyéb, a cég tevékenységéhez kapcsolódó fejlesztésben való közreműködést várhat el tőle, amelynek fejében munkabért fizet

Itt a bértámogatási rendelet

Munkaügyek

A programban azok a Munka törvénykönyve szerint foglalkoztatott munkavállalók vehetnek részt, akik a veszélyhelyzet kihirdetése és a kérelem benyújtása közötti időszak alatt megszakítás nélkül foglalkoztatásban álltak a munkáltatónál, akár "home office" keretében is.

Munkajogi megállapodás minta a munkavállalóval rendezendő kérdésekre

Munkaügyek

A minta a koronavírus miatti veszélyhelyzetre a lehetséges munkajogi intézkedéseket önti megállapodás formjába.A 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet 6.§ /4/ bekezdése szerint a munkavállaló és a munkáltató az Mt. rendelkezéseitől külön megállapodásban eltérhetnek. Cégmenedzselés előfizetők ingyenesen letölthetik az Online / Iratminták menüből A minta több opciót tartalmaz, ezek közül kell kiválasztani azt, amelyet a munkáltató alkalmazni kíván.

A válság után megváltozik a foglalkoztatás szerkezete egy felmérés szerint

Munkaügyek

A koronavírus-járvány okozta válságot követően jelentősen megváltozik a foglalkoztatás szerkezete, felerősödnek az alternatív foglalkoztatási módok és a munkaerő-kölcsönzés, a home office pedig sokkal kidolgozottabbá és elfogadottabbá válik - erre számít a munkavállalók jelentős része egy felmérés szerint.

Hogyan fog alakulni a foglalkoztatás - az ITM becslés

Munkaügyek

A koronavírus-járvány hatásai a következő hónapokban érződni fognak a foglalkoztatásban is, a becslések szerint tízezres nagyságrendben szűnhetnek meg álláshelyek a tavasz folyamán.

Koronavírus idején – tájékoztató munkáltatóknak és munkavállalóknak

Munkaügyek

A koronavírus terjedésével egyre több korlátozó intézkedésre lehet számítani. Most mindennél fontosabb a munkáltatók és munkavállalók közötti folyamatos tájékoztatás, az együttműködés és a mindenki számára előnyös megoldások kidolgozása. Az alábbi tájékoztató 3 részből áll, az első a munkaügyi vonatkozás, a második a vállalkozás gazdasági érdekeire a harmadik – néhány mondat erejéig – az emberi oldalra helyezi a hangsúlyt. Szörényi Marianna - a berugyek.hu alapitója átfogó írását közöljük.

NNK: a foglalkozás-egészségügy köteles ellátni nem halasztható alapfeladatait

Munkaügyek

Az új koronavírus által okozott veszélyhelyzet kihirdetését követően az intézkedés alól az időszakos orvosi alkalmassági vizsgálatok jelentenek csak kivételt. Ezeknek az időpontja - a munkáltatóval való egyeztetést követően - elhalasztható, az időszakos munkaköri orvosi alkalmasság időtartama pedig a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig meghosszabbítható.

Táppénz – Információs összefoglaló a Covid-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban

Munkaügyek

Aki COVID-19 vírussal kapcsolatban vagy otthonában, vagy egészségügyi intézményben járványügyi megfigyelés alá kerül, keresőképtelen állományba vehető. A Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztály tájékoztatója

Lehetőségek a Munka törvénykönyvében a járvány munkajogi következményeinek kezelésére

Munkaügyek

Tájékoztató munkáltatóknak és munkavállalóknak: Home office – otthon dolgozás elrendelése ★ Távmunkavégzés ★ Mentesülés a munkavégzési kötelezettség alól ★ Fizetés nélküli szabadság ★ Betegszabadság – táppénz ★ A szabadság kiadása ★ Általános magatartási követelmények

KSH: a bruttó kereset 11,4 százalékkal 367 800 forintra nőtt tavaly

Munkaügyek

Tavaly decemberben a bruttó átlagkereset 406 400 forint volt, 13,1 százalékkal magasabb, mint egy éve, így a tavalyi, éves átlagkereset 367 800, a nettó 244 600 forint lett, mindkettő 11,4 százalékkal nőtt 2018-hoz viszonyítva - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Alig lassul a keresetek növekedési üteme az idén

Munkaügyek

A vállalkozásoknál 11,5 százalékkal 378 ezer forintra nőttek a bruttó átlagkeresetek tavaly októberre, a költségvetési szektorban - közfoglalkoztatottak nélkül számolva 10,7 százalékos növekedéssel 374 ezer forint volt a bruttó átlagkereset.

Folytatódhat a bérnövekedés a vállalati visszajelzések alapján

Munkaügyek

A cégek a munkaerőköltségek növekedését nehezen tudják előteremteni, Magyarországon ugyanakkor valószínűleg még sokáig jóval olcsóbban termelhetnek, mint Németországban.

Több mint ötödével nőttek a fizikai órabérek tavalyhoz képest

Munkaügyek

A legnagyobb mértékben Közép-Magyarországon és a Dunántúlon lódultak meg a fizikai átlagórabérek, már 1400-1600 forint felett járnak, eközben az Alföldön és Észak-Magyarországon 1000-1200 forint között alakulnak.

beneFIT Prize - a vállalati gondoskodás a munkaerőpiac fontos eleme

Munkaügyek

A most életre hívott beneFIT Prize - for Happy Employees elismerés az első olyan átfogó pályázat Magyarországon, amely a munkavállalói jóllét fizikai-, szellemi- és lelki aspektusait is egyformán figyelembe veszi, a környezeti és szociális hatások mellett. A beneFIT Prize-ra október 31-éig lehet pályázni kis-, közép- és nagyvállalati kategóriában. Az elismeréseket novemberben adják át első alkalommal.

Rugalmas munkavégzés, stabilitás és alapfizetés – ezek alapján választ munkahelyet az Y és Z generác

Munkaügyek

A teljesítmény alapú honoráriumnál vonzóbb a fix, kiszámítható alapbér, és meghatározó a közvetlen felettes vezetői stílusa is a 16-28 éves korosztály számára.

Nem kell félni a Z-generációs munkavállalók alkalmazásától

Munkaügyek

A Z-gerenációhoz hasonlóan sem az X-, sem az Y-generáció nem volt homogén. A generációs felosztás szerinte azért sem értelmezhető, mivel a földrajzi-társadalmi tényezők azt jelentősen árnyalják.

A munkaerő legyen veled. De milyen szerződéssel?

Munkaügyek

A régiót sújtó krónikus munkaerőhiány kezelésére gyakori megoldás manapság, hogy egy vállalkozás munkaerőt biztosít egy másik részére. Nem árt azonban résen lenni az ilyen megállapodásoknál: a körülményektől függően ugyanis a NAV átminősítheti ezeket a szerződéseket, ami komoly adózási kiadásokkal járhat.