Cégvezetés hírek, információk
Cégvezetés kategória hírei

György László: Magyarország nem összeszerelő üzem

Cégvezetés

2010 óta megtörtént Magyarország ujraiparosítása, high-tech iparágak nőttek ki. Ennek eredményeként az IMF kimutatása szerint is Európában Magyarország Dániával és Németországgal az elsők között versenyez az iparon belüli magas high-tech arányával - mondta

MKIK GVI: bizonytalanok a vállalkozások

Cégvezetés

A vállalkozások bizonytalanságára utal, hogy a 2024. januári adatfelvétel alapján készült első negyedéves konjunktúramutató plusz 13 pontra csökkent a 2023. októberi plusz 21 pontról - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI)

PwC: bizakodóbbak a magyar vállalatvezetők, mint egy évvel ezelőtt

Cégvezetés

A magyarországi vezérigazgatók 54 százaléka a globális, 60 százaléka a hazai gazdaság növekedési ütemének javulásában is bízik 2024-ben a tavalyi rekord pesszimista év után - derül ki a PwC 13. alkalommal elkészített magyarországi vezérigazgatói felméréséből.

Támogatott tanácsadási szolgáltatást nyújthatnak a jövőben az agrár szakmai szervezetek

Cégvezetés

Kiaknázható lehetőségek nyílnak a Közös Agrárpolitika (KAP) 2027-ig felhasználható hazai támogatási forrásait tartalmazó stratégiai tervében az ágazatban tevékenykedő szakmai szervezetek számára is. Az egyedi tudásátadási és tanácsadási szolgáltatások támogatására irányuló új pályázati konstrukciók várhatóan a nyáron jelennek majd meg

Egyre nagyobb az internet szerepe az autóvásárlásban

Cégvezetés

Ma már szinte mindenki internetes keresésbe kezd, ha új autót vásárolna, de a többség mégis márkakereskedésnél írja alá a szerződését – derül ki az EY legfrissebb, 20 ország 15 000 fogyasztójának megkérdezésével készült nemzetközi felméréséből. A szalonok segíthetnek az elektromos járművek elterjedésében is, mivel képesek eloszlatni a technológiával kapcsolatos tévhiteket.

VIMOSZ: januárban jelentősen javultak a turisztikai cégek várakozásai

Cégvezetés

Januárban jelentősen javultak a turisztikai cégek várakozásai az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a GKI Gazdaságkutató közreműködésével végzett legfrissebb felmérése alapján

Megjelent a Kft kézikönyv 2024 - rendelhető!

Cégvezetés

2024-es kiadás ● Korlátolt felelősségű társaságok működési szabályai ● Tagok jogállása ● Többségi tagok többletkötelezettségei ● Kisebbségi tagok többletjogai és jogérvényesítési lehetőségei ● Üzletrész átruházása és adózása ● Üzletrész a házastársi közös vagyonban ● Üzletrész öröklése ● A taggyűlés működési szabályai ● Ügyvezetők feladatai, felelőssége ● Veszélyes vizek, kritikus területek a cégvezetésben ● Foglalkoztatás és információbiztonság a társaságban ● Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is - Megrendelés és további információ: Cégmenedzselés Webshop https://www.cegmenedzseles.hu/webaruhaz/cegvezetes-11/kft-kezikonyv-2024-333

Hogyan tartsuk be az újévi üzleti fogadalmakat?

Cégvezetés

Az újévi fogadalmak 50 százaléka nem teljesül, legyen az a konditerembe járás, az egészséges étkezés vagy akár új üzleti célok megfogalmazása. Ennek oka, hogy ezek gyakran összefüggenek az idő menedzsmenttel, mivel a sikeres fogadalmak elérése általában rendszeres időráfordítást és tervezést igényel. Már eltelt egy hónap az évből, de még mindig nem késő elővenni egy noteszt és tollat a tervezéshez.

Csökkentek a női kinevezések az igazgatótanácsokban, egyre fontosabb a politikai tapasztalat

Cégvezetés

Kevesebb nőt nevezetek ki igazgatósági tagnak 2023-ban, miközben felértékelődött a politikai tapasztalat a kiválasztásnál – derül ki az EY európai pénzügyi szolgáltató cégeket elemző nemzetközi kutatásából.

Február 5-éig lehet nevezni a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra

Cégvezetés

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek 2023-ban kiemelkedő műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el.

3+3 feltörekvő technológiai trend 2024-ben

Cégvezetés

A generatív mesterséges intelligencia korában a vállaltok számára minden eddiginél fontosabb az integrált üzleti stratégia, a szilárd technológiai alap és a kreatív munkaerő. Ezt támasztja alá a vállalati best practice példákon és vezetői véleménykutatáson alapuló 15. Deloitte Globális Tech Trends jelentés.

Kisvállalkozások nagy lépése: e-kerékpárflottával az ESG versenyképességért

Cégvezetés

Az üzleti környezet folyamatos változásai és a fenntarthatósági kritériumok együttesen formálják az üzleti mobilitást, mely területen egyre nagyobb igény formálódik a zöld megoldásokra.  2023. december 22-én a Magyar Közlönyben megjelent az ESG-törvény (Environment, Social, Governance), ami még nagyobb nyomást helyez már nem csak a nagyvállalatokra, hanem a KKV szektorra is.


Vissza az előző oldalra