Cégvezetés hírek, információk
Cégvezetés kategória hírei

MKIK GVI: kevesebb cég tervez áremelést

Cégvezetés

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI) felmérése szerint a vállalkozások 61 százaléka tervezi, hogy emeli belföldi értékesítési árait a következő fél évben. Ez az utóbbi három év stabilan 70 százalék feletti adataihoz képest számottevően kisebb arány, utoljára 2021 áprilisában tapasztaltak hasonló szintet - ismerteti az MKIK GVI közleményében.

VOSZ: bérnövekedés és élénkülő beruházások jellemzik a hazai vállalkozásokat

Cégvezetés

A hazai vállalkozásoknál továbbra sincs munkaerőpiaci feszültség, nem terveznek elbocsátásokat, miközben kétszámjegyű bérnövekedés prognosztizálható, emellett a beruházások is visszaállhatnak az egy évvel ezelőtti szintre - közölte a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) kedden a második negyedévi VOSZ Barométer üzleti hangulatelemzés alapján, amely 400 VOSZ-tag vállalati vezető megkérdezésével készült.

Kft kézikönyv 2024 - ügyvezetőknek, kft-tagoknak

Cégvezetés

Korlátolt felelősségű társaságok működési szabályai ● Tagok jogállása ● Többségi tagok többletkötelezettségei ● Kisebbségi tagok többletjogai és jogérvényesítési lehetőségei ● Üzletrész átruházása és adózása ● Üzletrész a házastársi közös vagyonban ● Üzletrész öröklése ● A taggyűlés működési szabályai ● Ügyvezetők feladatai, felelőssége ● Veszélyes vizek, kritikus területek a cégvezetésben ● Foglalkoztatás és információbiztonság a társaságban ● Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is - Megrendelés és további információ: Cégmenedzselés Webshop https://www.cegmenedzseles.hu/webaruhaz/cegvezetes-11/kft-kezikonyv-2024-333

Érdemes időben felkészülni a cégeknek az unió MI-rendeletének alkalmazására

Cégvezetés

 Az Európai Unió mesterséges intelligenciáról (MI) szóló rendelete számos kötelezettséget ír elő a cégeknek, ezért érdemes időben megkezdeni a jogszabályi felkészülést - közölte a Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda.

Felértékelődő értékesítők: verseny indult a legjobbakért

Cégvezetés

A nehéz gazdasági helyzet miatti nyomás hatására felértékelődik az értékesítők szerepe a vállalatoknál. A turbulens gazdasági helyzetre a cégek logikus válasza a sales csapat erősítése, ami az értékesítők iránti kereslet élénküléséhez vezetett. Egyre élesebb a verseny a legjobb értékesítők megszerzéséért - állítja Horányi-Kiss Annamária, recruitment szakértő, a JIT Talent vezető tanácsadója.

Világszerte optimisták a vezérigazgatók – indulhat a növekedés

Cégvezetés

Tavalyhoz képest derűlátóbbak a vezetők a növekedési kilátásokkal kapcsolatban – mutat rá az EY legfrissebb, 21 országban köztük Franciaországban, Németországban, Olaszországban 1200 vezérigazgató és 300 intézményi befektető részvételével készült nemzetközi felmérése. A várható bővülést kihasználva egyre többen gondolkodnak felvásárlásokban.

Újabb kiadvánnyal segíti a termelőket az agrártárca és az agrárkamara

Cégvezetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Agrárminisztérium (AM) szakmai tájékoztatóval segíti a termelőket, miután több ponton is módosult a mezőgazdasági termékpiacok szervezésének egyes kérdéseiről, a termelői és a szakmaközi szervezetekről szóló törvény - közölte a NAK

Kisvállalkozásokat segítő akciótervet hirdet meg a kormány szeptemberben

Cégvezetés

Az akcióterv kiterjed majd többek között a vállalkozói hitelek kérdéskörére, a befektetések támogatására, a finanszírozási költségek csökkentésére vagy a vállalkozások digitális jelenlétére, hiszen ma már a legkisebb vállalkozások sem nélkülözhetik az állandó online elérhetőséget.

Komoly kihívás itthon tartani a jövő autóipari mérnökeit

Cégvezetés

A műszaki felsőoktatási képzésben részt vevő hallgatók 79 százaléka itthoni elhelyezkedés esetén legalább nettó 650 ezer forintos kezdőbérre tart igényt. A karrierépítés érdekében 70 százalékuk kész belföldi költözésre, és 63 százalékuk a diploma megszerzését követően külföldi munkakeresést is tervez - derült ki a Trenkwalder és az autopro.hu közelmúltban elvégzett felméréséből.

Otthon Centrum: mérsékelten nőtt a vidéki új építésű ingatlanok ára

Cégvezetés

A városok közötti ársorrend megegyezik az előző negyedévessel: Debrecen a legdrágább város, négyzetméterenként 1,24 millió forintos fajlagos átlagárral, ami az utóbbi negyedévben elindult több új projekttel magyarázható. Sopron négyzetméterenként 1,19 millió forintos árral a második, míg Szeged 1,18 millió forinttal a harmadik. Egymillió forint feletti fajlagos átlagár öt városban - Érd, Győr, Pécs, Veszprémben, Zalaegerszeg - fordult elő.

OTP: a termőföld-piac tavaly is szűkült

Cégvezetés

A 2022-es 1,989 millió forintról tavaly 2,064 millióra nőtt a termőföldek hektáronkénti ára a NAV (egyelőre nem teljeskörű) adatai alapján. A legjobban, 16, illetve 15 százalékkal Hajdú-Bihar és Somogy vármegyében emelkedtek az árak. A másik végletet, 15 százalékos csökkenést Heves és Nógrád vármegyékben tapasztalták.

Mesterséges intelligencián alapuló minőségellenőrzési technológiát fejleszt az EN-CO Software

Cégvezetés

Lehetővé teszi, hogy az iparági gyakorlattal ellentétben, minimális emberi beavatkozással, egyetlen robotcella végezze el különböző típusú termékek ellenőrzését, akár a tárgyak mozgása közben a futószallagon.


Vissza az előző oldalra