Cégvezetés hírek, információk
Cégvezetés kategória hírei

NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre

Cégvezetés

Az eddigi feladatokon túl egyebek mellett segítik majd a gazdálkodási napló vezetését, valamint az állat- és területalapú támogatásokhoz, pályázatokhoz (agrár-környezetgazdálkodás, ökológiai gazdálkodás, Natura 2000 gyep és erdő) kapcsolódó adminisztrációt. Az egységes kérelmek benyújtásán túl intézik az ahhoz kapcsolódó teendőket

Az innovációs ügynökség a külföldi piacszerzésben segíti a magyar vállalkozásokat

Cégvezetés

Először helyzetfelmérést végeznek, ahol kiderül, jelenleg hol tartanak a jelentkező vállalkozások és milyen feladatokat kell elvégezniük a nemzetközi piacra lépéshez. A második lépésben konkrét gyakorlati és módszertani ismeretekre tehetnek szert a cégek, majd a harmadik részben konkrét célpiacokkal kapcsolatos tudást lehet elsajátítani

Megjelent a Kft kézikönyv 2024 - rendelhető!

Cégvezetés

Korlátolt felelősségű társaságok működési szabályai ● Tagok jogállása ● Többségi tagok többletkötelezettségei ● Kisebbségi tagok többletjogai és jogérvényesítési lehetőségei ● Üzletrész átruházása és adózása ● Üzletrész a házastársi közös vagyonban ● Üzletrész öröklése ● A taggyűlés működési szabályai ● Ügyvezetők feladatai, felelőssége ● Veszélyes vizek, kritikus területek a cégvezetésben ● Foglalkoztatás és információbiztonság a társaságban ● Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is - Megrendelés és további információ: Cégmenedzselés Webshop https://www.cegmenedzseles.hu/webaruhaz/cegvezetes-11/kft-kezikonyv-2024-333

A jövő megoldásaiba enged betekintést a Konica Minolta Live Show

Cégvezetés

A rendezvény összefogja a hazai IoT-közösséget, hogy támogassa, feltárja az egyes alkalmazási területek IoT-lehetőségeit fókuszban a mesterséges intelligenciával.

Magyarország kiemelkedő üzletembereit díjazza az EY

Cégvezetés

Páratlan lehetőséget kapnak idén is a sikeres, inspiráló és újító szellemű hazai vállalkozók, hogy csatlakozzanak az EY Az Év Üzletembere Díj nyerteseinek exkluzív klubjához. A független zsűri által kiválasztott győztes képviseli majd Magyarországot a világversenyen Monte-Carlóban. Az elismerést korábban olyan kiemelkedő döntéshozók érdemelték ki, mint Csányi Sándor, Demján Sándor, Gerendai Károly, Wáberer György, Váradi József, illetve Lévai Balázs és Lévai Bálint.

Így változtatja meg az életünket az előfizetéses e-kereskedelem

Cégvezetés

Forradalmasítja a vásárlást, nagyobb megtakarítást, kényelmet, személyre szabott ajánlatokat és exkluzív hozzáféréseket kínál a fogyasztóknak az előfizetéses e-kereskedelem. Az új modell nem csak a vásárlói élményt gazdagítja, hanem elősegíti a hazai e-kereskedelmi piac dinamikus fejlődését a szaporodó nemzetközi versenytársakkal szemben.

30 százalékos európai szabadalmi díjkedvezmény a mikrovállalkozásoknak

Cégvezetés

A mikroszervezetek számára 30 százalékos díjkedvezmény lépett életbe az európai szabadalmi bejelentések terén - közölte hétfői közleményében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A felesleges értekezletek és a belső kommunikációs akadályok is hátráltatják a dolgozókat egy felmérés szerint

Cégvezetés

A felesleges értekezletek, a rosszul elmentett dokumentumok és a belső kommunikációs akadályok is sok problémát okoznak az irodai dolgozóknak - derül ki abból az országos reprezentatív produktivitás kutatásból, amelyet a feladatkezelési és kollaborációs megoldásokat szállító META-INF készített az NRC piackutató közreműködésével.

Támogatási programot hozott létre a BÉT közepes vállalatok számára

Cégvezetés

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) támogatási programot hozott létre közepes vállalatok számára, hogy a fejlődésükhöz szükséges legfontosabb területeken segítse őket - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT)

Mapei: februárban tovább mérséklődött a szakemberhiány az építőiparban

Cégvezetés

Februárban a munkadíjak emelkedése mellett tovább mérséklődött a szakemberhiány az építőiparban - közölte friss kutatásának eredményeit az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó Mapei Kft.

Nőtt az Európai Szabadalmi Hivatalhoz benyújtott kérelmek száma tavaly

Cégvezetés

A digitalizáció és a "zöld" átállás technológiai fejlesztési igényeivel összhangban 2,9 százalékkal nőtt tavaly a szabadalmi bejelentések száma az Európai Szabadalmi Hivatalnál. A legnagyobb számban amerikai cégek nyújtottak be kérelmet, legnagyobb abszolút növekedést pedig kínai és dél-koreai szabadalmi kérelmek érték el.

Robbanás előtt áll az előfizetéses e-kereskedelem Magyarországon

Cégvezetés

Iparági előrejelzések szerint(1) a globális e-kereskedelem előfizetéses modellje évente 50 százalék felett bővül, míg Magyarországon az alacsony penetráció miatt akár ennél is nagyobb növekedés lehetséges. A trend kiaknázása kritikus fontosságú a hazai e-kereskedelmi szektor versenyképességének növelése szempontjából.


Vissza az előző oldalra