Cégvezetés hírek, információk
Támogatások kategória hírei

Energetikai tanácsadási szolgáltatásokra kérhetnek támogatást vállalkozások

Támogatások

Mikro-, kis- és közepes vállalkozások kérhetnek támogatást energetikai tanácsadási szolgáltatásokra az MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Programban - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség (MGFÜ) 

AM: pályázati felhívással segíti az agrártárca a dísznövényeket árusító kisvállalkozásokat

Támogatások

A dísznövények és virágok kereskedelmével foglalkozó kisvállalkozások fejlesztéseinek megvalósítását 1,6 milliárd forint keretösszegű pályázati felhívással kívánja segíteni az Agrárminisztérium (AM) - jelentette be Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a TulipGarden Balaton díszkertészeti szezonnyitó eseményén

EM: gazdára találtak az első elektromos járművek a vállalati pályázaton

Támogatások

Megszülettek az első támogatói döntések a kormány februárban megnyitott programjában. Az eddigi nyertes pályázatok alapján 191 vállalkozás kap több mint 849 millió forint támogatást 218 új elektromos gépkocsi megvásárlásához - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM).

AM: tavasszal indul a pályázati hullám

Támogatások

Az idén megjelenő első vidékfejlesztési pályázati felhívások tervezetei már megismerhetőek és véleményezhetőek az Agrárminisztérium KAP-tematikus oldalán, érdemes ezeket figyelemmel kísérni, hogy minél jobb pályázatokat nyújthassanak be a gazdálkodók - tájékoztatott az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Feldman Zsolt a Növénydoktor Kft. által szervezett I. Gazda Információs Napon Gödöllőn.    

SZTNH: idén is pályázhatnak oltalomszerzési támogatásokra a vállalkozások

Támogatások

Idén legfeljebb 6 ezer euró (több mint 2 millió forint) támogatást kapatnak vállalkozások az Európai Bizottság kkv-alapjából szabadalmak, védjegy- és formatervezésiminta-oltalmak, illetve közösségi növényfajta oltalmak megszerzésére, emellett a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap is támogatja az oltalomszerzést - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH)

Agrárminisztérium: tavasszal jelennek meg az első beruházási pályázati felhívások

Támogatások

10-15 százalékkal magasabb támogatási intenzitásban bízhatnak a fiatal mezőgazdasági termelők, a termelői együttműködések, de a gazdaságátadásban résztvevő gazdálkodók is, valamint az ökogazdálkodók és a termelői együttműködések beruházásai.

A munkásszállások legalább 50 százalékát magyar munkavállalóknak kell biztosítani

Támogatások

A tapasztalatokat leszűrve annyi könnyítés is lesz a szabályozásban, hogy - a korábbival ellentétben - idénymunkán foglalkoztatottakat is el lehet szállásolni, és 50 kilométernél közelebbről érkezőket

Szigorodnak a munkásszállás-építés támogatásának feltételei

Támogatások

A beruházónak vállalnia kell, hogy a támogatással megvalósított létesítményt legalább 10 éven keresztül munkásszállásként üzemelteti, valamint, hogy a munkásszállás működtetése céljából a fenntartási időszakban a munkásszállás férőhelyeinek számához igazodó létszámú, de legalább négy álláskeresőt alkalmaz, ami javíthatja a térség foglalkoztatását.

Megkezdődött az agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások előlegfizetése

Támogatások

Az ökológiai gazdálkodást támogató kiírások főbb adatai alapján több mint 5500 gazdálkodó nyújthatott be kifizetési kérelmet, és csaknem 275 ezer hektár után igényelhetnek ilyen támogatást a kedvezményezettek

Januártól indul a vállalati zöldenergia tárolói program

Támogatások

Januártól 62 milliárd forintos pályázat indul ipari áramtároló berendezések létesítésére, vissza nem térítendő támogatással és bevételkompenzációval - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium (EM) közigazgatási államtitkára  az energetikai fórumsorozat komáromi rendezvényén.

Fitala vállalkozók: lehet jelentkezni a START Basic és START Pro programokra

Támogatások

A START Basic programban 18 és 27 év közötti fiatalok kaphatnak segítséget ahhoz, hogy az ötleteikre működőképes vállalkozást építhessenek. A 6 hetes képzési folyamat végén 5 nyertes csapat 3 millió forintos támogatást kap, és egyenes ágon juthat be a START Pro programra, amelyen már mentorok segítik a résztvevőket a piacra lépésben

Elindult Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat

Támogatások

Öt kategóriában pályázhatnak a felelős foglalkoztatás terén legjobban teljesítő kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok és egyéb gazdálkodó szervezetek, amelyek olyan tevékenységük vagy jó gyakorlatuk bemutatásával indulhatnak, amelyek felelős foglalkoztatási célt valósítanak meg.


Vissza az előző oldalra