Cégvezetés hírek, információk
Támogatások kategória hírei

AM: tavasszal indul a pályázati hullám

Támogatások

Az idén megjelenő első vidékfejlesztési pályázati felhívások tervezetei már megismerhetőek és véleményezhetőek az Agrárminisztérium KAP-tematikus oldalán, érdemes ezeket figyelemmel kísérni, hogy minél jobb pályázatokat nyújthassanak be a gazdálkodók - tájékoztatott az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Feldman Zsolt a Növénydoktor Kft. által szervezett I. Gazda Információs Napon Gödöllőn.    

SZTNH: idén is pályázhatnak oltalomszerzési támogatásokra a vállalkozások

Támogatások

Idén legfeljebb 6 ezer euró (több mint 2 millió forint) támogatást kapatnak vállalkozások az Európai Bizottság kkv-alapjából szabadalmak, védjegy- és formatervezésiminta-oltalmak, illetve közösségi növényfajta oltalmak megszerzésére, emellett a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap is támogatja az oltalomszerzést - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH)

Agrárminisztérium: tavasszal jelennek meg az első beruházási pályázati felhívások

Támogatások

10-15 százalékkal magasabb támogatási intenzitásban bízhatnak a fiatal mezőgazdasági termelők, a termelői együttműködések, de a gazdaságátadásban résztvevő gazdálkodók is, valamint az ökogazdálkodók és a termelői együttműködések beruházásai.

A munkásszállások legalább 50 százalékát magyar munkavállalóknak kell biztosítani

Támogatások

A tapasztalatokat leszűrve annyi könnyítés is lesz a szabályozásban, hogy - a korábbival ellentétben - idénymunkán foglalkoztatottakat is el lehet szállásolni, és 50 kilométernél közelebbről érkezőket

Szigorodnak a munkásszállás-építés támogatásának feltételei

Támogatások

A beruházónak vállalnia kell, hogy a támogatással megvalósított létesítményt legalább 10 éven keresztül munkásszállásként üzemelteti, valamint, hogy a munkásszállás működtetése céljából a fenntartási időszakban a munkásszállás férőhelyeinek számához igazodó létszámú, de legalább négy álláskeresőt alkalmaz, ami javíthatja a térség foglalkoztatását.

Megkezdődött az agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások előlegfizetése

Támogatások

Az ökológiai gazdálkodást támogató kiírások főbb adatai alapján több mint 5500 gazdálkodó nyújthatott be kifizetési kérelmet, és csaknem 275 ezer hektár után igényelhetnek ilyen támogatást a kedvezményezettek

Januártól indul a vállalati zöldenergia tárolói program

Támogatások

Januártól 62 milliárd forintos pályázat indul ipari áramtároló berendezések létesítésére, vissza nem térítendő támogatással és bevételkompenzációval - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium (EM) közigazgatási államtitkára  az energetikai fórumsorozat komáromi rendezvényén.

Fitala vállalkozók: lehet jelentkezni a START Basic és START Pro programokra

Támogatások

A START Basic programban 18 és 27 év közötti fiatalok kaphatnak segítséget ahhoz, hogy az ötleteikre működőképes vállalkozást építhessenek. A 6 hetes képzési folyamat végén 5 nyertes csapat 3 millió forintos támogatást kap, és egyenes ágon juthat be a START Pro programra, amelyen már mentorok segítik a résztvevőket a piacra lépésben

Elindult Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat

Támogatások

Öt kategóriában pályázhatnak a felelős foglalkoztatás terén legjobban teljesítő kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok és egyéb gazdálkodó szervezetek, amelyek olyan tevékenységük vagy jó gyakorlatuk bemutatásával indulhatnak, amelyek felelős foglalkoztatási célt valósítanak meg.

Pályázat családbarát munkahelyek kialakítására.

Támogatások

A kiírásra kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési szervek, valamint egyházi jogi személyek jelentkezhetnek június 30-ig. A pályázaton legfeljebb ötmillió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető

Szabadalmak, védjegyek megszerzéséhez kaphatnak támogatást az innovatív magyar vállalkozások

Támogatások

Az uniós kis- és középvállalkozásokat segíti a szellemitulajdon-jogaik védelmében az Ideas Powered for Business kkv-alap támogatási programja, amely a védjegyek, dizájn oltalmak, szabadalmak vagy növényfajta-oltalmak megszerzésére biztosít forrást - jelentette be közleményében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).

Pályázat indult női vállalkozók támogatására

Támogatások

Öt magyar vállalkozónő egyenként kétmillió forint összegű támogatást, valamint egy éves mentorálást nyer - közölte Sármay Bence. Hozzátette, a pályázatokat május 21-ig lehet benyújtani legalább 51 százalékban női tulajdonban álló vállalkozásokkal, amelyeket 2021. január 1. előtt jegyeztek be.


Vissza az előző oldalra