Elindult a regisztráció az ország első ipari digitalizációs fesztiváljára

Forrás: MTI

Elindult a regisztráció az ország első ipari digitalizációs fesztiváljára, a Smart Manufacturing Festival - "A fejlődés társadalmasítása!" rendezvényen több mint 30 helyszínen, mintegy 50 féle program várja a látogatókat 2024. február 26. és március 8. között - közölte az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ)

A szövetség által életre hívott programsorozaton a magyar ipari nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, felsőoktatási intézmények, kutatóhelyek két héten keresztül betekintést engednek az ipari digitalizáció világába. A helyszínek között van például a Siemens, a Bosch, a Continental, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Széchenyi István Egyetem.

Ács István, az NTPSZ társelnöke, a Bosch Rexroth ügyvezetője, a programsorozat egyik ötletgazdája a közleményben kiemelte, a magyar gazdaság teljesítőképességében a negyedik ipari forradalomként is értelmezhető Ipar 4.0 szerepe jelentős. Az okos technológiák, az automatizált rendszerek bevezetése - köztük a mesterséges intelligencia, a robotika, a BigData - növelheti a magyar vállalatok versenyképességét a globális piacon, elősegítheti a magyar ipar modernizációját, hozzájárulhat az ország gazdasági növekedéséhez.

Monostori László, az NTPSZ és a SZTAKI elnöke a közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy az ipari digitalizáció elsősorban beszállítói szerepet játszó hazai kkv-k számára létkérdés.

A SmartManFest mindenki számára nyitott. Regisztrálni a www.smartmanfest.hu honlapon lehet - közölte a NTPSZ.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra