Cégvezetés hírek, információk
Pénzügyek kategória hírei

Blochamps: több mint háromszorosára nőtt a privátbanki vagyon

Pénzügyek

A magyar vagyonosok száma 2005 óta 168 százalékkal nőtt, 2023 elejére a magyar milliárdosok száma elérte a 4500-at, míg 100 milliárd forintnál nagyobb vagyonnal is már több mint 20-an rendelkeznek a Blochamps adatbankja szerinti kimutatásban. Magyarországon a legjobb módú családok 10 százaléka, körülbelül 400 ezer háztartás birtokolja a teljes lakossági vagyon felét.

OTP: 35 százalékkal bővült az elektronikus fizetések forgalma

Pénzügyek

A pénzintézet a 30 millió forint feletti éves árbevétellel rendelkező vállalkozásoknak a POS-terminál igénylését, míg az alacsonyabb forgalmú, 30 millió forintos éves árbevétel alatti vállalkozások számára a SimpleBusiness mobilalkalmazást javasolja.

AM: újra elérhetőek az MFB agrár hitelprogramok

Pénzügyek

A hitelprogramok keretében az agrárvállalkozások mérettől függetlenül, akár 3 év türelmi idő mellett, legfeljebb hatéves futamidejű forgóeszközhitelt vehetnek fel. A hitelekhez az Agrárminisztérium 60 százalékos, de legfeljebb 4 százalékpont mértékű kamattámogatást nyújt.

Duna House: aktívabbak lettek a vevők a magyarországi ingatlanpiacon az első negyedévben

Pénzügyek

Országosan (Közép-Magyarország kivételével) az értékesített ingatlanok között a 40-60 négyzetméter közöttiek álltak az első helyen, míg Pest vármegyében a 40-60, illetve a 80-100 négyzetméter közöttiek voltak a legnépszerűbbek. Országosan a négyzetméterenkénti 250 ezer forint alatti, Pest vármegyében viszont a 600 ezer forint feletti fajlagos ár kategóriába tartozott legtöbb értékesített ingatlan.

Makronóm Intézet: a kkv-k 95 százaléka rendelkezik külső forrással

Pénzügyek

Az idén a cégek 44 százalékának lejár az adóssága, közülük 62,5 százalék tervezi, hogy még idén újabb külső forrást vonjon be. Forgóeszköz finanszírozási céllal a megkérdezettek 46 százaléka, a napi likviditás biztosítására a cégek egyharmada, energiahatékonysági beruházásra 34 százalék vonna be külső forrásokat.

Blochamps: néhány ezer ügyfél kezében van a privátbanki vagyon fele

Pénzügyek

2025-re a legalább 400 millió forinttal rendelkező magyar privátbanki befektetők száma elérheti a 26 200-at, a jelenlegi 23 600-ról és a 2020-as 18 000-ről. A 300 millió dollárt (100 milliárd forintot) meghaladó vagyonnal rendelkezők száma 20-ról 25-re, a dollármilliárdoséké (400 milliárd forintot meghaladó)négyről hétre emelkedhet 2025-re

A visszaeső hitelkereslet teret nyit az egyedi hitelmegállapodásoknak

Pénzügyek

Visszaesés jellemzi a hitelezést: idén januárban napi 1000 lakossági hitelszerződést tudtak kötni a bankok, a Babaváró hitelek száma megtizedelődött, lakáshitelt egy évtizede nem igényelt ilyen kevés család - közölték a BiztosDöntés.hu szakértői, akik szerint most tér nyílik az egyedi hitelmegállapodás kötésére.

Blochamps: közel 400 milliárd forinttal bővült a magyar privátbanki piac tavaly

Pénzügyek

Mind Magyarországon, mind világszerte a vagyonérték jelentős része az utódokra fog maradni a következő öt-tíz évben: magyarországi viszonylatban az utódlás több tízezer milliárd forintnyi vagyonértéket érinthet

Deloitte: felére esett vissza a tranzakciószám a régió biztosítási piacán

Pénzügyek

Az orosz-ukrán háború okozta növekvő bizonytalanság miatt felére esett vissza a tranzakciók száma a biztosítási piacon a régióban: 2022-ben összesen 9 tranzakció zajlott le, amelyből 7 le is zárult, szemben az egy évvel azelőtti 18-cal, illetve 17-tel - derül ki a Deloitte tanulmányából.

Deloitte: Magyarországon is elérhető az új digitális részletfizetési lehetőség

Pénzügyek

Néhány éve indult el a "vásárolj most, fizess később", azaz Buy Now Pay Later (BNPL) pénzügyi szolgáltatás az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, ma már több mint 30 országban, többek között Magyarországon is van ilyen fizetési lehetőség a piacon - hívta fel a figyelmet a Deloitte könyvvizsgáló közleményében.

Az idén sem lesz tőkehiány a korai fázisú startup cégek finanszírozásában

Pénzügyek

A Magyar Üzleti Angyal Egyesület (Hungarian Business Angel Network - HunBAN) felmérése szerint az idén sem lesz tőkehiány a korai fázisú startupok finanszírozásban, a kockázati tőkebefektetők, az úgynevezett üzleti angyalok továbbra is aktívak maradnak.

K&H: minden negyedik cég számol idén a Széchenyi Kártya Program hiteleivel

Pénzügyek

Legnagyobb arányban, 39 százalékban a 300 millió forint éves árbevételt meghaladó középvállalkozások számolnak ezzel a hitellel, de a mikro- és kisvállalkozásoknál is jelentős a hiteligénylésben gondolkodók aránya, 27, illetve 22 százalék.


Vissza az előző oldalra