Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Támogatási csalás esettanulmányok: az önerő hamis igazolása

Támogatások

A projekthez az Európai Regionális Fejlesztési Alap 698 millió, a magyar állam 124 millió forint támogatást nyújtott. A vádlottak a kivitelezés megkezdése után röviddel a támogatást elnyerő céget eladták. Az új tulajdonos a támogatás összegét a beruházásra fordította, de az önerő hiánya miatt a kivitelezéssel 2016 végén leállt

Hamarosan újabb pályázat indul az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására

Támogatások

Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Elindult a kis falvak vállalkozásainak újraindulását segítő program

Támogatások

Magyar falu vállalkozás-újraindítási programra 2021. április 30-tól lehet pályázatot benyújtani. A 2-10 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásra az 5000 fő alatti településeken vagy szabad vállalkozási zónákban működő mikrovállalkozások pályázhatnak. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. A támogatás új eszközök, gépek beszerzésére, valamint ingatlanberuházás megvalósítására, például üzletek vagy műhelyek építésére, bővítésére, korszerűsítésére és átalakítására fordítható.

Állattartó telepek kisebb értékű fejlesztéseit támogató pályázat nyílt

Támogatások

A felhívás célja, hogy a kisebb állattartó gazdaságok kiválthassák korszerűtlen termelési technológiájukat, ezzel javulhat termelékenységük és jövedelmezőségük. A baromfitartó, a sertéstartó, a szarvasmarhatartó, a juh- és kecsketartó telepek, valamint a többi mezőgazdasági haszonállat - így a lófélék, nyúl, méh, húshasznosítású galamb, fürj, strucc, emu, fácán, fogoly, valamint csincsilla - tartására szolgáló állattartó telepek korszerűsítésére, fejlesztésére 2021. május 28-a és július 22-e között lehet pályázni

Szigorodnak a METÁR-pályázatok szabályai

Támogatások

Megváltoztak a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia támogatását (METÁR) érintő szabályozások 2021. márciusától. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) rendelete szigorúbb feltételekhez köti a pályázati pénzek elnyerését, és fokozta a valótlan adatokat tartalmazó jelentkezések kizárásra vonatkozó előírásokat is – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda.

Hamarosan új agrárpályázatok jelennek meg

Támogatások

Áprilisban az állattartó telepek megújítására 30, a gyümölcs- és gyógynövény ültetvények telepítésére 15 milliárd forint keretösszegű pályázati felhívás jelenik meg. Májusban 50 milliárd forintos forrással terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésére lesz lehetőség.

Megjelent az ültetvénytelepítési pályázat

Támogatások

A támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint május 24. és augusztus 23. között lesz lehetőség. Az alma és körte ültetvények esetében a támogatás szempontjából nagyságrendileg 12-14 millió forintos hektáronkénti, meggy, szilva és barack ültetvények vonatkozásában pedig 10,5-11,5 millió forintos hektáronkénti kalkulált telepítési költséggel számolhatnak a pályázók. Gyógynövények vonatkozásában az egy hektárra jutó kalkulált telepítési költség fás cserjék esetében 1,1 millió forint, évelők kapcsán 1,5 millió forint, míg a félcserjék vonatkozásában ez az összeg 2,3 millió forint lehet

Május 17-ig van lehetőség az áprilisi fagykárok bejelentésére

Támogatások

Az eddigi becslések alapján elképzelhető, hogy az idei gyümölcstermés fele elfagyott, és vannak olyan kistérségek, ahol az egész

Kisfaludy Program: hamarosan zárhatják pályázataikat a magán- és egyéb szálláshelyek

Támogatások

A záró beszámolót a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. elektronikus felületén kell benyújtani. Aki elkészült a vállalt fejlesztéssel, az a határidő-hosszabbítástól függetlenül 2021. április 21-től megkezdheti a záró beszámoló benyújtását.

Támogatás kisvállalkozásoknak a Magyar falu vállalkozás-újraindítási programban

Támogatások

A tíznél kevesebb embert foglalkoztató vállalkozások 2-10 millió forint közötti összegre pályázhatnak az első körben rendelkezésre álló 25 milliárd forintos keretből, ami a 10 milliós újraindítási gyorskölcsönnel is kombinálható

Április 20-ig ismét lehet pályázni a mezőgazdasági kisüzemek támogatására

Támogatások

Eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre, állatvásárlásra, vagy üzemfejlesztésre kaphatnak forrást mezőgazdasági kisüzemek. A pályázatok 2021. április 20-ig nyújthatóak be.

300 milliárd forintra pályázhatnak az innovatív cégek a jelenlegi uniós pénzügyi ciklusban

Támogatások

Sok vállalkozás úgy végez kutatás-fejlesztést vagy innovációt, hogy nem is tud róla, és azt termékfejlesztésnek hívja, pedig - ha céltudatosan végezné a tevékenységet - kedvezményeket és támogatásokat igényelhetne.

Indul a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program

Támogatások

A kistelepüléseken működő kisvállalkozások kis összegű támogatásokra pályázatnak.  A forrás sok mindenre fordítható, egyebek mellett bérekre, gépekre, műhelyekre, információs technológiai fejlesztésekre és képzésekre is.

Az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás

Támogatások

A bértámogatásra a vállalkozások április 30-áig adhatnak be kérelmet a területileg illetékes kormányhivatalhoz. Akik a továbbiakban nem kérik a támogatást, ezt április 6-áig jelezhetik

Veszélyhelyzeti kedvezmény-összefoglaló

Támogatások

A veszélyhelyzetre specializált bértámogatási program a bruttó bérek 50 százalékát fedezi a vendéglátás és a szabadidő területén, ahol a munkáltatói adóterhek novemberi megfizetése alól is mentesülnek. A szálláshelyeknek megtérítik az előzetes foglalások alapján számított bevételkiesés 80 százalékát. Az eddigi 27 százalékról öt százalékra csökkent a kiszállított ételek áfája. Meghosszabbították a lejáró személyi okmányok érvényességét. Ingyenes internet-hozzáférés a digitális oktatásban résztvevő családoknak

Borászati beruházási támogatási program indul

Támogatások

A támogatás - bizonyos feltételek teljesülése esetén - a 2020-ban már megvalósított, illetve a jövőben megvalósuló beruházásokra is igényelhető. A kérelmeket a Magyar Államkincstár erre a célra kialakított elektronikus felületén kell benyújtani. A már megvalósult beszerzéseknél megegyezik a kifizetési kérelem és támogatási kérelem, amely 2020. november 30-a és december 21-e között nyújtható be. Az újonnan tervezett borászati beruházásoknál a támogatási kérelem november 2-a és 22-e között adható be.

Utalják a Kisfaludy2030 támogatásait

Támogatások

A május 25-én meghirdetett Kisfaludy2030 szobánként 1 millió forintos fejlesztési támogatást biztosít a legfeljebb 8 szobás szálláshelyek tulajdonosainak. A fejlesztéseket 2020 végéig kell befejezniük.

Egy nap alatt több mint 8800-an pályáztak magánszálláshelyek felújítására

Támogatások

A vidéki térségben legfeljebb 8 szobával működő magánszálláshelyek felújítására szobánként maximum 1 millió forint nyerhető el a csütörtökön elindult pályázati konstrukcióban.

Kurzarbeit 2.0

Támogatások

Ha már májusra is igénybe kívánják venni a támogatást, április 30-ig be kell nyújtani a kérelmet.

Módosult a bértámogatási rendelet - egyszerűsítettek az igénylést

Támogatások

Nem kell kifejteni a gazdasági nehézségek okát. A munkaszerződések módosítását, a csökkentett munkaidőről és az egyéni fejlesztési időről szóló megállapodásokat nem kell egyenként megkötni minden munkavállalóval, mivel a munkaszerződések a kormányrendelet erejénél fogva módosulnak. A napi 2 órás részmunkaidőt az teszi lehetővé, hogy a kieső munkaidő felső határa 75 százalékra nő. A támogatott munkavállalókat a folyósítás ideje alatt nem lehet rendkívüli munkavégzésben foglalkoztatni, de a létszámtartási kötelezettség is csak rájuk vonatkozik, nem a teljes alkalmazotti állományra. A vonatkozó kormányrendelet már ma este megjelenhet.