Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Adótippek a kata szigorítás kezeléséhez - Kata alternatívák 2021 - e-köny

Cégvezetés

Bemutatjuk azokat az adózási formákat, megoldásokat amelyek alternatívaként szolgálhatnak az adott vállalkozás számára a megszigorított kata helyett. E-könyv pdf. formátumban, letölthető vásárlás után. Ára: 6.350,-Ft.- Önadózó előfizetőknek 20% kedvezmény! Megrendelés: https://www.onadozo.hu/webaruhaz/e-konyvek-5/

Adótippek a kata szigorítás kezeléséhez - Kata alternatívák 2021

Cégvezetés

Bemutatjuk azokat az adózási formákat, megoldásokat amelyek alternatívaként szolgálhatnak az adott vállalkozás számára a megszigorított kata helyett. E-könyv pdf. formátumban, letölthető vásárlás után. Ára: 6.350,-Ft.- Megrendelés: https://www.onadozo.hu/webaruhaz/e-konyvek-5/

Magyar cégtörténetek - Bővíti termelési kapacitását és telephelyét a szegedi Florin Zrt.

Cégvezetés

magyar magántulajdonban lévő, 1992-ben alakult Florin Zrt. több mint ötszázféle háztartási tisztítószert, testápolási terméket, valamint kórházi és lakossági fertőtlenítőt gyárt. Ma már nem csak a hazai piacon, de számos európai és távolabbi országba is sikerrel értékesíti termékeit, tavalyi bevételének csaknem negyede exportból származott.

Magyar cégtörténetek - Bővítette termelési kapacitását a Kecskeméti Konzerv Kft.

Cégvezetés

Az elmúlt két évben a fejlesztés keretében beszerzett új termelő berendezések a csemegekukorica és a zöldborsó feldolgozását korszerűsítették, az informatikai eszközök a munkatársak napi munkáját könnyítik meg, míg a bevezetett vállalatirányítási rendszer átláthatóbbá és egyszerűbbé tette a termelési, logisztikai és pénzügyi folyamatokat.

Magyar cégtörténetek - a szoftverfejlesztő Precognox Kft. Kaposvárról

Cégvezetés

A kaposvári székhelyű, szoftverfejlesztéssel és szöveganalitikai megoldások kialakításával foglalkozó Precognox 2017-ben vált az egyesült államokbeli Basistech partnerévé. Az amerikai vállalat által fejlesztett Rosette szöveganalitikai platform szolgáltatásait számos nagy nevű szervezet és nemzetközi vállalat alkalmazza.

Felértékelődik a vészhelyzet után az európai gyártókapacitás

Cégvezetés

Az európai vállalatok részéről megnőtt az igény arra, hogy egy globális válsághelyzetben is garantálni tudják a termelés folytonosságát. Ennek megfelelően a technológiai átalakulás, a fenntarthatóság biztosítása és az ellátási láncok átszervezésének folyamata gyorsul fel a krízist követő években. A társaságok több mint egyharmada növelni kívánja a gyártási kapacitását a kontinensen

Magyar cégtörténetek - Digitális turisztikai fejlesztést indít a szegedi Monguz Kft.

Cégvezetés

A kétéves fejlesztés során létrejövő platform megkönnyíti a turizmusban érdekelt szereplők közötti tartalomkezelést és -cserét, kapcsolatok kiépítését és menedzselését, innovatív turisztikai termékek, szolgáltatások létrehozását és bevezetését.

Opten: több mint 200 ezer családi jellegű vállalkozás működik Magyarországon

Cégvezetés

A családi jelleg pozitívan hat a cég működésére, ugyanis a statisztikák alapján a családi vállalkozások 64 százaléka átlag feletti megbízhatósággal rendelkezik. A családi vállalkozások sikere abban is tetten érhető, hogy sok nőtte ki magát milliárdos nagyvállalattá: több mint 1100 családi vállalkozás éves árbevétele haladja meg az 1 milliárd forintot.

Információbiztonsági kézikönyv és intézkedéscsomag kis- és középvállalkozásoknak

Cégvezetés

Kiadványunk eszközöket és megoldásokat ad mikro, kis- és középvállalkozások számára üzleti titkaik hatékony megóvásához, továbbá az olyan pénzügyi és vagyoni veszteségek megelőzéséhez, amelyek adatkezelési gondatlanság vagy szervezetlenség, adatlopás, csalás, visszaélés miatt következhetnek be. Kiadványunk nem IT-szakembereknek szól, hanem a kis- és középvállalkozások tulajdonosainak, ügyvezetőinek, és munkavállalóinak. Az információbiztonsági intézkedéseket rendszerbe foglaljuk, adunk hozzá szabályzatot, szerződési és tájékoztatási formulákat, kockázatértékelés mintát. Ezeket csak integrálni kell a saját vállalkozásba. Szerzők: dr. Szabó Tibor, Cziva Gergely, Kiadó: Adónet.hu

Versenyképességi anomáliák analízise

Cégvezetés

Olyan rendszerek fejlesztése lenne szükséges, amely eltér az IT szakemberek, rendszerfejlesztők általános, specifikus kompetenciát nélkülöző gondolkodásától, sokkal inkább a mikro-, kis-, és középvállalkozók bevonásával az ő szakmai igényük és elvárásuk kell hangsúlyosan előtérbe kerüljön. Ajánljuk a Clicontime rendszert: https://clickontime.hu

Üzleti túlélőkészlet vállalkozóknak, cégtulajdonosoknak!

Cégvezetés

"Válság-Rezisztencia Növelő" online webináriumi sorozat az ActionCOACH Magyarország csapatától. 350 percnyi, krízis-immunitást erősítő, üzleti tudás-infúzió vállalkozóknak / cégtulajdonosoknak.

A járvány átalakítja a kiskereskedelmi üzletágat

Cégvezetés

A lakosság vásárlási szokásai átalakultak, a vállalatoknál pedig nagy lökést kapott az üzletmenet digitalizációja és regionális alapokra helyezése.

Március végén nem látszott a csődhullám a cégstatisztikákban

Cégvezetés

A bázishoz képest 57 százalékkal, 4600 fölé nőtt a végelszámolások száma. Mindemellett 3 százalékkal kevesebb, alig 7500 új vállalkozás alakult.

Ki hogyan működhet vidéken és Budapesten 2020 május 4-étől?

Cégvezetés

Nehéz már követni, hogy egy ki, hol, hogyan és meddig működhet, tarthat nyitva – ezért a vállalkozások részére összefoglaljuk az erre vonatkozó szabályokat az alábbi részletezésben: Kis- és nagykereskedelmi üzletek ★ Vendéglátás ★ Szolgáltatások ★ Rendezvények ★ Egyes intézmények látogatási tilalma.

Mire számítanak a cégvezetők a válság után?

Cégvezetés

A vállalatok többsége arra számít, hogy az egészségügyi vészhelyzet okozta válságból jövőre indul meg a gazdasági fellendülés – derül ki az EY legfrissebb, 2900 felsővezető megkérdezésével készült globális kutatásából. A cégek ezért sem mondanak le felvásárlási terveikről, aminek jelentős szerepe lehet majd a krízis utáni felépülésben.

Újrainduló gyártás, új termékek és szolgáltatások a járvány körülményei között

Cégvezetés

Egyre több hír szól újrainduló gyárakról, a termelést fenntartó intézkedésekről, illetve termékekről és szolgáltatásokról, amelyek a járvány idejére, de akár azt követően is használhatók lesznek.

Elemzők: márciusban is folytatódni fog a kiskereskedelem szárnyalása

Cégvezetés

A kiskereskedelmi forgalom februári rekordmértékű növekedését a koronavírus-járvány határozta meg, és ez a mutató azon kevesek egyike, amelyre kedvezően hat. Márciusban még biztosan folytatódik a fogyasztás emelkedése, de elemzők szerint a második negyedévben már negatívba fordulhat, az év második fele pedig attól függ, meddig tart a járvány, és hogyan indul a kilábalási szakasz.

Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere

Cégvezetés

Kifejezetten olyan projekteket várnak, amelyek a smart city koncepciót, a fenntartható fejlődést, illetve az egészségügyi szektort érintő okos alkalmazásokon dolgoznak. A showroomban már most több minősített projekt van, illetve számos további van az "előszobában" elbírálás alatt.

Különböző módon próbálnak alkalmazkodni a vállalkozók a helyzethez

Cégvezetés

A legkülönfélébb ötletekkel próbálnak meg a vállalkozók alkalmazkodni a járvány körülményeihez, köztük nem egy olyan is lehet, amely a kilábalás után is fennmaradó üzleti modellé válhat, persze sok cégnek az egyetlen lehetősége a folytatáshoz, az átmeneti kivárás.

Magyar cégtörténetek - az OTT-ONE Nyrt. technológiai cég

Cégvezetés

Az OTT-ONE Nyrt. fő tevékenységi körei a streaming, a high-tech biztonságtechnika, az e-learning, a blockchain rendszerek, az e-sport és az Ipar 4.0 megoldások köré csoportosulnak. A vállalat 2010 óta a Budapesti Értéktőzsde egyik kibocsátója.