NGM: az iparcikkek kereslete húzza idén is a kiskereskedelmi forgalom növekedését

Forrás: MTI

Címkék: kiskereskedelem


A lakossági megtakarításokból származó beruházások hatására idén tovább bővül a nem élelmiszer-jellegű termékek kereskedelme - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

Példaként említette a számítástechnikai eszközök, illetve bútorok, valamint a lakásfelújításhoz szükséges eszközök vásárlását.

 A KSH szerdán kiadott jelentése szerint a kiskereskedelmi forgalom tavaly novemberben 6,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletek forgalmának növekedése 10,4 százalékos volt.

Pomázi Gyula megjegyezte, hogy a nem élelmiszer-jellegű áruk értékesítésén belül jelentős az internetes vásárlás aránya. Tavaly novemberben az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 925 milliárd forint volt - tette hozzá.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra