GINOP - Megjelent a prototípusfejlesztésre és forgalomba hozatalra vonatkozó pályázati kiírás


A pályázati kiírás a fejlesztések két, piaci alapon nehezen finanszírozható fázisára koncentrál. Vagyis: a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) házon belüli prototípusfejlesztésére és az ezek eredményeként létrejövő innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások forgalomba hozatalára. A pályázatot benyújtó mikro-, kis- és középvállalkozások 10 millió forint és 130 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

Húszmilliárd forint prototípusfejlesztésre és forgalomba hozatalra
 
Húszmilliárd forint fordítható a prototípusfejlesztésre és a forgalomba hozatalra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében rendelkezésre álló forrásból; az erről szóló pályázatot pénteken tették közzé - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a pályázati felhívás megjelenését követően.  
 
Rákossy Balázs elmondta: a felhívás célja, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások jelentős szellemi értéket tartalmazó, műszaki, technológiai fejlesztéseihez kiszámítható forrást nyújtson.
 
A pályázati kiírás a fejlesztések két, piaci alapon nehezen finanszírozható fázisára koncentrál. Vagyis: a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) házon belüli prototípusfejlesztésére és az ezek eredményeként létrejövő innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások forgalomba hozatalára. 
 
A támogatások révén a tudományos eredményekből piacképes termékek és szolgáltatások jönnek létre, melyek hozzájárulnak a kkv-k versenyképességének, innovációs tevékenységének fokozásához. A pályázat támogatja: prototípusfejlesztés, tesztelés és a termék végső tulajdonságainak kialakítása; illetve piacra vitel és azt megalapozó tevékenységek.
 
A pályázat keretein belül a prototípus elkészítése kötelező, emellett piacra vitelre is lehet pályázni, de csak utóbbira kizárólag nem lehet. Kizárólag olyan projektek támogathatóak, melyek technológiai fejlesztést valósítanak meg vagy ahhoz kapcsolódnak; jelentős újdonságot és szellemi hozzáadott értéket tartalmaznak; üzletileg hasznosíthatóak; valamint kizárólag új (vagy alapvetően átdolgozott) termékek, szolgáltatások és eljárások prototípusfejlesztését vagy prototípusfejlesztését és piacra vitelét célozzák - tájékoztatott az államtitkár.
 
Rákossy Balázs hozzáfűzte: a pályázatot benyújtó mikro-, kis- és középvállalkozások 10 millió forint és 130 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra