Garantiqa: a kezességvállalási díjcsökkentés segítheti a fejlesztésben gondolkodó cégeket

Forrás: MTI

Jelentős mértékben segítheti a fejlesztésben, beruházásban gondolkodó cégek döntését a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. díjcsökkentése, amellyel ráadásul újabb hazai kkv-k számára válik elérhetővé a piaci vagy támogatott hitelek igénybevétele, hiszen a garanciavállalás számottevően csökkenti a bankok finanszírozási kockázatát - közölte a Garantiqa

Szabó István Attila vezérigazgató a közleményben kiemelte: a Garantiqa így járul hozzá a beruházások magas szinten tartásához, a gazdasági növekedés helyreállításához, és a munkahelyek megvédéséhez.

Hozzátette: a díjcsökkenést a nem teljesítő hitelek tervezettnél kedvezőbb alakulása, és a kiemelten hatékony költséggazdálkodás mellett a folyamatosan és dinamikusan növekvő portfólió teszi lehetővé. Az elmúlt évben már minden második, kkv-szektornak juttatott új hitel mögött ott állt a Garantiqa, a társaság idén is ezer milliárd forint feletti új kezességvállalással tervez.

A vezérigazgató emlékeztetett: a Garantiqa a kkv-k finanszírozásában húzóterméknek számító - a társaság tavalyi kezességvállalásainak mintegy 80 százalékát kitevő - Széchenyi Kártya Program hitelei esetében csökkenti legnagyobb mértékben díjait. Ezek közül a krízis garanciaprogram investment 2 hitelgarancia Széchenyi Kártya (SZK) MAX+ konstrukcióban a kkv-k által fizetendő garanciadíj nulla százalékra csökken, ami azt jelenti, hogy a kkv-knak nem kell kezességvállalási díjat fizetniük. Az SZK MAX+ folyó és likviditási hitelek tekintetében pedig a díjak felével számolhatnak a hazai kkv-k.

A Garantiqa emellett a nem Széchenyi Kártya Programhoz kapcsolódó, általános állami viszontgaranciával biztosított kezességvállalásai esetében is komoly díjcsökkentést hajt végre. A beruházási hitelek esetén a díjtámogatást figyelembe véve a fizetendő garanciadíj 0,5 százalék alatt marad.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra