Fitala vállalkozók: lehet jelentkezni a START Basic és START Pro programokra

Forrás: MTI

A START Basic programban 18 és 27 év közötti fiatalok kaphatnak segítséget ahhoz, hogy az ötleteikre működőképes vállalkozást építhessenek. A 6 hetes képzési folyamat végén 5 nyertes csapat 3 millió forintos támogatást kap, és egyenes ágon juthat be a START Pro programra, amelyen már mentorok segítik a résztvevőket a piacra lépésben

Szerdától lehet jelentkezni a fiatal vállalkozókat támogató START Basic és START Pro programokra - közölte a Nemzeti Tehetség Központ (NTK) 

A START Basic programban 18 és 27 év közötti fiatalok kaphatnak segítséget ahhoz, hogy az ötleteikre működőképes vállalkozást építhessenek. A 6 hetes képzési folyamat végén 5 nyertes csapat 3 millió forintos támogatást kap, és egyenes ágon juthat be a START Pro programra, amelyen már mentorok segítik a résztvevőket a piacra lépésben - írták.

A közlemény szerint a START programcsalád képzései a kreativitás és az egyéniség kibontakoztatásával segítik a résztvevőket. Szakmai partnerével, a Design Terminal innovációs ügynökéggel együtt az NTK a vállalkozói kedv felkeltésétől a sikeres piacra lépésig támogatja a kezdő vállalkozókat, biztosítva számukra az ötleteikhez igazodó tudásanyagot. A START Basic december 11-ig, a START Pro február 15-ig várja a jelentkezéseket az ntpstartprogram.ntk.hu oldalon.

A START programcsalád részeként most először a középiskolás korosztálynak is rendeznek ötletversenyt, hogy felkeltsék a vállalkozókedvüket. A START Ideathon programra a Minősített Tehetséggondozó Műhelyekben és a partnerintézményeikben tanuló, 16 és 20 év közötti diákok jelentkezhetnek október eleje óta. A győztesek a tárgynyeremények mellett a következő évi START Basic programba is felvételt nyernek. A START Ideathon képzéseit 2023 decembere és 2024 márciusa között tartják - olvasható a program honlapján.

A START programcsaládot létrehozó Nemzeti Tehetség Program a tehetséges fiatalok felkarolására és a képességeik kibontakoztatására vállalkozott, évente 300-350 ezer tehetséges magyar fiatalt ér el, 15 évvel ezelőtti alapítása óta több mint 19 ezer projektet támogatott. Az állami tulajdonú intézmény közösségépítő és mentoráló szerepet is vállal, kutatásokat végez, szakmai programokat valósít meg - olvasható a közleményben.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra