Ezt gondolják a vezérigazgatók a mesterséges intelligenciáról

Forrás: Noguchi | Szerző: EY

Legalább annyi munkahelyet fog teremteni, mint ahányat kivált majd. Az üzleti világnak komolyan foglalkoznia kell az MI rosszindulatú alkalmazásának következményeivel. A kibertámadásoktól, a dezinformációtól és a videó-hamisítására alkalmas deepfake módszerektől tartanak leginkább a vezérigazgatók.

A mesterséges intelligencia (MI) társadalmi, etikai és a biztonsági kockázataitól tartanak leginkább a döntéshozók – mutat rá az EY 1200 vezérigazgató (CEO) bevonásával készült nemzetközi kutatása. A felmérés szerint az MI: 

  • Legalább annyi munkahelyet fog teremteni, mint ahányat kivált majd (65%).
  • Az üzleti világnak komolyan foglalkoznia kell az MI rosszindulatú alkalmazásának következményeivel.
  • A kibertámadásoktól, a dezinformációtól és a videó-hamisítására alkalmas deepfake módszerektől tartanak leginkább a vezérigazgatók.
  • Tízből kilenc (88%) CEO már elkezdte felmérni, hogy milyen MI alapú technológiába érdemes befektetnie.
  • A válaszadók 43 százaléka már aktívan befektet a mesterséges intelligencia területén, míg 45% jelentős beruházást tervez a következő egy évben.
  • Általános várakozásuk, hogy az MI használata gördülékenyebbé teszi a cégek működését (65%).

A felmérés eredményei kapcsán Zala Mihály, az EY IT- és technológiai tanácsadással foglalkozó területének vezetője elmondta:

„Az a paradox helyzet állt elő, amikor a döntéshozóknak egyszerre kell befektetniük a mesterséges intelligenciába és felkészülniük arra, hogy óvhatják meg tőle szervezetüket. Az MI megfelelő alkalmazásával ugyanis elképesztő hatékonyságnövekedést érhetnek el a vállalatok. A másik oldalon viszont az adathalász kibertámadások szinte felismerhetetlenek lesznek épp úgy, ahogy egy hamisított videó is percek alatt rombolhatja le a cég évek alatt felépített hírnevét.”


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra