Az értékesítés és a pénzügy területén kínálják a cégek a legmagasabb jövedelmeket a gyakornoki állásoknál

Forrás: MTI

A szakmai gyakorlat felbecsülhetetlen értékű lépcsőfokká vált a felsőfokú tanulmányaikat végző hallgatók és a fiatal szakemberek életében.

Idén az értékesítés, a pénzügy, az üzemeltetés, a HR és a logisztika területén kínálják a vállalatok a legmagasabb jövedelmeket a gyakornoki állásokra pályázó munkavállalóknak - közölte saját adatai alapján a Munkahelyeink.hu

Kiemelték, hogy ezeken a területeken a fizetett gyakornoki pozíciókban átlagosan nettó 107 000 és 196 000 forint közötti sávban vannak a fizetések.

A közlemény idézte Costin Tudort, a Munkahelyeink.hu vezérigazgatóját, aki elmondta a szakmai gyakorlat felbecsülhetetlen értékű lépcsőfokká vált a felsőfokú tanulmányaikat végző hallgatók és a fiatal szakemberek életében. Ezek a lehetőségek szakmai tapasztalatot, gyakorlati tudást és képességfejlesztést ígérnek, valamint lehetőséget nyújtanak az adott iparági működés megismerésére.

A szakember hozzátette, ha valaki gyakornoki helyet keres, létfontosságú, hogy mérlegelje az adott cégen belüli, jövőbeni elhelyezkedési lehetőségeket. Javasolja, hogy olyan vállalatokat keressenek a munkavállók, akik prioritásként kezelik a tehetséggondozást, és a toborzás során előnyben részesítik a jól teljesítő gyakornokokat.

A gyakornoki állás kiválasztásában az is fontos szempont, hogy az adott munkakörben hosszútávon milyen jövőbeni fizetéssekkel lehet számolni - ismertette a Munkahelyeink.hu.

Ezért a portál összegyűjtötte az adatbázisában szereplő tíz legjobban fizető munkakört, amelyek között a nettó átlagfizetéseket tekintve a menedzsment áll az élen 461 ezer forinttal, a középmezőnyben a marketing és a HR található 289 ezer forinttal, a tizedik helyet pedig az adminisztráció, üzemeltetés foglalja el 232 ezer forinttal.

A Munkhahelyeink.hu munkavállalói és munkáltatói platform célja a munkaerőpiaci szereplők igényeinek összehangolása. Az oldal a munkakeresőknek információkat kínál a munkáltatókról, a munkaadók számára pedig lehetőséget nyújt a munkáltatói márkaépítéshez és célzott toborzáshoz. A platform Magyarországon kívül egyebek mellett jelen van Romániában, Lengyelországban, Csehországban, Bulgáriában, Görögországban, Ukrajnában, Moldovában és Algériában, illetve az Egyesült Arab Emírségekben. A vállalat 1 millió felhasználóval az egyik legnagyobb munkavállalói és munkáltatói platform a kelet-közép-európai (CEE), valamint a közel-keleti és észak-afrikai (MENA) régióban.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra