Uniós támogatás segíti a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését

Forrás: MTI

Címkék: foglalkoztatás


Kétmilliárd forintos európai uniós támogatás segíti a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését; a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében kiírt pályázat célja, hogy a kis- és középvállalkozások (kkv-k) magas szintű, száz százalékosan finanszírozott átvilágítási, tanácsadói és fejlesztői szolgáltatást vehessenek igénybe munkaszervezésük rugalmasabbá tételéhez.

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ismerteti: a rugalmas foglalkoztatási formák elterjedése Magyarországon nemcsak a munkaszervezést, ezáltal a piaci rugalmasságot, alkalmazkodóképességet segíti elő, hanem lehetőséget ad olyan hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatására is, amelyek ezek hiányában távol maradnának a munkaerőpiactól.
   
Rámutatnak: a kisgyermekesek, az idősödő munkavállalók, a megváltozott munkaképességűek vagy az idős, beteg hozzátartozójukat ápolók is szívesen vállalnának munkát a hagyományos munkavégzéstől eltérő feltételekkel, ha lenne rá lehetőségük.
 
A pályázat "A" komponensében 11, a rugalmas foglalkoztatás bevezetésében komoly tapasztalattal rendelkező szervezetfejlesztő konzorcium, illetve szervezet nyert összességében kétmilliárd forintos európai uniós támogatást.

Az első feladatok közé tartozik magas színvonalú közös, egységes szakmai módszertan megalkotása, valamint egy olyan végrehajtási terv kidolgozása, amely a közép-magyarországi régió kivételével országosan biztosítja a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést az érintett kkv-szektor számára - közölte az IFKA.

A nyertes szervezetek, amelyek várhatóan csaknem 27 ezer kkv-munkavállalóhoz jutnak el elemző, értékelő és fejlesztő tevékenységük során, idén július és október között kezdték meg munkájukat. Szoros együttműködésben, az IFKA konzorciumának koordinálásával készült el a közös, egységes szakmai módszertan, amelynek jelenleg folyik a jóváhagyási folyamata. A végrehajtási tervet várhatóan december elején fogadják el.

Jövő januártól az érintett kkv-szektor a 11 nyertestől tudja majd igénybe venni az átvilágítási szolgáltatásokat. A munkaszervezés átvilágítása és értékelése előfeltétel a pályázat "B" komponenséhez, amikor az érintett kkv-k már közvetlenül pályázhatnak - áll a közleményben.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra