Tekintse meg a Cégmenedzselés bemutató számának gazdag tartalomjegyzéket

Forrás: Cégmenedzselés

Mit és hogyan kell megszervezni a cégben? * Piackutatás házilag - gerilla-piackutatás * Hogyan válasszunk CRM szoftvert? * Áfa tanácsok cégvezetőknek, különös tekintettel az áfa finanszírozás optimalizálására * Uniós támogatások: új szabályok, új pályázatok - GINOP pénzügyi források 2015-ben * Munkaidő nyilvántartás a gyakorlatban * Összefoglaló a munkavédelmi feladatokról ügyvezetőknek * Vezetői szerződések szabályai, ügyvezetőt védő lehetséges kikötések * Kedvezményes és adómentes juttatások ügyvezetőknek * Vezetői felelősség - mit kockáztat vezetőként, ha nincs felelősségbiztosítása? * Hogyan védjük le termékeinket? alapvető tudnivalók a védjegyekről

Tudta-e, hogy a cég adómentesen támogathatja a munkavállalók, köztük az ügyvezető – lakásvásárlását, lakáshitel törlesztését?  Tudta, hogy konkrétan milyen ügyvezetőt védő szerződési kikötésekkel lehet élni? Tudta, hogy vezetőként milyen kedvezményes juttatásokra jogosult?  Tudta, hogy ügyvezetőként mit kockáztat, ha nincs felelősségbiztosítása? Tekintse meg a Cégmenedzselés - az ügyvezetők lapja gazdag tartalomjegyzékét.

VÁLTOZÁSFIGYELŐ
 
A vállalkozásoknak kötelező megjelenni a békéltető testület előtt *  Számlázó program változások 2016. január 1-től – minden céget érint *  Megszűnik a mérleg szerinti eredmény kategória, új osztalékfizetési szabályok * Növekedés adóból – új intézmény a növekedési adóhitel  * A Gazdasági Versenyhivatal előtti eljárásban kkv-val szemben első jogsértés esetén bírság helyett figyelmeztetés alkalmazható *  Mezőgazdasági termékek forgalmazása * Új szabályok a reklámra és a reklámközvetítői tevékenységre * Szeptembertől új szabályok vonatkoznak az utazásszervezőkre * Módosult az e-útdíjról szóló rendelet *
 
MIT ÉS HOGYAN KELL MEGSZERVEZNI A CÉGBEN? 
 
Termelékenység, versenyképesség, hatékonyság, nyereségesség, növekedési és fejlődési képesség, exportképesség. Ezek azok a bűvös szavak, amikkel a jó állapotban lévő cégeket szokták leírni. Mi kell ahhoz, hogy ezeket elérjük. 
 
PIACKUTATÁS HÁZILAG - GERILLA-PIACKUTATÁS
 
Szerzőnk felvázolja, hogy kell olcsón, házilag piackutatást végezni. Ez a gerilla piackutatás, van mikor erre van szükség.
 
HOGYAN VÁLASSZUNK CRM SZOFTVERT?
 
A tudás hatalom – elcsépelt közhely, de attól még igaz. Bár manapság inkább így hangzana: az információ hatalom. És hogy mekkora hatalom, arra beszédes példa, hogy az olyan IT óriások, mint a Google és a Facebook mennyi mindent hajlandóak ingyen adni azért, hogy információhoz jussanak a felhasználókról. Bár ők a szélsőérték, egy kisvállalkozás esetében az alapelv ugyanúgy érvényes. Minél többet tudunk a piacunkról, az ügyfeleinkről, annál jobb eredményekre számíthatunk. Egy vállalkozás esetében az adatgyűjtés és tárolás dedikált eszközei az úgynevezett CRM szoftverek. Ezek nem is olyan régen még a nagyvállalatok kiváltságai közé tartoztak, ma már viszont akár egyéni vállalkozások is használhatják őket. De mi is az a CRM szoftver, mire jó és legfőképp: hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet? Cikkünkkel ebben szeretnénk segíteni.
 
ÁFA TANÁCSOK CÉGVEZETŐKNEK, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ ÁFA FINANSZÍROZÁS OPTIMALIZÁLÁSÁRA 
 
Szerzőnk írásában a a vállalkozás likviditásának fenntartását segítő általános forgalmi adó technikákat ismerteti. Az írás csak figyelemfelhívás - az adózási részletszabályok nem kerülnek ismertetésre. 
 
UNIÓS TÁMOGATÁSOK:  ÚJ SZABÁLYOK, ÚJ PÁLYÁZATOK - GINOP PÉNZÜGYI FORRÁSOK 2015-BEN
 
2014-ben új uniós fejlesztési időszak indult, átalakult az uniós támogatások magyar szervezetrendszere is. Írásunkban bemutatjuk, mire és hogyan lehet pályázni ebben az új korszakban, ez mellett  részletesen bemutatjuk  a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című, a GINOP 1.2.1 azonosító jelű pályázati felhívást, amelyre kérelem a rendelkezésre álló forrás erejéig, de legkésőbb 2017. július 10-ig lehet pályázni. 
 
MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÁS A GYAKORLATBAN  
 
Kevés olyan munkaügyi dokumentum van, mely körül annyi bizonytalanság lenne, mint a munkaidő nyilvántartás körül. A jogszabály idevonatkozó része a kötelezettség tárgyi súlyához képest viszonylag röviden fogalmaz, melyre tekintettel a munkaügyi ellenőrzési és bírósági gyakorlat alakította ki azoknak az elveknek a körét, melyekre figyelemmel kell a munkáltatónak a munkaidő nyilvántartás rendjét meghatározni.
 
ÖSSZEFOGLALÓ A MUNKAVÉDELMI FELADATOKRÓL ÜGYVEZETŐKNEK 
 
Kezdő tanácsadó koromban azt vártam, hogy majd azok keresnek meg, azzal, hogy tegyük rendbe a munkavédelmi feladataikat, akikre jól ráijesztett egy felügyelő. Később kiderült, hogy az igazán fejlődő vállalkozások nem azért teljesítik a jogszabályi előírásokat, mert rettegnek a hatóságoktól, hanem azért, mert szeretik, ha minden rendben van a cégnél. 
 
VEZETŐI SZERZŐDÉSEK SZABÁLYAI, ÜGYVEZETŐT VÉDŐ LEHETSÉGES KIKÖTÉSEK
 
A vezetői szerződések – munkaszerződések, megbízások - több nézőpontból vizsgálhatók,  mi természetesen az ügyvezetők személyes nézőpontjából, az ő érdekeiket előtérbe helyezve vizsgálódunk. Először áttekintjük a vezető állásúnak minősülő munkavállalóra irányadó törvényi rendelkezéseket, aztán kitérünk az egyes fontosabb, az ügyvezető személyét védő lehetséges szerződéses kikötésekre is.
 
KEDVEZMÉNYES ÉS ADÓMENTES JUTTATÁSOK ÜGYVEZETŐKNEK 
 
A vezetők is élhetnek adómentes és kedvezményes juttatásokkal, részévé  válhatnak a cég cafetéria rendszerének is. Írásunkban számba vesszük fontosabb juttatási formákat. Lényeges kiemelni, hogy az adómentes juttatásokkal egyénileg, cafetéria szabályzat nélkül is élhetnek a cégek. 
 
VEZETŐI FELELŐSSÉG - MIT KOCKÁZTAT VEZETŐKÉNT, HA NINCS FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSA?
 
Ezt a kérdést egyetlen szóval megválaszolhatjuk: a magánvagyonát.  Írásunkban részletezzük a problémát, bemutatjuk a vezető tisztségviselők kártérítési felelősségének eseteit, a veszélyes vezetői helyzeteket, és hogy a kockázatok kezelésére milyen előzetes óvintézkedések tehetők.   
 
HOGYAN VÉDJÜK LE TERMÉKEINKET? ALAPVETŐ TUDNIVALÓK A VÉDJEGYEKRŐL
 
Mikor egy termék, szolgáltatás sikeressé válik, gyakran kezdik utánozni, hamisítani, azaz a termék, szolgáltatás hírnevét kihasználni. Ezzel szemben akkor lehet sikeres jogi lépéseket tenni, ha a korábbi termék vagy szolgáltatás megjelölése védjegyoltalomban részesült. Írásunkban az erre vonatkozó szabályozást és gyakorlatot ismertetjük. 

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra