Önsegélyező szolgáltatásokkal bővül az MKB Egészségpénztár

Adózás

Nyomtatás

A munkáltatók a pénztáron keresztül támogathatják a dolgozókat, valamint bővül a célzottan adható támogatások köre is, amelyek a kedvezményes adózású éves béren kívüli juttatási kereten felül adhatók - hívják fel a figyelmet.

Önsegélyezési lehetőségekkel bővíti szolgáltatásait január elsejével az MKB Egészségpénztár, erre az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakról szóló törvénymódosítás biztosít lehetőséget.
 
A közleményben kiemelik, hogy az önsegélyező szolgáltatás keretében elszámolható egyebek mellett az otthoni gondozás, az intézményi idősgondozás, a munkanélküliségi ellátás, vagy a temetési segély.
  
A pénztári egyenleget folyó kötelezettségekre, vagy akár rendszeres segélyekre is lehet fordítani. A munkáltatók a pénztáron keresztül támogathatják a dolgozókat, valamint bővül a célzottan adható támogatások köre is, amelyek a kedvezményes adózású éves béren kívüli juttatási kereten felül adhatók - hívják fel a figyelmet.
 
Hangsúlyozzák azt is, hogy jelenleg az egészség- és önsegélyező pénztár az egyedüli olyan intézményes forma, amelyben a munkáltató és az egyén egészségügyi, valamint szociális célú öngondoskodása összeadódik és az állam mindkettőt adókedvezménnyel ösztönzi is.
 
Az egészségkassza arra számít, hogy szolgáltatásainak bővítése által az ügyfeleinek száma 2016-ban 10 ezerrel nő, és eléri a 185 ezret. Ügyfeleik évente átlagosan 49 400 forintot fizetnek be, a kifizetések összege pedig 51 300 forint. A kettő közötti különbséget a pénztár az általa megtermelt hozamból és a pénztárba érkező adókedvezményből finanszírozza - válaszolta az MKB.
 
A szolgáltatásbővüléssel egyidejűleg az egészségkassza MKB Egészség- és Önsegélyező Pénztár néven működik tovább.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra