Ön itt az ügyvezető? És még nincs felelősségbiztosítása?


2015. január 1-től egyértelmű szabályozását tartalmaz az Szja törvény a vezetői és szakmai felelősségbiztosítás társaságok által fizetett díjának adózására: ez a magánszemély biztosítottnál akkor sem bevétel, ha azt a cég fizeti. Magyarul: ez a díj a cégben költségként elszámolható.

 

A vezetői felelősség-biztosítás cég által fizetett díja – az ügyvezetőnél adómentes!

 
2015. január 1-től egyértelmű szabályozását tartalmaz az Szja törvény a vezetői és szakmai felelősségbiztosítás társaságok által fizetett díjának adózására: ez a magánszemély biztosítottnál akkor sem bevétel, ha azt a cég fizeti. 
 
Ha pedig nem bevétel, akkor nem képez járulék, szociális hozzájárulási, illetve egészségügyi hozzájárulás alapot sem. Tehát a céget itt kifizetői kötelezettségek nem terhelik. És ezek a szabályok visszamenőlegesen alkalmazhatók.  
 
Ezek a kedvező szabályok minden ügyvezetőre – jogviszonyára tekintet nélkül – alkalmazhatók.  

Egy indokkal több, hogy legyen Önnek is vezetői felelősségbiztosítása. 
 
***

Ajánljuk az Allianz Védelem, vezető tisztségviselők és felügyelőbizottsági tagok felelősségbiztosítását  – elérhető a www.cegmenedzseles.hu/vezetoi_felelossegbiztositas oldalon. Ezt az ajánlatot kizárólag a Cégmenedzselés újság előfizetőinek dolgozta ki az Allianz!

További infomáció: info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra