Nálunk járt David Allen, az időgazdálkodás pápája

Forrás: Spindoc

Címkék: időgazdálkodás, GTD módszer


A Getting Things Done (GTD) módszer alapján könnyen elsajátíthatjuk azokat az új gondolkodásmódokat és mentális készségeket, amelyekre a mai, egyszerre sok feladat végzését megkövetelő világban szükségünk van. A módszert mára világszerte cégek és magánszemélyek is sikerrel alkalmazzák.

Két előadást is tart gyors egymásutánban a világ talán legnépszerűbb időmenedzsment guruja, David Allen. A világhírű amerikai író és személyes hatékonyság tanácsadó könyvének magyarországi megjelenése alkalmából érkezik a fővárosba. A könyv bemutatójára azonnal elkeltek a jegyek, így egy ráadás időpontot is be kellett tervezni a programba.
 
„Nagyon szerencsések vagyunk, hogy David Allent Magyarországon köszönhetjük, mert általában elég nehéz rávenni, hogy nagyobb külföldi utakat illesszen be a naptárába” – mondja el a látogatással kapcsolatban Hamar Domonkos, a módszer egyetlen, nemzetközileg minősített hazai partnercégének alapítója. 

A Hamar Productivity Consulting vezetője még 2013-ban kereste meg David Allent, hogy az általa megalkotott „Getting Things Done” (GTD) módszer hazai licenszjogát megkaphassa. Közel másfél éves egyeztetés után sikerült megállapodniuk, azóta pedig itthon is a legnagyobb cégek tanulják és alkalmazzák a hatékony időgazdálkodás új módszertanát.

„A legtöbben úgy érzik, hogy folyamatos időhiányban szenvednek, sem a munkára, sem a magánéletre nem tudnak annyi időt és energiát fordítani, amennyit szeretnének. A kapkodás és az időnyomás stresszt okoz, amitől persze a hatékonyságunk is csökken, ez pedig már egy ördögi kört jelent” – magyarázza a módszer kiindulópontjával kapcsolatban Hamar Domonkos. A szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy a legnagyobb problémát valójában nem is az időhiány okozza, hanem az, hogy nem látjuk tisztán a feladatokat és nem határozzuk meg pontosan az elvégzésükhöz szükséges lépéseket. 

„A GTD módszer abban segít, hogy a gondolataink között is rendet tegyünk, és radikálisan megnöveljük a személyes hatékonyságunkat, stresszmentesen, célorientáltan és határidőre végezzünk el minden kitűzött feladatot” – mutat rá David Allen egyedülálló módszertanával kapcsolatban Hamar Domonkos.

David Allen néhány napos budapesti tartózkodása alatt november 9-én részt vesz könyve átdolgozott és kibővített kiadásának bemutatóján a Budapest Music Centerben, ahol egyúttal szó esik elménk tehermentesítésére, belső feszültségeink csökkentésére szolgáló technikákról is. November 11-én pedig előadást tart a Personal Hungary rendezvényen, „Getting Things Done – Stresszmentes hatékonyságnövelés a gyakorlatban címmel.  

A GTD® módszerről

Getting Things Done (GTD) módszer alapján könnyen elsajátíthatjuk azokat az új gondolkodásmódokat és mentális készségeket, amelyekre a mai, egyszerre sok feladat végzését megkövetelő világban szükségünk van. A módszert mára világszerte cégek és magánszemélyek is sikerrel alkalmazzák. Olyan különböző területen dolgozó multinacionális vállalatok használják, mint például a Siemens, a Nestlé vagy a Morgan Stanley, Magyarországon pedig a Prezi, a Ustream, a LogMeIn, a Fundamenta, az Ericsson és a Randstadt. A módszert Wired magazin az információs kor vallásának nevezte.
 
David Allen

Személyes hatékonyság coach, bestseller író. Az általa kidolgozott módszer több évtizedes kutatói munkája és szakmai tapasztalata alapján vált világhírűvé, mert számtalan túlterhelt embernek segített már abban, hogy belső feszültségek nélkül, önbizalommal és valóban hatékonyan oldja meg végtelennek tűnő feladatait. Több multinacionális cégnél és nemzetközi szervezetnél dolgozott már tanácsadóként. Évente több ezer vállalatvezetőnek és magánembernek tart szemináriumokat és tréningeket. Cikkei sorra jelennek meg a Fast Company, a Fortune, a Los Angeles Times, a The New York Times, a The Wall Street Journal hasábjain. Könyve eddig 30 országban több mint 2 millió példányban jelent meg. Jelenleg Amszterdamban él.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra