Mit tud a helyi vállalkozásokat segítő győri kompetenciaközpont?

Forrás: MTI

Címkék: vállalkozás-fejlesztés


Mintegy 250 négyzetméter alapterületű műhelyt építenek, amelyet igény esetén két részre is el lehet osztani. Így a jelenlegi 26-ról 28-ra nőhet az ott letelepedő vállalkozások száma. Jelenleg minden iroda és műhely foglalt. A vállalkozások átlagosan négy évet töltenek a központban, mielőtt saját telephelyet alakítanak ki

Elkészül jövő év elejére a Technonet projekt Győrben, amely kompetenciaközpontként  elsősorban helyi, induló vállalkozásokat segít szolgáltatásaival - mondta a megyeszékhely alpolgármestere csütörtökön Győrben, sajtótájékoztatón.
 
Fekete Dávid  emlékeztetett: a Technonet Technológia Kompetencia Központ kialakítását 2010-ben kezdték el 530 millió forintból, amelyet 400 millió forinttal támogatott az Európai Unió. 
 
Hangsúlyozta: a városvezetés eltökélt a tekintetben, hogy a vállalkozások számára új szinergiákat teremtsen, amelyek hozzájárulnak az eredményességükhöz. A korábbi fejlesztések, így az ipari park bővítése és infrastrukturális fejlesztése is ezt a célt szolgálják, hasonlóképpen a központ fejlesztésének idén szeptemberben elkezdődött harmadik, befejező szakasza.
 
Budavári László, a központot üzemelő Innonet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismertette, hogy a fejlesztés harmadik üteme keretében mintegy 250 négyzetméter alapterületű műhelyt építenek, amelyet igény esetén két részre is el lehet osztani. Így a jelenlegi 26-ról 28-ra nőhet az ott letelepedő vállalkozások száma.
 
Jelenleg minden iroda és műhely foglalt. A vállalkozások átlagosan négy évet töltenek a központban, mielőtt saját telephelyet alakítanak ki - jelezte az ügyvezető igazgató.
 
Elmondta, hogy a projektet folytatni szeretnék, a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban egyebek között lézervágót és festőkabint vásárolnának, a bővítésekkel szeretnék mélyíteni az együttműködést a tudomány és a gazdaság között. A kompetenciaközpont legfontosabb feladata, hogy elősegítse a kis- és közepes vállalkozásokat az új tudáshoz, technológiához való hozzáférésben - tette hozzá. 
 
Jelezte: az elmúlt években kutatásfejlesztésre a bruttó hazai termékhez viszonyított ráfordítás 0,3 százalék volt Győrben, 0,5 százalék a megyében, az országban pedig 1 százalék, jelentősen elmarad az európai uniós 3 százalékos aránytól.
 
Az Innonet Nonprofit Kft. tulajdonosa Győr önkormányzata, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Universitas-Győr Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra