Közös gépfinanszírozási programot indít az MKB Bank, az MKB-Euroleasing és a Garantiqa

Forrás: MTI

Címkék: géphitel


Együttműködési megállapodást kötött az MKB Bank, az MKB-Euroleasing és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., amelynek keretében gépfinanszírozási programot működtetnek az ígéretes, ám korábban nem hitelképes beszállítók növekedésének támogatására - közölte az MKB szerdán

A tájékoztatás szerint a konzorcium által kialakított MKB gépfinanszírozási program keretében a beszállítók egyebek között beruházási és forgóeszköz típusú hitelt vehetnek fel a lízinghez hasonló rövid átfutási idővel. A konstrukció része a magas, 80 százalékos garancia, amelyet a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. biztosít.

A közlemény idézi Katona Ildikót, az MKB Bank üzleti vezérigazgató-helyettesét, aki szerint a konstrukció az ígéretes beszállítói jövő előtt álló, korábban azonban nem hitelképesnek nyilvánított cégek számára lehet vonzó. Jelezte: a program által immár finanszírozható egy új megbízás teljesítéséhez szükséges termelőgéphez tartozó, az adott termék gyártásához elengedhetetlen, kisebb értékű, jellemzően 25-30 millió forintos eszköz, illetve szerszám is.    Ezekre ugyanis jellemzően nem kapnak hitelt a vállalkozások, mivel miközben a gépnek van másodlagos piaci értéke, tehát lízingelhető, a szerszámok, segédanyagok nem finanszírozhatók ebben a formában, így ezeket a cégeknek jellemzően meg kell vásárolniuk - tette hozzá.

Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója rámutatott, hogy a kis- és középvállalkozások forráshoz juttatása hozzájárul ahhoz a kormányzati célkitűzéshez, amely 2020-ig 12 ezerre emelné az exportképes kkv-k számát a jelenlegi kétezerről.   

A 3-300 millió forintig igényelhető géphitelhez a jegybanki növekedési hitelprogram harmadik szakaszának első pillérében kedvezményes refinanszírozási forrás kapcsolódik - olvasható a közleményben.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra