IFKA: a forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Forrás: MTI

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat - közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. 

A fejlesztés a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (Ginop) a kormány és az Európai Unió társfinanszírozásával jött létre.

Rámutattak, hogy a projekt kiemelt célja a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) pénzügyi tudatosságának fejlesztése, valamint különböző forrásbevonási lehetőségek bemutatása, ezzel is hozzájárulva a vállalkozások versenyképességének növekedéséhez, új beruházások elindulásához, Magyarország gazdasági teljesítményének növekedéséhez.

A közlemény idézte Szabó Rékát, az IFKA projektvezetőjét, aki elmondta, a Forrástérkép alkalmazás segít eligazodni a rendelkezésre álló források és azok felhasználhatósága között, és segít meghatározni az optimális forrásösszetételt, megkönnyítve ezáltal a tervezést, ezen keresztül a kijelölt célok elérését.

Számos támogatott finanszírozási program érhető el az országban a kis- és középvállalkozások számára, de az aktuális forrásokról megtalálható információk nem kellőképpen áttekinthetők. A Forrástérkép célja, hogy az adott vállalkozás számára a tervezett projektjének
finanszírozási lehetőségeiről minél teljesebb, személyre szabott képet biztosítson - mondta Németh Olivér az IFKA szakmai igazgatója a társaság közleménye szerint.

A díjmentesen használható applikáció a vali.hu oldal Forrástérkép menüpontjában érhető el. Az adatok megadását követően az alkalmazás egy listát állít össze, amely minden feltételt figyelembe véve megmutatja, hogy melyik forrást javasolja a felhasználó számára, valamint azt, hogy ezekhez mely kritériumok teljesülnek - ismertette az alkalmazás működéséről az IFKA.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra