Holland cégek Magyarországon - Megnyitották a Leolux Hungary Kft. új bútorgyártó üzemcsarnokát

Forrás: MTI

Címkék: Hollandia


A Leolux céget 1934-ben alapították a hollandiai Venloban családi vállalkozásként. A Leolux minden bútorát Európában készíti: a hollandiai központi telephelyen 300 munkavállalóval, valamint Szolnokon 65 munkavállalóval. A Leolux bútormárka mellett 2008-ban bevezettek egy új márkát PODE néven, amelynek ülőbútorait Szolnokon, a kollekció többi elemét - a székeket, asztalokat - Hollandiában készítik.

Ünnepélyes keretek között megnyitották a Leolux Hungary Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. új bútorgyártó üzemcsarnokát kedden Szolnokon.       
 
A csarnokot a beruházó Dinasztia Kft. építette 240 millió forintból bérlője, a holland tulajdonú bútorgyártó cég számára.     Norbert van Megen, a Leolux Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a társaság két telephellyel rendelkezik Szolnokon, a mostani 1100 négyzetméteres csarnok a másik üzemmel azonos méretű. A korábbi csarnokból a kárpitosüzem költözött az új létesítménybe.      
 
Az új üzem tizenöt új munkahely létesítését teszi lehetővé. A két szolnoki telephelyen összesen 65 munkavállalót alkalmaznak, ebből 30 munkahely az elmúlt két évben létesült - ismertette.    
 
Sebastiaan Sanders a tulajdonos cég képviseletében elmondta: a beruházásnak köszönhetően 15 százalékkal fog nőni a cég kapacitása évente. Az idén 4000 kanapét gyártanak, ezt a mennyiséget évi 6500 darabra tervezik növelni 2021-ig. A tervek között szerepel a későbbiekben a két szolnoki telephely összevonása.    
 
Elzo Molenberg, Hollandia budapesti nagykövet-helyettese az eseményen arról beszélt, hogy a holland cégek számára próbálják beazonosítani a piaci lehetőségeket Magyarországon, és előmozdítani az együttműködést magyar cégekkel. Hollandia szempontjából kiemelten fontos a mezőgazdaság, a szállítás, a logisztika, a vízgazdálkodás, az "okos városok" és a kreatív iparágak éppúgy, mint a körforgásos termelés. Jelenleg is keresnek az együttműködésre nyitott holland és magyar cégeket - fűzte hozzá.    
 
Szabó István, Szolnok alpolgármestere üdvözölte, hogy a Leolux Hungary Kft. 15 évvel ezelőtt Szolnokot választotta. Az elmúlt időszak igazolja, hogy Szolnok jó hely az ipartelepítés, vállalkozás szempontjából is - emelte ki. Kitért arra, hogy 2018-ban 25 ezer új lakást adnak át Magyarországon, amelyeket be kell majd bútorozni. Ez az egyik biztosíték arra, hogy a Leolux által gyártott bútoroknak lesz piaca - mondta.     
 
Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a Leolux céget 1934-ben alapították a hollandiai Venloban családi vállalkozásként. A Leolux minden bútorát Európában készíti: a hollandiai központi telephelyen 300 munkavállalóval, valamint Szolnokon 65 munkavállalóval. A Leolux bútormárka mellett 2008-ban bevezettek egy új márkát PODE néven, amelynek ülőbútorait Szolnokon, a kollekció többi elemét - a székeket, asztalokat - Hollandiában készítik.    
 
A nyilvános cégadatok szerint a Leolux Hungary Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2016-ban több mint 3 millió euró (mintegy 930 millió forint) volt, 2015-ben meghaladta a 2 millió 700 ezer eurót. A társaság adózott eredménye 2016-ban csaknem 110 ezer euróra (több mint 34 millió forintra) csökkent az előző évi több mint 167 ezer euróról.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra