Hogy ezek az ügyvédek mit ki nem találnak - Magyar magánbefektető perli a VW-t árfolyamveszteség mia

Jog

Nyomtatás

A per arról szól(na), hogy a Volkswagen autógyártó által az emissziós értékek kapcsán tanúsított magatartásával összefüggésben keletkezett részvény árfolyam-veszteséget a részvényes érvényesítheti-e? Vonatkoztassunk el a diesel botránytól: a menedzsment hibás döntései hogyan hatnak a cégértékre?

A Mihalics Ügyvédi Iroda egy magánbefektető képviseletében pert indított a Volkswagen AG (D-38440 Wolfsburg, Berliner Ring 2.,) -vel szemben a Fővárosi Törvényszéken az autógyártó által az emissziós értékek kapcsán tanúsított magatartásával összefüggésben keletkezett részvény árfolyam veszteség érvényesítése érdekében.
 
A Volkswagen AG-vel szemben indított per elsődleges célja az árfolyamveszteség, mint kár érvényesítése. A perben elsődleges jogi kérdés a joghatóság, vagyis annak megítélése, hogy a hazai magánbefektetők kárigényét magyar bíróság jogosult-e elbírálni. Másodlagos kérdés a sajtóban megjelent emissziós magatartás és a részvényárfolyam veszteség közötti ok-okozati összefüggés. Harmadlagos kérdés a kár bekövetkezte, annak mértéke.
 
***

A szerkesztő megjegyzése: Gratulálunk a Mihalics Ügyvédi Irodának - ez a per remek marketing-fogás. Mi más következtetést vonhatnánk le a Fővárosi Törvényszék előtti perlés tényéből?

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra