Groupama: az ideális munkahely jellemzői háttérbe szorulnak a munkahelyválasztásnál

Forrás: MTI

Címkék: munkahely


A magyar munkavállalók körében az ideális munkahely legfontosabb jellemzői sok esetben háttérbe szorulnak a munkahelyválasztásnál, ugyanis az előbbi esetében az anyagi szempontok a legfontosabbak, utóbbinál azonban az elsődleges, hogy bejelentett állásuk legyen - derül ki a Groupama Biztosító legfrissebb felméréséből.

A Groupama Biztosító megrendelésére az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. által készített reprzentatív kutatásban a 18-59 éves lakosságot kérdezték a munkahelyi elvárásaikról, és hogy ehhez képest milyen szempontok alapján választanak állást a valóságban.    

Az ideális munkahely leírásánál a megkérdezettek 59-59 százaléka említette a magas jövedelmet, illetve a kreatív és emberközpontú munkát, 52 százalékuk az ideális munkahelyi légkört, a jó csapatot, 35 százalék a gyors megközelíthetőséget - tették hozzá.      

A közlemény idézi Boórné Siska Katalint, a Groupama Biztosító humán erőforrás ügyvezető igazgatóját, aki kifejtette: a kutatás révén korábban biztosnak vélt állítások kérdőjeleződtek meg, például hogy a karrier-, vagy előrelépési lehetőség kiemelten fontos a magyaroknak, amikor álmaik munkahelyét keresik. A megkérdezettek mindössze 22 százaléka sorolta ezt a szempontot az 5 legfontosabb elvárás közé - fogalmazott.      

Azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy a felmérésben résztvevő aktív munkavállalók 56 százaléka jelenlegi munkahelye kiválasztásakor elsősorban a teljes bejelentettséget tartotta szem előtt, míg a magas jövedelem csak 20 százalékuk számára volt elvárás.    

A vizsgálat szerint a karrierlehetőségek a tényleges munkahelyválasztásnál még annyira sem számítanak, mint az álommunkahely meghatározásakor, ez a szempont csupán a megkérdezettek 11 százalékának volt fontos.      A munkáltató vállalat hírneve a valós munkahelyválasztásnál 14 százalékban, az ideális munkahely leírásánál viszont csak 7 százalékban meghatározó.    



Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra