GFM: javultak a munkavédelmi mutatók 2022-ben

Forrás: MTI

Címkék: munkavédelem


A munkabalesetek száma a 2021-es 21 591-ről 21 273-re mérséklődött 2022-re, ugyanezen időszakban a halálos kimenetelű munkabalesetek száma 84-ről 68-ra csökkent. Az adatok kedvezőbb alakulása mellett továbbra is tenni kell a munkavédelmi helyzet javítása érdekében

A munkakörülmények javulását jelzik a munkavédelmi mutatók, melyek alapján a munkabalesetek és halálos kimenetelű munkabalesetek száma is csökkent. A nemzetgazdaság 2022. évi munkavédelmi helyzetéről szóló jelentése minden évben felhívja a figyelmet a munkavédelem társadalmi hatásainak jelentőségére, az egészséges és biztonságos munkavégzés, a munkavállalói egészség megóvásának fontosságára - állapította meg csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A munkabalesetek száma a 2021-es 21 591-ről 21 273-re mérséklődött 2022-re, ugyanezen időszakban a halálos kimenetelű munkabalesetek száma 84-ről 68-ra csökkent. Az adatok kedvezőbb alakulása mellett továbbra is tenni kell a munkavédelmi helyzet javítása érdekében - hangsúlyozta a GFM.

A munkavédelmi hatóság minden évben kiemelten ellenőrzi a fokozottan veszélyes ágazatokat is, ahol a munkavállalók egészsége, biztonsága gyakoribb, illetve súlyosabb veszélyeztetésnek van kitéve, intézkedik a szabálytalanságok megszüntetése érdekében, és a törvényben előírt esetekben bírságot alkalmaz.

A munkavédelmi hatóságnak jelentős szerepe van a tájékoztatásban és a tanácsadói tevékenységben is, ezzel is elősegítve a munkavédelmi szabályok érvényesülését.

A kormány és a munkavédelmi hatóság célja, hogy a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatok csökkenjenek, ezzel elősegítve a munkavállalók munkavégző képességének megőrzését, az egészség és a biztonság fenntartását a munkahelyeken.

A jelentés megtalálható a foglalkoztatási portálon - közölte a GFM.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra