Ezt olvashatja a Cégmenedzselés januári számában

Forrás: Cégmenedzselés

Cégben gondolkodni * Változásfigyelő * Tévhitek a szervezetfejlesztésben * Amiért az ERP rendszer nem lesz sikersztori * A kiemelkedő céges kultúra titka * Egy ügyfél értéke * A célállítás szabályai * Miért is jó a piackutatás? * Pénzügyi vezetés KKV-kban * Aktuális GINOP pályázati lehetőségek * A vezetők díjazásáról * Munkahelyi kockázatértékelés * Személygépkocsi – egy komoly adótárgy a cégben * Időben szólunk: kft. törzstőke felemelés

A Cégmenedzselés januári számának tartalma:

Cégben gondolkodni


Mi az a titkos energia, amelytől egy rendszer – például egy cég - elkezd működni és szárnyalni, ott is ahol mások nem.
 
Változásfigyelő

Nagyobb a kutatás-fejlesztési támogatás, ha kis- és középvállalkozás végzi * Uniós Vámkódex 2016. május 1-től * Minősítési rendszert vezetnek be az adózásban * Bürokráciacsökkentés 2016 * A környezetkimélő autók adózása kedvezőbb lett.
 
Tévhitek a szervezetfejlesztésben

Előző cikkemben a szervezés és termelékenység viszonyát boncolgattam és hogy lehet-e „túlszervezni” egy céget. Ebben a cikkben folytatom a szervezetfejlesztéssel kapcsolatos tévhitek bemutatását, felvázolom a cáfolatukat is.
 
Vállalatirányítási rendszerek - Amiért az ERP rendszer nem lesz sikersztori
 
Megvizsgáljuk azokat a tényezőket, amelyek a tapasztalatok alapján a legtöbb fejfájást és keserűséget okozzák a vállalatirányítási rendszerekbe beruházóknak. Írásunk kimondottan a KKV-knak szól, az ő nézőpontjukból közelíti meg a problémát, nem a szakértőket szeretnénk lenyűgözni, hanem a témában többé-kevésbé járatlanoknak kívánunk fogódzkodót nyújtani.
 
A kiemelkedő céges kultúra titka
 
Tapasztalatom szerint a mai cégek vállalati kultúrájának egyik legnagyobb kihívása a fegyelemhez és a felelősségvállaláshoz való viszonyulás. Hogyan lehet a fegyelem kultúráját létrehozni?
 
A célállítás szabályai
 
Piroska Gyula az az üzleti tréner, aki célul tűzte ki egy olyan Magyarország megteremtését, ahol minden ember valódi értéket állít elő, segítve azzal a társadalmat. Ahol az emberek robotolás helyett élvezettel végzik munkájukat, és elérik a megérdemelt sikert. Piroska Gyula a tréningjein keresztül cégvezetőknek és cégtulajdonosoknak nyújt kézzelfogható, a gyakorlatban is alkalmazható vezetői tudást, de mindenekelőtt hasznos nézőpontokat. Mára már az ország egyik legismertebb üzleti előadójává vált, aki kis-, közép- és nagyvállalkozásokat, illetve multi cégeket tett sikeresebbé és eredményesebbé.
 
Miért is jó a piackutatás?
 
A legutóbbi lapszámban a gerilla piackutatásról írtam, hogy mit és hogyan kell megcsinálnunk, ha piackutatást szeretnénk a vállalkozásunk számára készíteni. Most azt vesszük végig, miben tud segítségedre lenni egy piackutató, hogyan válassz partnert a piackutatásokhoz és mit várhatsz el a pénzedért cserébe. Ugyanis van, amikor jobban megéri szakemberhez fordulni – akár olyan problémával is, amit így-úgy mi is meg tudnánk oldani: olcsóbb, gyorsabb és biztonságosabb megoldás.
 
Egy ügyfél értéke

A vállalakozások elindulnak, növekszenek, és ha nem mennek csődbe az első 1-2 évben, akkor szinte mindig szembekerülnek azzal a problémával, hogy hogyan is legyen tovább? Általában van több ötlet, elképzelés, de nem tudják,hogy azok közül melyik lehet az igazán jó. Ilyenkor kell megkérdezni az ügyfélkört.
 
Aktuális versenyjogi döntések - Szemelvények a Gazdasági Versenyhivatal gyakorlatából
 
Cégvezetői szemmel tanulságos nyomon követne a Gazdasági Versenyhivatal döntéseit, iránymutatást adnak egy-egy üzleti döntés meghozatalához, reklám-kampány megtervezéséhez. A legfrissebb döntésekből válogattunk.
 
Pénzügyi vezetés KKV-kban

Ez a téma közel áll szívemhez, hiszen a KKV-k adják minden ország gazdaságának a középpontját, és alkalmazzák a legtöbb embert. Fontosságukhoz képest igen kevéssé elismertek és sokuk pont a szakértelem hiánya miatt nem teljesít lehetőségeihez mérten. Ez a cikk a pénzügy komoly jelentőségére hívja fel a figyelmet, és a KKV–ban előforduló legfontosabb pénzügyi kérdésekben nyújt iránymutatást.
 
Hogyan válasszunk könyvelőt?
 
Könyvelőt legritkábban a kisokosból keres a cégtulajdonos. Általában valamilyen ajánlásra keresünk fel valakit. „A rokonom vagy az ismerősöm, majd ő mindent megcsinál és ingyen dolgozik.” –Ezek nagyon veszélyesek utak.
 
Aktuális GINOP pályázati lehetőségek
 
GINOP-2.1.1-15 - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása és a GINOP-2.2.1-15 - K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések pályázati felhívásokat ismertetjük.
 
A vezetők díjazásáról

A munkaviszonyban álló vezetők díjazása alapvetően két módon állapítható meg. Egyrészt munkaszerződésükben, másfelől pedig a munkáltató egyoldalú kötelezettségvállalásként tett nyilatkozatában.
 
Munkahelyi kockázatértékelés

A munkavédelmi feladatokat a kockázatértékelés foglalja keretbe. A fogalom eléggé összetett tevékenységeket takar, ezért fontos minden részletét tisztázni.
 
Személygépkocsi – egy komoly adótárgy a cégben

Tucatnyi adózási kérdés merül fel, ha személygépkocsi van a cég tulajdonában avagy bérletében: áfa, szja, társasági adó, gépjármű adó, cégautó adó, illetékek. Címszavakban hívjuk fel a figyelmet a lényegesebb rendelkezésekre.
 
Kft törztsőke felemelés

2016. március 15-ig kell tőke-emelést végrehajtaniuk azon kft-knek, amelyek törzstőkéje a 3 millió forintot nem éri el. Áttekintjük a feladatot, kivitelezését, költségeit, adózási kérdéseit, és kockázatait.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra