Cégvezetőként a Szervezési tábla tetején a helyed!

Forrás: Ügyvezetők Klubja | Szerző: Piroska Gyula

Címkék: szervezési tábla


Az egyik ügyfelünk jut minderről az eszembe. Négymilliárdos, nagy, erdészeti cégcsoportja van. Több mint száz embernek ad munkát. Az ország egész területén dolgoznak az erdőségekben. De van egy nagy baj! Hogy ő a legjobb szakember.

 
Tudom, hogy Te vagy a legjobb!
Tudom, hogy Te vagy a cégedben a legjobb szakember. Te vagy a legjobb
■ pék,
■ autószerelő,
■ tervezőmérnök,
■ asztalos,
■ értékesítő.

Nálad jobban senki sem tudja

Az egyik ügyfelünk jut minderről az eszembe. Négymilliárdos, nagy, erdészeti cégcsoportja van. Több mint száz embernek ad munkát. Az ország egész területén dolgoznak az erdőségekben.
De van egy nagy baj!

Hogy ő a legjobb szakember. Már tizennyolc éves korában favágó versenyt nyert. Így hát ‒ édes Istenem ‒, ő a legjobb hosztoló is! 

A hosztolás a kidöntött fatörzs feldarabolásakor a darabok hosszának a kijelölése. Ez az a tevékenység, amivel a lehető legnagyobb értéket hozzuk ki az adott fatörzsből.

Rendkívül fontos tevékenység. Mert ha a vágáshelyek kijelölése helytelen, jóvátehetetlen kár keletkezik. Az egyszer már elvágott fatörzset utána nem lehet összeragasztani. Egy új fát meg fölnevelni, több évtizedes tevékenység.

Így hát, nagyon fontos, hogy minden kidöntött fatörzs a lehető legjobban legyen hosztolva. Egy négymilliárdos cégcsoportot vezetve, az ország egész területén dolgozva, szerinted mennyire kivitelezhető cégvezető barátunk személyes hosztolása?
Semennyire!
De azért megpróbálja

Egy kicsit most disznó voltam vele. Mert az igazság az, hogy persze már nem ő hosztol minden fatörzset. De a mai napig csinálja néha. Különösen az értékes bükk és tölgy esetén.

Azért, mert ez egy olyan tevékenység, ami nehezen átadható. Nehezen leírható egy munkaköri leírásba. Legalábbis ő így gondolja.
Nem igaz!
Átadhatóés leírható!

Akkor hadd meséljek most magamról egy kicsit! Tudod,
■ messzi földön én vagyok a legjobb üzleti előadó
Rettentő nagy tudásom és érzékem van hozzá. 
Több mint ezer tréninget tartottam már. 
Annyira jó vagyok, hogy az már fáj. 
■ Gyakorlatilag egy megkérdőjelezhetetlen, tökéletes előadóművész vagyok.  (Meg úgy látszik, hogy nagyképű is.)

Hát hogy a fenébe tudnám átadni ezt a professzionális, művészi tökélyre kifejlesztett, hihetetlen tudást bárki emberfiának? 
Egyszerűen!

Ha már arra tanítjuk az ügyfeleinket, hogy leadják a posztjaikat, és üljenek fel cégvezetőként a Szervezési tábla tetejére, akkor nekem is meg kell tennem.
Meg istettem!

Vincze Robibarátom két év óta nagy sikerrel tartja a
Bázis1 tréningeket,
Az Értékesítés titkaitréningeket,
a Kommunikációs tréningeket,
az „Egy hajóban evezünk” tréningeket,
és mára már a Bázis2 tréningeket is

Ráadásul már román nyelven is, ami nem az anyanyelve.

Mindig versenyez velem!

Tudod, a tréningek végén a résztvevők kitöltenek egy Minőségbiztosítási dokumentumot. Azon három szempont szerint, 1-től 10-ig skálán értékelik az Előadót. 1-es a legrosszabb, 10-es a legjobb.

Bizony nem egyszer volt, hogy egy adott héten Robi jobb pontátlagot ért el, mint én. A tanítvány túlszárnyalta a mesterét. Én pedig ezt nem bánom. Egyedül sosem tudok annyi embernek segítséget nyújtani, mint az általam kiképzett emberek seregével.

De mára már Gabelics Gyuri barátom is tartja a tréningeket. És bizony Gyuri a múlt héten a földbedöngölt bennünket a Robival!

A múlt hétvégi Bázis1 tréningen ‒ 1-től 10-ig skálán ‒ Gyuri 10,14 pontátlagot ért el. Ugyan kapott 8 pontot is, de többektől 12 pontot kapott. Így jött ki ez a valaha volt legmagasabb pontátlag.
Gyuri, gratulálok!
És nagyon szépen köszönöm Neked. Öröm Veled dolgozni. Fantasztikus srác vagy. Gyakorlatilag a nulláról indulva, nyolc hónap alatt érett előadóvá fejlődtél.

Igazi fenegyerek vagy

Nyilván mindehhez kell egy megfelelő hozzáállású, tehetséges ember. Mint például a Robi vagy a Gyuri.
De kell mellé egy megfelelő cégen belüli képzési rendszer is. És egy ilyen szintű embernek át lehet adni még egy olyan bonyolult tevékenységet is, mint egy két napos, huszonkét órás tréning megtartása.

A hosztolásrólnem is beszélve! 

Az is igaz, hogy sok száz lépéses betanuló feladatlistán ment végig hozzá a Gyuri. És több száz oldalnyi referenciát kellett megtanulnia. Sok betanító oktatófilmet kellett végignéznie. A sok-sok gyakorlásról nem is beszélve.
De végigment rajtuk!
És megcsinálta!

Sok ügyfelem mondta, hogy persze, biztosan jó a Robi, vagy a Gyuri. Da ők mégsem a Piroska Gyula. Azért az más, azt nem lehet lemásolni.
Aztán eltévedtek egy nem általam tartott tréningünkre. És pofára estek. Aztán őszintén bevallották, hogy tévedtek. Mert teljes értékű tréninget kaptak. Sok ügyfelünk kifejezetten a Robit vagy a Gyurit kéri ma már cégen belüli tréning tartásához.
Sőt, volt néhány elvetemült, aki szerint a Gyuri vagy a Robi jobb tréningeket tart nálam. Mondjuk természetesen ezeket levettük a hírlevél listánkról, meg a mobilomból is kitöröltem a számukat. J
 
Ha én át tudtam adni, akkor Te is meg tudod csinálni! A tréningjeinken pont ezt oktatjuk! Gyere el rájuk! Tanuld meg, hogyan kell csinálni! Aztán add le a posztjaidat! És persze, légyszíves ne Te hosztold a fatörzseket! J
 
Piroska Gyula
www.SeminarConsulting.hu
Seminar Consulting küldetése:
Tréningekkel, könyvekkel, szoftverekkel és személyes törődéssel nagyon nagy mértékben segíteni az üzletembereket, hogy egy nagyobb, szabadabb, élvezetesebb és méltóbb játszmát játszhassanak.

 

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra