Bizalmi vagyonkezelési szolgáltatást indít az Apelso

Jog

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: bizalmi vagyonkezelés


2015-ben a háztartások 0,3 százaléka, nagyjából 30-30 ezer család rendelkezett 150-300 millió forintos, illetve 300 millió forinttól 3 milliárd forintig terjedő vagyonnal, a 3 milliárd feletti vagyont birtokló családok száma pár száz lehet.

Bizalmi vagyonkezelési szolgáltatást indít az Apelso Trust Zrt., a cég arra számít, hogy a Magyarországon élő tehetősebb családok és magánszemélyek vagyonának megőrzésében játszhat fontos szerepet.
 
Antall György, a cég alapítója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, 2015-ben a háztartások 0,3 százaléka, nagyjából 30-30 ezer család rendelkezett 150-300 millió forintos, illetve 300 millió forinttól 3 milliárd forintig terjedő vagyonnal, a 3 milliárd feletti vagyont birtokló családok száma pár száz lehet. Jellemzően nekik lehet szükségük az úgynevezett family office szolgáltatásra, a bizalmi vagyonkezelésre - tette hozzá.

Illés István, a cég másik alapítója elmondta: sok száz éve ismert és alkalmazott ez a szolgáltatás, amelyet a 2014-ben életbe lépett polgári törvénykönyv bizalmi vagyonkezelés néven ültetett át a magyar jogrendszerbe.

Az új vállalkozás már megkapta a Magyar Nemzeti Banktól a működéséhez szükséges engedélyt.

Illés Zoltán elmondta, Nyugat-Európában az ilyen tevékenységgel foglalkozó cégek a családi vagyon kezelésén túl a vagyon védelmével, egyes elemeinek befektetésével és jogi szolgáltatásokkal is foglalkoznak.

Az Apelso 6 millió forintos jegyzett és 76 millió forintos saját tőkével jött létre. A társaság közvetlen tulajdonosa az AI Holdings Kft., közvetett tulajdonosai Antall György és Illés István, továbbá a Flagship Investments Kft. és az Eques Holding Kft.

Antall György a garanciával kapcsolatos kérdésre elmondta: egyrészt felelősségbiztosítás kötődik a bizalmi vagyonkezeléshez, másrészt a cég a vagyonkezelés során nem ígér hozamot, emellett jogi felelősség terheli az Apelsót.

 Kérdésre válaszolva elmondták: az Apelso 3-5 év múlva már várhatóan nyereséges lesz, a díjszabás személyre szabott, 1 százalék alatti költséget számítanak fel a kezelt vagyonra.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra