BIEF: csúcson az ipari ingatlanok kihasználtsága Budapesten

Forrás: MTI

Címkék: ipari ingatlanok, jelentés


A múlt év negyedik negyedévében a teljes budapesti modern, kiadásra szánt ipari ingatlanállomány 39 340 négyzetméterrel bővült és elérte a 1 881 650 négyzetmétert, a kihasználatlanság 10,6 százalékot tett ki, utoljára 2007-ben volt ilyen kedvező - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF)

Az ipari ingatlanok területe két létesítménnyel bővült a múlt év utolsó negyedében. Az egyik a Budapesti Szabadkikötőben az Ekol Logistics számára átadott 5 ezer négyzetméteres raktár, a másik egy 34 340 négyzetméteres, teljesen bérbe adott ingatlan, amely a cseh hátterű CTP ingatlanfejlesztő tulajdonában áll. 
 
A negyedik negyedévben a teljes bérlői kereslet 81 190 négyzetméter volt, 30 százalékkal meghaladta a harmadik negyedévben regisztrált szintet. A kereslet közel 66 százalékát szerződéshosszabbítások tették ki, az új tranzakciók részaránya 22 százalék, a bővüléseké pedig 12 százalék volt. 
 
Az üresedési ráta 1,7 százalékponttal csökkent az előző negyedévhez képest és 5 százalékponttal az egész évre vetítve. Így 10,6 százalékon állt az év végén, a ráta utoljára 2007-ben volt hasonlóan alacsony szinten. 

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra