Az Euromedic Pharma megtámadja a GVH kirívóan szigorú határozatát

Jog

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: gyógyszer-kereskedelem, kartell, GVH, bírság


Az Euromedic Pharma azonnali jogi lépéseket tesz a Gazdasági Versenyhivatal azon döntése ellen, melyben a három legnagyobb gyógyszer-nagykereskedelmi céget, - többek között az Euromedic Pharma Zrt.-t is - egyenként 792,2 millió Ft-os bírság megfizetésére kötelezte, egy 2011. évi kórházi gyógyszer-közbeszerzési eljárással kapcsolatban felmerült kartell gyanú miatt.

Joseph Priel, az Euromedic elnöke kijelentette, hogy a GVH döntése számos tekintetben figyelmen kívül hagyta a gyógyszer-nagykereskedelmi piac sajátosságait, miszerint az árak és az árrések törvényileg szabályozottak. A kórházi fekvőbeteg intézmények állami finanszírozásának elégtelensége jelentős pénzügyi terhet ró a gyógyszer-nagykereskedőkre, mint beszállítókra, akik a folyamatos ellátás érdekében extra finanszírozási terheket is magukra vállalnak, elsődlegesen a betegek érdekeit szem előtt tartva.
 
"Nem gondolom, hogy a GVH döntésének hátterében az a szándék húzódik meg, mely szerint ezzel az összeggel próbálja a deficites egészségügyi kassza lyukait betömni."- mondta Joseph Priel.
 
Sándor Marianna, az Euromedic Pharma vezérigazgatója rámutatott, hogy a Versenytanács által feltárt tényállás hiányos, annak megállapításai megalapozatlanok, valamint okszerűtlen következtetéseken alapulnak.
"Mindezek ellenére cégünk üzleti tevékenysége változatlan formában folytatódik, a továbbiakban is megbízható partnerként állunk a kórházak mögött. Bízunk abban, hogy a határozatot felülvizsgáló bíróság jogerős ítélete majd hatályon kívül helyezi a GVH határozatát." - tette hozzá a vezérigazgató asszony. 

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra