Autókölcsönzők: harmadával is nőhet a külföldi ügyfelektől származó bevétel az idén

Forrás: MTI

Címkék: autókölcsönzés


Az autókölcsönzők külföldi ügyfeleinek magyarországi utazásaiból és bérléseiből származó árbevétel növekedése idén várhatóan meghaladja a tavalyi 28 százalékot - tájékoztatott a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége (MAKSZ) csütörtökön

A közlemény szerint júliusban és augusztusban a korábbi éveknél is erősebb hónapot zártak a magyarországi piaci szereplők, többek között a Forma 1-nek, a hazai rendezvényeknek, fesztiváloknak köszönhetően.

Augusztusig a hazai autókölcsönzők 72 százaléka számolt be forgalombővülésről, a fennmaradó 28 százaléknál nem volt jelentős változás a tavalyi év hasonló időszakához képest - írják.

Haraszti Géza, a MAKSZ elnöke a közlemény szerint elmondta: idén rekordszámban érkeztek turisták a Liszt Ferenc repülőtérre; sokan jöttek úgy hosszabb időre Európába, hogy Magyarországon vették fel a bérautót, de egy másik országban adták le - ismertette.

Az átlagos turista még mindig a kis-kompakt méretű autókat keresi és átlagosan 6-7 éjszakára bérel autót - ismertette a MAKSZ elnöke a közlemény szerint.

A belföldi árbevétel-bővülés azonban idén elmaradt a korábbiaktól, és a legtöbb kölcsönzőnél a forgalom is visszaesett. Haraszti Géza szerint a csökkenés oka egyebek mellett a piac átrendeződése, elképzelhető, hogy többen választottak olyan kisebb kölcsönzőket, akik nem tagjai a szövetségnek.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra