A miniszter a direkt brüsszeli források kihasználását ajánlja

Forrás: MTI

Címkék: uniós pályázatok


A direkt brüsszeli források pályázatának segítésére a tárca létrehozta a Magyar Fejlesztési Központot, amely a honlapján bemutatja a lehetőségeket, sőt az eddigi sikeres pályázatokat is közreadja szemléltetésként. A forrásoknál 70 százalékos arányú támogatást lehet elérni.

A nemzeti fejlesztési miniszter a direkt brüsszeli források jobb kihasználását ajánlotta a vállalkozóknak csütörtökön Nyíregyházán, ahol gazdasági fórumon mutatták be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei TOP száz kiadványt, amely a legjobb nyírségi cégek eredményeit adta közre.
 
Seszták Miklós elmondta, hogy a korábbi európai uniós pénzügyi ciklusban a Brüsszelhez benyújtott sikeres pályázatokra mindössze 20 milliárd forint összegű támogatás érkezett Magyarországra. A gazdasági szereplők rendelkezésére álló, speciális forrásokból ugyanakkor évente akár 150-200 milliárd forint fejlesztési összeget is elkérhetnének a jövőben a magyar vállalkozások.
 
A miniszter kifejtette, hogy a direkt brüsszeli források pályázatának segítésére a tárca létrehozta a Magyar Fejlesztési Központot, amely a honlapján bemutatja a lehetőségeket, sőt az eddigi sikeres pályázatokat is közreadja szemléltetésként.

Hozzáfűzte, hogy a forrásoknál 70 százalékos arányú támogatást lehet elérni, szemben más kiírások 50-60 százalékával, sőt egy nonprofit szervezet bevonásával, akár 100 százalék mértékű is lehet az elnyert összeg.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra