A magad világa = a világod maga

Forrás: MTI

Minden siker alapvető feltétele, hogy az ember tisztában legyen saját magával. Sőt, mi több, rendben is legyen saját magával. Hiszen csak akkor tud felépíteni egy üzletet, amellyel aztán, meglehet, másokért is, nem egy esetben egész családokért, egzisztenciális felelősséget vállal. Ha pedig a cégvezetőben a mentális alapok megvannak, nem lesz nehéz nyitottan fogadni a szűkebb és tágabb környezet ,állandóan változó, hatásait. Pintér Gábor írásában arról szól, hogyan tudjuk nyitottan építeni a vállalkozásunkat.

Életünk során sok mindennel kell megismerkednünk. Az evéstől és járástól kezdve minden cselekvést és információt feldolgozunk és elsajátítunk, amit megtapasztalunk, hogy önállóak lehessünk és saját életet élhessünk. Eközben az értelemünk és gondolkodásunk folyamatos fejlesztésével a saját magunk ízére (itt értsd: lelkére) szabhatjuk a világot vagy a benne megismert világosságot!
 
A környezet, amelyben élünk, önmagától is sokat változik, de az embernek ehhez folyamatos inspiráció kell. Emlékszem, mennyire nem szerettem a változásokat, már a sulitól kezdve sem. Mindig akkor fogadtam el és álltam bele, amikor valami motivációt éreztem hozzá. Aztán később, vezetőként már másokat is erre kellett ösztönöznöm a karrier lehetőség, a képességfejlesztés, a gondolati megújulás, a szervezeti átalakulás vagy más struktúrális vagy lelki változási szükségletek folytán. Végül rájöttem, hogy a magam egyéni értelmezésével és több rétegű, akár hetedízigleni lebontásával, valamint a dolgok mögötti értelem vagy kvintesszencia (az 5. elem) keresésével a magam világával vagyis magam értelmével, a saját képemre fordíthatom a környezetemet. Ez lesz a világom maga, a világom egésze.
 
Tedd ezt, te is! Alkoss saját gondolatokat, építsd fel az egyéniséged, az egyéni elképzelésed!
 
Ehhez mindig kapsz támogatást másoktól, de akár adhatsz is másoknak segítséget! Az egyre több és jobb eszközöket indukáló digitizáció és átkódolás során a technikai érintettségünk már gyermekkorban elkezdődik. A digitális transzformáció által az információ elérése, kezelése és felhasználása (azaz az információs technológia) kiszélesedik és többcsatornássá válik, a saját képünkre formálható és a saját modellünkbe helyezhetővé válik. A folyamatbeli szerepünk szinte minden munkafázisban más és más elvárásokhoz igazodik. Az egyre egyszerűbb megoldások, hatékonyságcentrikusság, fenntarthatóság, automatizálás és a virtuális vagy kiterjesztett valóságot támogató, különféle komplex rendszerek jellemzik a környezetünket, mai világunkat.
 
Ebben a gyors változásban leginkább csak magunkra számíthatunk. Már nem készíthet fel a szülői ház és egy korábbi generáció. Nem nyújt teljes biztonságot az oktatás, miközben elvárásokat és versenyhelyzetet jelent a rendszerekbe és megújuló folyamatokba történő bekapcsolódás. Ha a saját elvárásaink és sebességünk szerint szeretnénk haladni, akkor ezeket ismernünk és kezelnünk kell.
 
A megismeréshez és tanuláshoz viszont lehet támogatást adni/kapni, jó kérdésekkel és a lehetőségek felvázolásával, a gondolkodás közös mentorálásával egyre jobb és jobb beilleszkedésre van lehetőségünk. A közös társadalmi felelősségvállalás (mint például a fenntarthatósági szemléletek elsajátítása, a fiatalok építése, a csoportmunka és hatékonyság módszertanainak egyeztetése, az egyéb egymást is segítő célok támogatása), azaz egyfajta közösségi gondolkodás (az adni tudás, az információ védelme, a támogató szemléletek) és az egymásra utaltság felhasználása lehet a kiút. Ehhez létrehozhatunk egy közös platformot (mindmate.hu), amely a kérdéseinkre segítő válaszokat ad.

Persze, amikor felmerülnek a hogyan kérdései, ezzel a megoldással arra is könnyebben válaszolhatunk. Az adott területen jártasabb szereplőkre van hozzá szükség. Őket kell összekapcsolni az igények szerint és a megfelelő motivációk révén. A Mind Mate Inspiration közössége ezt a célt tűzte ki és ezt a platformot biztosítja a csoportjai és az érdeklődési köröknek megfelelő szakterületei által, amelyek fokozatosan tovább építhetők. Ezekbe bárki bekapcsolódhat, akinek fontos, hogy a tudásából visszaadjon a közösségnek vagy inspirációra van szüksége a maga fejlődéséhez.
 
Ez már egy, az MMI által ún. Jövőtudatos-gondolkodás. Sőt, egyben egy olyan átfogó szemléletmódváltás, amely egy támogató cégkultúra-építést, munkáltatói-márkaépítést és folyamatos elköteleződést biztosíthat. Így özletlen fejlődés-támogatás (Világ 2.0) érhető el és közös koncepcióban segítjük egymást. Mindenki részese lehet, mivel mindenki egyéni kompetenciákkal rendelkezik a saját tudása alapján. Mindenki felelőssé válik mások építéséért, hiszen ezáltal az ő területe is erősebbé válik és a lehetőségek kitágulnak a közösségi gondolkodása révén.
 
Egy ilyen világ értékrendje egyszerű és könnyen átlátható, szabadon elfogadható:
https://www.mindmate.hu/hu/anyag/az_mmi_8_alapgondolata2/
 
Csak tedd próbára magad és találj mentorodra vagy éppen hogy te is mentorájl témákat!
Járj, ahogy tanultál, de járd közben a saját utad!
Fogd mások kezét, ha kell! Így nem esel el, de egyensúlyban is maradhatsz!
 
Pintér Gábor
 #mindmateinspiration
https://www.itbusiness.hu/Fooldal/szolgaltatasok/karrierszkenner/pinter_gabor_attila.html
https://hu.linkedin.com/in/gpinter


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra