Pénzügyi adataggregátor nyerte el a FinTechShow díját

Forrás: MTI

Címkék: fintech forradalom, startup


Az Aggreg8.io személyes és céges pénzügyi adatokat (például banki tranzakciós és közműszámla adatokat) gyűjt össze elektronikusan és oszt meg harmadik feles szolgáltatókkal.

Egy pénzügyi adatgyűjtő megoldást, az Aggreg8.io-t választották a második alkalommal megrendezett FinTechShow legígéretesebb fejlesztésének - közölte a versenyt szervező FinTechGroup. 
 
A magát fintech tanácsadóként meghatározó cég közleménye szerint az Aggreg8.io személyes és céges pénzügyi adatokat (például banki tranzakciós és közműszámla adatokat) gyűjt össze elektronikusan és oszt meg harmadik feles szolgáltatókkal. 

A megoldással az ötletgazdák szerint számos ma működő folyamat (például hitelbírálat, könyvelés, számlabefizetés) válhat egyszerűbbé, gyorsabbá és költséghatékonyabbá a jelenleg ismert hagyományos megoldásokhoz képest. 

A győztes csapat fejlesztői, Mudri György és Gémes Tamás a közlemény szerint elmondták: a projektjükkel hamarosan a környező országokban is megjelennek.

A versenyre összesen közel negyvenen neveztek, főképp már valamilyen formában működő startupok. Közülük tizenketten a nagyjából négyszáz fős konferencia hallgatósága előtt is bemutathatták innovációjukat.  

Lemák Gábor, a FintechGroup igazgatója megjegyezte: a magyarországi bankok megmozgatták a fejlesztői közösségeket, hiszen 2016 óta csaknem ötszáz ötlet és prototípus köszönhető az innovációs programjaiknak - olvasható a közleményben. 

Azt is hozzátették: a biztosítók közül is egyre többen különböző inkubátor és startup programokat indítottak az elmúlt években.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra