Dr. Futó Péter újabb 4 évre az MGYOSZ elnöke

Forrás: Flow PR

Címkék: MGYOSZ


A legnagyobb hazai munkaadói érdekvédelmi szervezet, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a négyévente esedékes tisztújító közgyűlésén további négy évre egyhangú szavazással megválasztotta Dr. Futó Pétert, a Futureal Csoport alapító társtulajdonosát a Szövetség elnökévé.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) 2016. február 16-án tartotta éves közgyűlését. Az eseményen a közgyűlés elfogadta az MGYOSZ előző évben végzett tevékenységéről szóló beszámolót és mérleget, jóváhagyta a 2016. évi költségvetését, illetve a közgyűlés tagjai megválasztották a Szövetség új tisztségviselőit a következő ciklusra.
 
A tisztújító közgyűlésen a szavazásra jogosult képviselők egyhangú döntése alapján újabb négy évre megválasztották Dr. Futó Péter az MGYOSZ elnökévé és Dr. Vadász Pétert a szervezet társelnökévé. Az esemény napirendjének megfelelően megválasztották a szervezet alelnökeit, az elnökség, valamint a Mandátumvizsgáló-, az Ellenőrző- és az Etikai Bizottság tagjait is.
 
Dr. Futó Péter, az újraválasztásával kapcsolatban elmondta: "Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a legnagyobb hazai munkaadói érdekvédelmi szervezet, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségre újra bizalmat szavazott nekem az elnöki teendők ellátására. Megígérhetem, hogy a következő négy évben is segítjük majd az általunk képviselt, nagyságrendileg 6000 közép- és nagyvállalatot abban, hogy minél sikeresebbek legyenek a hazai és a nemzetközi piacokon egyaránt, ezáltal pedig az egész magyar gazdaság is tovább fejlődhessen.”
 
 
AZ MGYOSZ-ról:
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2004 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.
 
A BUSINESSEUROPE Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 35 ország 41 munkaadói szövetségét tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A csúcsszervezet által képviselt 20 millió kis-, közép- és nagyvállalat összesen 120 millió embernek ad munkát az Unióban.

 

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra