Az MNB-nél megvizsgálják, felemeljék-e az nhp keretét 100 milliárd forinttal

Forrás: MTI

Címkék: nhp


2016 végével kifut az nhp-program, amely trendfordulót hozott a magyar vállalatok hitelezésében. Az nhp-ban eddig 2126 milliárd forint hitelt vett fel mintegy 31 000 vállalkozás, a program során először a hitelkiváltás volt a fókuszban, mára a beruházásokhoz felvehető hitelekre esik a hangsúly.

A Magyar Nemzeti Bank a Magyar Bankszövetség kérésére megvizsgálja, hogy felemeljék-e a növekedési hitelprogram (nhp) idei keretét 100 milliárd forinttal - mondta a Hidvéghi Balázs, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szóvivője szerdán Budapesten, egy sajtóbeszélgetésen.
 
Elmondása szerint a bankszövetség az nhp idei évre szóló, forintban nyújtható keretének felemelését a nagy érdeklődésre tekintettel kéri.
 
A jegybanki szóvivő emlékeztetett arra: 2016 végével kifut az nhp-program, amely trendfordulót hozott a magyar vállalatok hitelezésében. Az nhp-ban eddig 2126 milliárd forint hitelt vett fel mintegy 31 000 vállalkozás, a program során először a hitelkiváltás volt a fókuszban, mára a beruházásokhoz felvehető hitelekre esik a hangsúly.
 
A szóvivő kiemelte: a jegybank a jövőben azt szeretné, ha a bankszektor szereplői saját forrásokból növelnék hitelezésüket.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra