Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Szerződések és szabályzatok

Pénzmosás elleni belső szabályzat csomag - ingatlanügyi 2020 (új)

Ár: 12 700 Ft
Előfizetőknek ingyenes!

  db  

Címkék: pénzmosás

Tartalmazza a 2020-as szabályoknak megfelelően átdolgozott belső szabályzatot, belső kockázatértékelést, oktatási segédletet, tankönyvvel vizsgakérdésekkel - ingatlanügyi tevékenységet végzők részére. Már az új szabályzat mellékletét képező adatlapokat kell alkalmzni az ügyélátvilágítás során! Már az új szabályzat mellékletét képező adatlapokat kell alkalmzni az ügyélátvilágítás során!

A 2019. évi  CXIX. törvény 2020. január 10-i hatálybalépéssel  jelentősen módosította a a pénzmosás elleni törvényt. Azt is előírta, . hogy  valamennyi szolgáltató a belső szabályzatát 90 napon belül köteles a módosításnak megfelelően átdolgozni. Ennek határideje: 2020. április 9. 

Már az új szabályzat mellékletét képező adatlapokat kell alkalmzni az ügyélátvilágítás során!

A NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszirozás Elleni Iroda 2020. március 5-én közzé is tette a Tipusszabályzatát. 

Belső szabályzatmintánkat ezen Tipusszabályzatnak megfelelően készítettük el, kidolgozva azokat a részeket is, amelyeket a szolgáltatónak kell megadnia.

Szabályzatmintánk kis- és középvállalkozások részére készült, egyaránt használhatják a tevékenységet egyedül végzők és az alkalmazottat foglalkoztató szolgáltatók is. 

Alacsony kockázati kategóriát a szabályzat minta nem alkalmaz. 

A szolgáltatók belső kockázatértékelés készítésére is kötelezettek. A csomag része a szolgáltatói belső kockázatértékelés mintája is, amelynek segítségével elkészíthető a saját kockázatértékelés. 

A csomag tartalmaz egy Pmt. Kit oktatási segédletetPénzmosás elleni ismeretek ingatlanügyi tevékenységet végzők részére – amely egy az egyben követi a NAV PTEI által kiadott oktatási tematikát. Ehhez kapcsolódóan a csomag tartalmaz egy 20 kérdésből álló tesztet, és megoldókulcsait, amelynek segítségével a szolgáltató levizsgáztathatja a szolgáltatási tevékenységben részt vevő munkavállalóit. A képzés elvégzésének dokumentálására egy jegyzőkönyv mintát is adunk. 

A dokumentumok alkalmazását kitöltési útmutatóval segítjük. 

Tartalomjegyzék

1. Belső szabályzat 
2. Belső  kockázatértékelés
3. Pénzmosás elleni ismeretek ingatlanügyi tevékenységet végzők részére - oktatási segédlet
4. Tesztkérdések az alkalmazottak munkahelyi vizsgáztatásához
5. Megoldókulcsok a teszthez
6. Jegyzőkönyv a munkahelyi továbbkpzésről
7. Kitöltési útmutató