Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Prémium cikkek

   

Új digitális fizetési módok

Pénzügyek

A SimpleBusiness magyar fejlesztésű alkalmazás, ami a kártyaelfogadás és az azonnali átutalás előnyeit ötvözi POS-terminál telepítése nélkül, így segítve a kereskedők és egyéb szolgáltatók munkáját, akik szeretnének elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani vásárlóiknak. A SimpleBusiness QR-kódos vagy linkes fizetési hivatkozásai bármely bankkártyáról kifizethetők.

Az MNB összefoglaló dokumentumot tett közzé a Zöld Tőkekövetelmény-kedvezményről

Pénzügyek

Az MNB 2019 februárjában hirdette meg Zöld Programját a klímaváltozáshoz, más környezeti problémákhoz kapcsolódó kockázatok csökkentése, a magyarországi zöld gazdaság finanszírozásának bővítése érdekében. A stratégia részeként a jegybank tavaly decemberben hirdette meg vállalati és önkormányzati Zöld Tőkekövetelmény-kedvezmény programját.

Hogyan érinti a járvány a cégek pénzügyi helyzetét?

Pénzügyek

A pénzügyi kötelezettségeinek teljesítésekor a cégek mintegy fele nem tapasztalt nehézséget, illetve nem számít semmilyen nehézségre. Az MKIK GVI 2021 januárjában 349, legalább 20 főt foglalkoztató hazai vállalkozást kérdezett meg pénzügyi helyzetéről.

Fix kamatozású beruházási hitelt indít az EXIM az exportban résztvevő kkv-szektor számára

Pénzügyek

A gazdaság újraindításának elősegítése, a magyar vállalati szektor 99 százalékát jelentő mikro-, kis- és középvállalati szegmens hosszútávú finanszírozása érdekében új, 10 éves futamidejű, kamattámogatott és euró alapon 0,5 százalékon fixált kamatozású programot indít az EXIM, fordulat beruházási hitel néven

További ágazatok igényelhetik a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt

Pénzügyek

A Gazdaság újraindítási akcióterv részeként induló hitelprogram március 8-án még az eredeti TEÁOR-számokat tartalmazó termékleírással indul, de rövid időn belül elérhető lesz azon cégeknek is, amelyek az új korlátozások által érintettek.

KAVOSZ: meghosszabbították a Széchenyi Kártya Program kríziskonstrukcióit

Pénzügyek

A Széchenyi Kártya Program kríziskonstrukciói 2021. december 31-ig már biztosan a vállalkozók rendelkezésére állnak, miután a kormány 2021. június 30-ról az év végéig meghosszabbította a hitelek igénybevételi lehetőségét - közölte a programot koordináló KAVOSZ Zrt.

Garantiqa: a válságot enyhítő garanciaprogram év végéig elérhető marad

Pénzügyek

A beruházási hitelekhez kapcsolódó Krízis Investment Hitelgarancia futamideje 10-ről 15 évre emelkedik. A kkv-k külső forrásbevonásához a Garantiqa kezességére 2021-ben mindvégig szükség lesz

Mezőgazdasági biztosítások díjtámogatása

Pénzügyek

Az előző évekhez hasonlóan a gazdálkodók - a biztosított növénykultúrától, illetve a káreseményektől függően - most is háromféle konstrukció (A-, B- és C-típusú biztosítási szerződések) közül választhatnak, a díjtámogatásra pedig április elejétől pályázhatnak

Az adósok nem ismerik az áthidaló lehetőségeket a követeléskezelők felmérése szerint

Pénzügyek

A pénzügyi szakma azt valószínűsíti, hogy a koronavírus-járvány miatt meghosszabbított hiteltörlesztési és hitelfelmondási moratórium június 30-i lejártával megnő a késedelmes hitelfizetések, illetve a fizetésképtelenség miatt felmondott hitelek száma

Június 30-áig változatlan formában meghosszabbítottá a hitelmoratóriumot

Pénzügyek

A háztartások 59 százaléka élt a hitelmoratórium lehetőségével, 2,7 millió lakossági ügyfélből 1,6 millióan. Hozzávetőleg egymillió vállalkozás volt jogosult kérni a törlesztés felfüggesztését, csaknem 50 százalékuk jelezte is szándékát. A cégek a nagyjából 10 ezer milliárd forintnyi teljes hitelállományuk 42 százalékára, 4300 milliárdnyi kölcsönre vették igénybe a moratóriumot.

Meghosszabbítják a Széchenyi-kártya program kríziskonstrukcióit

Pénzügyek

A program hitelei iránt a legnagyobb érdeklődés a mikrovállalkozások részéről érkezett, a befogadott ügyletek közel 80 százaléka kapcsolódik hozzájuk. Az igénybe vett SZKP hitelek túlnyomó része likviditási-finanszírozási célokat szolgál, de megfigyelhető a beruházások finanszírozására irányuló kérelmek emelkedő száma is.

Zöld vállalati és önkormányzati finanszírozásra vonatkozó tőkekövetelmény kedvezményt vezet be az MN

Pénzügyek

A klímaváltozáshoz és egyéb környezeti anomáliákhoz kapcsolódó átállási kockázat miatt kívánatosnak tartják, hogy a banki mérlegekben egyre inkább növekedjen a környezetileg fenntartható (zöld) iparágak, ügyfelek részaránya a "barna", azaz a szigorodó környezeti szabályozásnak jobban kitett (és ezért hosszabb távon kockázatosabb) iparágakhoz, ügyfelekhez képest

Új hiteltermék-változatot kínál az MFB vállalkozások számára

Pénzügyek

Az igénylők maximum 2,5 százalékos fix ügyfélkamatra 1 millió és 300 millió forint közötti összeget kaphatnak általános beruházási célokra, valamint forgóeszköz- és likviditásfinanszírozásra. A hitelprogram lehetővé teszi más kölcsönök kiváltását, a kizárólag szolgáltatási tevékenységet végző kis- és közepes vállalkozások számára pedig azt is, hogy a forgóeszközhitel teljes összegével a működési költségeiket fedezzék.

Terminál nélkül, okostelefonnal is fogadhatnak kártyás fizetést a magyar kereskedők

Pénzügyek

A magyarországi kereskedők is használhatják okostelefonjukat fizetésnél kártyaelfogadásra, így akár terminál igénylése nélkül tehetnek eleget a másfél hónapon belül életbe lépő szabályozásnak, amely kötelezővé teszi legalább egyfajta elektronikus fizetési lehetőség biztosítását online kasszával rendelkező kereskedőknek

Új részletfizetési szolgáltatást vezet be az Erste Bank

Pénzügyek

A kártyabirtokos bolti vásárlásnál a bankkártya elfogadó terminálon, az online fizetésnél egy felugró ablakban választhatja ki, hogy a szokásos módon egyben, vagy fix részletekben szeretné kiegyenlíteni a vételárat

Meghosszabbították a törlesztési moratóriumot

Pénzügyek

A moratórium változatlanul a 2020. március 18. előtt kötött szerződésekre vonatkozik, a meghosszabbításból kimaradókra pedig hitelfelmondási tilalom érvényes a jövő év közepéig. A Kormány meg fog határozni egy olyan mutatószámot, amelynek segítségével a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknál is meghosszabbíthatóvá válik a hiteltörlesztési moratórium.

KAVOSZ: már igényelhető az új Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ

Pénzügyek

A hitel fix évi 0,5 százalékos kamattal, akár 6 éves futamidőre, 1 milliárd forint maximális hitelösszegig igényelhető, a támogatás a teljes futamidőre jár.

Újabb ágazat számára lesz elérhető a Széchenyi Turisztikai Kártya

Pénzügyek

A Széchenyi Kártya Programban szeptember 21-én bevezetett Széchenyi Turisztikai Kártya folyószámlahitel október 22-től a taxis és kisbuszos személyszállító vállalkozások számára is elérhető lesz.

Egyre több cég vesz részt a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában

Pénzügyek

Közel 30 hazai cég bocsátott ki kötvényt a Növekedési Kötvényprogramban (NKP). A legutóbbi sikeres aukciót a Stelius Zrt. hajtotta végre, amivel 15 milliárd forint forrást vont bea társaság. Az elsősorban vagyonkezeléssel, ingatlanüzemeltetéssel- és bérbeadással, valamint személyi fuvarozással foglalkozó csoport számára a hitelminősítés során és jogi oldalról is az EY adott támogatást.

Széchenyi Turisztikai Kártya a kkv-k likviditásának segítésére

Pénzügyek

A turizmus ágazatban dolgozó vállalkozások széles köre igényelheti a Széchenyi Turisztikai Kártyát: a személyszállítás, a vendéglátás, a rendezvényszervezés, az utazásszervezés, az utazásközvetítés, a különjáratos buszos területen működő vállalkozások