Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Prémium cikkek

   

Támogatás, szponzoráció járvány és zárva tartás idején. Hogyan döntsünk?

Marketing

A marketing stratégiák egyik fontos területe a kommunikációs lehetőségek vizsgálata és alkalmazása, így sok cégnél merül fel a különféle támogatások és szponzorálások, sporteseményeken való reklámmegjelenés kérdése is.

Kinek könnyebb, kinek nehezebb?

Marketing

Mindannyian jól ismerjük azt a jelenséget, amikor az emberek beszélgetnek és mindenki úgy találja, saját helyzete nehezebb, mint beszélgető parteréé, mert, … és itt hosszasan sorolják az érveket, miért is. (Ahogyan mondani szokták: „a szomszéd rétje mindig zöldebb…”) Ugyanez a jelenség felfedezhető a cégek között is. Most, amikor mind a járvány, mind a járvány következtében jelentkező gazdasági nehézségek, válság valamennyi cég számára jelentős kihívásokat rejt, sokan még inkább így érzik ezt.

Személyes imázs alakítása az online térben

Marketing

Üzleti viselkedés ZOOM, Teams, vagy Skype vagy egyéb, hasonló megoldások esetén. Összeszedtünk néhány fontos gondolatot és javaslatot arra nézve, hogyan is jelenjünk meg, hogyan viselkedjünk, hogy ezeket a fórumokat is saját imázsunk erősítésére, fejlesztésére használhassuk.

Megtévesztő reklámok miatt bírságolni fog a GVH

Marketing

a reklámozásba kezdő társaságnak – legyen az kis- és középvállalkozás vagy multinacionális vállalat – alaposan végig kell gondolnia, hogy mit és hogyan kíván hirdetni. Ezeket minden esetben összhangba kell hozni a jogszabályokkal.

A GVH segít a jogszerű reklámozásban

Marketing

Egyre gyakoribb az ún. „zöldre mosás” (greenwashing) jelensége, azaz olyan marketing- vagy PR-stratégia alkalmazása, melynek keretén belül egy vállalkozás környezetbarátként, a környezetvédelemért felelősséget vállalóként tünteti fel magát, miközben ez nem mutatkozik meg működésében, vagy a termékére, szolgáltatására vonatkozó, ilyesfajta állítások nem igazolhatóak.

Változások kora – a marketingben is

Marketing

Egy jelentős gazdasági válságban és nemzetközi járványban egy dolgot biztosan leszögezhetünk: jelentős változások vannak, és voltak már eddig is. Két kiemelkedő irány látszik, amely megváltoztatja a cégek piaci viselkedését és megváltoztatja a használatos és hatékony marketinget.

Egy példa a jogsértő reklámra

Marketing

Az élelmiszerekkel kapcsolatban alapvetően tilos egészségre vonatkozó állítást tenni, kivéve, ha az megfelel a rendeletben meghatározott feltételeknek és szerepel a tudományos ismereteken alapuló, engedélyezett állítások tételes EU-s listáján.

A magyarok több mint fele az interneten keres szakembert egy kutatás szerint

Marketing

Honlap, felhasználói értékelések, online elérhetőség, átlátható módon feltüntetett árak és díjak azok a kritikus tényezők, amelyek a legtöbbet nyomják a latban, amikor a magyarok kisvállalkozót választanak.

Imázs és zárva tartás

Marketing

A 2020. év olyan kihívások elé állítja a cégvezetőket és marketingeseket (meg persze a dolgozókat is), amelyekre előzetesen senki sem számított. De itt vannak ezek a helyzetek, és nemcsak azonnal, tűzoltó módon szükséges megbirkózni velük, hanem arra is gondolni kell, hogyan hatnak a most hozott intézkedések a cégek jövőbeli életére és megítélésére.

A vevőkör felosztása cégek között problémás

Marketing

A vállalkozások között emellett olyan információcserére is sor kerülhet, mely kizárhatja vagy jelentős mértékben csökkentheti a versenytársak egymástól független viselkedéséből fakadó bizonytalanságot, ami a piaci verseny alapvető mozgatórugója.

Kuponos akciók ellenőrzési tapasztalatai

Marketing

A fogyasztóvédelmi hatóság szeptembertől fokozott figyelmet fordít a kuponnapokra a hagyományos és az online kereskedelemben. Jogsértés esetén elsőre jellemzően csak figyelmeztetnek, másodjára viszont akár százezer forintos nagyságrendű bírságot is kiszabhatnak.

Telefonos ügyfélszolgálatok ellenőrzési tapasztalatai

Marketing

Az előírások szerint a panasszal kapcsolatos élőhangos ügyintézést a szolgáltató köteles reklám elhangzása nélkül a telefonos ügyfélszolgálat menüsorrendjének első helyére tenni. A gyors belépéshez nincs szükség az ügyfél azonosítására, így ha a fogyasztónak konkrét panaszügye van, a menüsor végigfuttatása és az almenüpontok kiválasztása nélkül, rögtön az ügyintéző kapcsolása mellett dönthet

Adatbiztonság, adatvédelem és marketing

Marketing

arketing szempontból azok az adatok a fontosak, amelyek segíthetnek az adott célcsoport jobb megismerésében, és az egyes vásárlók vásárlási szokásainak felismerésében, befolyásolásában. Ezek az esetek jelentős részében viszont igencsak érzékeny adatok, de sok esetben a cégek olyan belső adatai, amelyeket maguk gyűjtöttek és tárolnak. Az adatvédelem, az adatok megfelelő biztonságos kezelése nemcsak kötelezettség, de piaci előny is.

Csökken a hagyományos média fogyasztóinak aránya az internethez képest

Marketing

2019 végén már több mint 6,5 millió internetező volt Magyarországon (a 15 évesnél idősebbek körében), akik legalább heti rendszerességgel böngésztek a világhálón. A hagyományos elektronikus és nyomtatott sajtóból az internetezők fele már egyáltalán nem vagy kevéssé szokott tájékozódni

A Facebookon jelen lévő magyar kkv-k 87 százaléka aktív maradt a járvány alatt

Marketing

A Facebookon jelen lévő kis- és középvállalkozások (kkv) 26 százaléka függesztette fel tevékenységét a koronavírus-járvány miatt január és május között, egyes országokban azonban több mint 50 százalékuk kényszerült erre; a magyar kkv-k 87 százaléka aktívan működött - derül ki a Facebook, a Világbank és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) együttműködésével készült kutatásból.

Ezért ítélték el Black Fridayt

Marketing

A versenyhatóság az Alza 2018. január és 2019. február közötti, összesen hat alkalommal meghirdetett Black Friday akciójának reklámkampányait vizsgálta. A webáruház az akciós időszakokra nagymértékű, „akár 80%-os” kedvezményeket ígért a fogyasztóknak a televízióban, rádióban, újsághirdetésben, hírlevélben és online módon megjelentetett reklámjaiban. És ez nem volt igaz

Több mint 10 ezer milliárdos árbevételű magyarországi cég van

Marketing

A dinamikus növekedést nagyon nagy részben a tisztán hazai érdekeltségű milliárdos cégek megjelenése eredményezte. Míg a külföldi érdekeltségű nagyvállalatok száma évről évre stagnál, vagy alig emelkedik, addig a hazai érdekeltségű cégek száma egyre gyorsuló sebességgel növekszik

Marketing szerződések - hogy tisztában legyünk a fogalmakkal

Marketing

Nem, nem akarok betörni sem a jogászok, sem az adószakértők szakmai területére, de igazságügyi szakértőként látom, hogy a KKV vezetők milyen könnyen eltévesztik, hogy egy adott estben milyen típusú szerződést kell kötniük. Ez elsősorban abból fakad, hogy nincsenek tisztában a fogalmakkal, így most egy kicsit ebbe akarom beavatni az olvasókat. Reklám, pr, szponzoráció, mecenatúra...

Visszatérés a home officeból – de hogyan?

Marketing

Hogyan kezdjük újra, vagy hogyan folytassuk? Úgy tűnik, a karantén időszaknak lassan vége, és újra indulhatnak a szolgáltatások, a termelés, valamennyire lassan helyreáll a gazdasági és a hétköznapi élet is. Most válik világossá, hogy vajon ki, hogyan, mennyire hasznosan töltötte a kényszerű bezártság, vagy munkaidő csökkenés idejét.

Alapjaiban változik meg a vásárlók magatartása a krízis hatására

Marketing

Az egészségügyi vészhelyzet a vásárlási szokásainkat is jelentősen átformálja – mutat rá az EY közel 5000 fő bevonásával készült nemzetközi kutatása. A fogyasztók a jövőben előnyben részesítik a belföldön gyártott termékeket és a társadalmilag hasznos márkák szolgáltatásait, amelyekért akár a jelenleginél is többet hajlandóak fizetni. Az átalakuló igényeket a cégeknek is követniük kell a túléléshez.