Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Prémium cikkek

   

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala: tengeren érkezik a legtöbb hamis áru

Cégvezetés

A hamis áruk szállításának egyik legfőbb csatornája a konténeres tengeri fuvarozás: 2014 és 2016 között így szállították a lefoglalt hamisított áruk összértékének 56 százalékát - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala egy friss uniós tanulmányra hivatkozva. A tengeren szállított hamis termékek jelentős része, 79 százaléka Kínából származott

ÉVOSZ: idén a minimális építőipari rezsióradíj 4530 forintra emelkedhet

Cégvezetés

a vállalkozó kivitelező vagy az alvállalkozó kivitelező szakági építési-szerelési termelő tevékenységének elvégzéséhez szükséges, egy aktív munkaórára vetített összes költsége. Az építőipari rezsióradíj tartalmazza a személyi jellegű költségeket, az ellátási költségeket, a fizikai dolgozók rezsi jellegű költségeit, az irányítási és az ügyviteli költségeket.

Magyar cégtörténetek - A Terrán cégcsoport rekord forgalmat ért el tavaly

Cégvezetés

A családi vállalkozásban működő magyar vállalat nyeresége az előző évi 1,5 milliárd forint körül alakul. A Terrán napelemes tetőcserép diviziója elindult, a termék bevezetése óta több mint száz otthon és középület energiaellátását biztosítja Generon rendszerük, több mint 34 ezer beépített modullal.

A családi vállalkozások bíznak a következő generációban

Cégvezetés

a vállalatvezetők majdnem 2 évet szánnának arra, hogy az utódjuk biztonsággal átvehesse a vállalkozás irányítását, a legtöbben jogi-, és adótanácsadást vennének igénybe a folyamat során, ismerősökre és személyes segítségre is szívesen támaszkodnak.

ITM: ismét keresik az ország leginspirálóbb vállalkozóit

Cégvezetés

A verseny nemzeti és európai szinten zajlik. A magyar szakmai zsűri két projektet juttat tovább az európai fordulóba. Az európai zsűri fődíját - amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet - az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul.

Cégfelvásárlás: a Netlife Consulting esete

Cégvezetés

A Plaut osztrák IT-vállalat többségi részesedést szerzett az SAP-tanácsadásra szakosodott magyar Netlife Consultingban, mely msg Plaut Hungary Kft. néven működik tovább

ITM: Magyarország felkerült a startup világtérképre

Cégvezetés

A világszerte több mint 250 vonzó startup helyszínt összehasonlító Global Startup Ecosystem Report idén először szerepelteti rangsorában a magyar fővárost - hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)

Már igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön

Cégvezetés

A bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására felhasználható forrást elsőként a turizmusban, a vendéglátásban, a kultúra és a sport területén működő társaságok igényelhetik. A nulla százalékos kamattal felvehető kölcsön elsősorban a mikro- és kisvállalkozásokat támogatja.

Idén is elindította a Hiventures a női vállalkozóknak szóló StartupHER programot

Cégvezetés

A tájékoztatás szerint a StartupHER az idén március 8-án, a nemzetközi nőnapon indul, és április 9-ig jelentkezhetnek innovatív, egyedülálló ötletükkel saját vállalkozást működtető, vagy annak beindítását fontolgató nők, továbbá azok, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, vagy épp hosszabb szünet után gondolkodnak az újrakezdésen.

Így kell átpozicionálni egy céget - autógyártóból mobilitási szolgáltató

Cégvezetés

Az autó "szoftveralapú termékké" formálása lehetőséget ad új üzleti modellek kifejlesztésére, a termék - vagyis egy Volkswagen gépkocsi - képességeinek vásárlótól függő, egyéni összeállításában pedig a cég "digitális ökoszisztémája" kerül a középpontba. Így az egyes gyártmánytípusok, modellek az eddiginél jóval kevesebb változatban kerülnek a piacra, mert az egyéni konfiguráció egyre inkább azt jelenti majd, hogy a vásárló milyen szoftveres szolgáltatásokat rendel meg kocsijához

A MEKH Energiadíj-kalkulátora a cégeknek segít a legkedvezőbb tarifacsomag kiválasztásában

Cégvezetés

A cégek mostantól egyszerűen összehasonlíthatják a villamosenergia-kereskedők aktuális árajánlatait a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) új Energiadíj-kalkulátora (EKA) segítségével - közölte a hivatal

MKIK-GVI: folyamatosan javul az üzleti bizalom

Cégvezetés

Az MKIK GVI januárban 349 cégvezetőt kérdezett meg vállalata üzleti helyzetéről és a következő fél évben várható kilátásairól a negyedévente készülő konjunktúra felméréshez.

Február 26-ig pályázhatnak a kkv-k a Bridge to Benefits Mesterkurzusra

Cégvezetés

A Bridge to Benefits Mesterkurzust a BKIK projektmenedzsment irodája koordinálja a Civil Impact Nonprofit Kft.-vel. A tájékozatás szerint a hazai nagyvállalatok és civil szervezetek összefogásával április második felében induló Bridge to Benefits Mesterkurzus célja, hogy gyakorlati képzéssel fejlessze a kkv-szektorban a környezeti, vagy társadalmi szempontból is hasznos, fenntartható üzleti tevékenységet.

Magyar cégtörténetek - Bővítette telephelyét és kapacitását a soltvadkerti Phoenix-Drink Kft.

Cégvezetés

A vállalkozás eddig nem rendelkezett Ipar 4.0 rendszernek megfeleltethető megoldásokkal, a projekt keretében azonban lehetővé vált gyártási folyamataik digitalizálása is. A munkahelyteremtés mellett a beruházás eredményeként a cég termelési kapacitása tervezetten 30 százalékkal bővül

Nem tervezik csökkenteni irodáik alapterületét a német vállalatok

Cégvezetés

A járványvédelmi lezárások miatt általánossá vált otthoni munkavégzési konstrukciók ellenére sem kívánja csökkenteni irodái alapterületét a német vállalatok túlnyomó többsége a kölni IW gazdaságkutató intézet felmérésének pénteken publikált eredménye alapján.

Február 10-ig lehet pályázni a 29. Magyar Innovációs Nagydíjra

Cégvezetés

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek 2020-ban jelentős üzleti hasznot értek el kiemelkedő műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményükkel.

Hogyan áll a cégek kapacitáskihasználtsága?

Cégvezetés

A válság előtti kapacitáskihasználtsági szintet tavaly októberre a cégek 55 százaléka érte el, vagy haladta meg, ugyanakkor a vállalatok 40 százaléka 50 százalékpontnál kisebb, 5 százaléka pedig legalább 50 százalékpontos csökkenést szenvedett el a korlátozások bevezetése előtti időszakhoz viszonyítva - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI)

Cisco: a jövő technológiái már kopogtatnak

Cégvezetés

Ötödik trendként a jelszó nélküli jövő vár az emberiségre miután az ellopott vagy elveszített személyazonosítók továbbra is az adatsértések leggyakoribb okozói. A jelszavak nélküli jövőt lehetővé tevő technológiák - például a biometria - hamarosan állandó részeivé válnak a fogyasztók és a vállalkozások életének

Magyar vállalatok is profitálhatnak az EU és Kína megállapodásából

Cégvezetés

Az EU és Kína által megkötött Befektetési Egyezmény életbe lépését követően az uniós, köztük a magyar cégek számára számos szektorban már nem lesz kötelező vegyesvállalat alapítása és a technológiáik átadása ahhoz, hogy a távol-keleti országban működjenek. A hazai vállalkozások közvetetten is profitálhatnak a megállapodásból, mivel a velük együttműködő nyugat-európai társaságok terjeszkedési lehetőségei szintén könnyebbé válnak – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda.

Bolti fogyasztóvédelmi ellenőrzések tapasztalatai

Cégvezetés

Az árfeltüntetési szabályok szerint a vállalkozásnak a vásárló által ténylegesen fizetendő eladási árat, az egységárat és a szolgáltatás díját egyértelműen, könnyen azonosíthatóan és tisztán olvashatóan, forintban kell feltüntetnie. A fogyasztónak az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is tartalmazó bruttó árat kell látnia.