Kft kézikönyv - kft. tagoknak és ügyvezetőknek

Forrás: Adonet.hu

Korlátolt felelősségű társaságok működési szabályai ● Tagok jogállása ● Többségi tagok többletkötelezettségei ● Kisebbségi tagok többletjogai és jogérvényesítési lehetőségei ● Üzletrész átruházása és adózása ● Üzletrész a házastársi közös vagyonban ● Üzletrész öröklése ● A taggyűlés működési szabályai ● Ügyvezetők feladatai, felelőssége ● Veszélyes vizek, kritikus területek a cégvezetésben ● Foglalkoztatás és információbiztonság a társaságban ● Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is https://www.cegmenedzseles.hu/webaruhaz/cegvezetes-11/kft-kezikonyv-333

KFT KÉZIKÖNYV

A korlátolt felelősségű társaság – a kft  - az üzleti élet általánosan elterjedt cégformája. Ezt annak a jogi jellemzőjének köszönheti, hogy a tag nem felel a társaság kötelezettségeiért. Kiadványunkban bemutatjuk a korlátolt felelősségű társaság cégforma jellemzőit, specialításait, előnyeit, buktatóit. Részletesen foglalkozunk a korlátolt felelősségű társaság belső szervezetével, A kft. legfőbb döntéshozó szerve a taggyűlés, az ügyvezető szerve pedig az egy vagy több ügyvezető. Méretnagyságtól függően kötelező felügyelő bizottság, könyvvizsgáló működése, kisvállalkozásként működő kft-kben ezek nem jellemzőek,  közepes és nagyobb kft-knél már igen. Bemutatjuk ezen társasági szervek működésének szabályait. 

Részletesen foglalkozunk a kft. tagok jogaival, és kötelezettségeivel. A tagi felelősség szempontjából az sem mindegy, hogy egyszerű tagról, vagy befolyásosabb tagról van. Bemutatjuk a többségben levő tag többletkötelezettségeit és többletfelelősségét. Pontokba szedve felvázoljuk azokat az extrém eseteket, amikor a tag – a kft. főszabályával ellentétben -  korlátlanul, a magánvagyonával is felel a társaság kötelezettségeiért. Kisebbségben lenni egy kft-ben meglehetősen hátrányos pozíció abban az esetben, ha tagok között érdekellentétek feszülnek és megszűnik az együttműködés. Erre a helyzetre azonban a kisebbségben levő tagokat többletjogok illetik meg. Bemutatjuk a kisebbségben levő kft tagok jogérvényesítési lehetőségeit és eszközeit. 

Megmutatjuk, mivel jár egy korlátolt felelősségű társaságban ügyvezetőnek lenni, kiemelten foglalkozunk az ügyvezető jogállásával, feladataival és felelősségével. Feltérképezzük az ügyvezetés veszélyes területeit. Bemutatjuk a kft  társaság más cégformába való átalakulásának lehetőségeit is. Van olyan helyzet, amikor a tagoknak a cég megszüntetéséről kell dönteniük. Ennek a legegyszerűbb, legolcsóbb és leggyorsabb módja kft-k esetében az egyszerűsített végelszámolás, megadjuk ennek részletes forgatókönyvét. 

Ha egy üzlet beindul, a vállalkozásban alkalmazottakkal is foglalkozni kell. A munkaügyek az a terület, ami leginkább jelen van a vállalkozások mindennapjaiban: a cég szürke hétköznapjait a munkajogi szabályok keretezik és néha keserítik. Igen összetett és nagyon kényes terület ez a korlátolt felelősségű társaság működésében, az elejétől a végéig kényes adminisztrációval, esetenként szankciókkal terhelt, és minden tekintetben – bérezés, jutalmazás,  szabadságolás, elbocsátás – különleges odafigyelést igényel. A foglalkoztatáshoz is kapcsolódnak kockázatok, különösen a nem tipikus foglakoztatási formákhoz, a megbízási, vállalkozási szerződéssel történő foglalkoztatáshoz.  Kiadványunkban felvázoljuk a foglalkoztatás során követendő alapelveket,  ugyanis a cégben alkalmazott foglalkoztatási modell jogi megfelelősége igazán stratégiai kérdés a cégtulajdonosok számára is, és személyes felelősséggel való érintettsége okán különösen az ügyvezető számára. 

Elmúltak már azok az idők, amikor egy vállalkozásban hanyagolható volt az információbiztonság, napjainkra ez a legkisebb  kft. működésében is kiemelten fontos területté lépett elő. Ennek pedig mindenhol a gyenge láncszeme az alkalmazott. Munkavállalóink ezernyi adattal dolgoznak nap mint nap, a munkahelyen számítógépet, internetet használnak, e-maileket küldenek és fogadnak, pendrivon hozzák viszik az adatokat,  otthonról is dolgoznak és csatlakoznak,  de sehol nincs leírva rendszerezetten, talán nem is tanítják számukra, hogy munkafeladataik végzése során milyen információbiztonsági rendszabályokat kell betartaniuk. Mintegy legfontosabb munkaköri kötelezettségként. Ezt a hiányt is pótoljuk kiadványunkban. A kft bankszámlájának védelmében kitérünk a pénzügyi biztonsági intézkedésekre is.

Megrendelés és további információ: Cégmenedzselés Webáruház


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra