Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Interjú Pintér Gábor üzleti tanácsadóval

Cégvezetés

Nyomtatás
Forrás: Ügyvezetők Klubja | Szerző: Kiss T. Anna

Nagy a verseny az üzleti tanácsadók körében, s hogy végül kik lesznek azok, akik nagyobb valószínűséggel nyerik meg a vállalatokat, sok tényezőn múlik. Hogy éppen hol vannak a hangsúlyok, az koronként és időszakonként változik. A vállalati menedzsmentnek is vannak sláger irányai, amelyek rendre változnak. Ezen körülmények között kell megfelelniük az üzleti tanácsadóknak. Az interjúban erről is szó esik.

Nagyon aktív vagy az üzleti tartalmú közösségi oldalakon. Mivel foglalkozol valójában?
 
Voltam már szakértő, tanácsadó, kereskedő, üzletfejlesztési vezető, regionális kompetencia központ vezető, IT stratégia- és tervezési területvezető, folyamatgazda, átfogó üzleti hatékonyságot és megfelelőséget biztosító vezető is. Talán mondhatom, hogy mindegyik területen tudtam kamatoztatni a megszerzett tudásomat, minősített képességeimet és szép eredményeket értem el, amelyre büszke is vagyok. Nagyon sok biztatás és pozitív visszajelzés ér az egyes képességterületeken és a kollégák/ügyfelek széles kapcsolatrendszere által, ami engem is motivál abban, hogy aktív legyek a közösségi oldalakon és megmutassam magam szélesebb körben, mások számára.Én azt szeretem a legjobban, ha az ember, a technológia és az üzlet oldala egyszerre van jelen a szerepkörben, ezért sokszor előfordul, hogy komplex feladatokat vállalok el, amely valamely terület építését jelenti mindhárom oldalról, illetve ezügyben van egy saját innovációs módszertanom is, amit használok a gyakorlatban ezen dimenziók összekapcsolásakor vagy akár üzleti transzformációk során. Jelenleg üzletfejlesztési vezető és az IT szolgáltatási területet összefogó szolgáltatási vezető vagyok a BEKO Engineering Kft.-nél, ahol tudás alapú szolgáltatásokat biztosítunk neves ügyfeleink számára. IT és mérnöki területeket kapcsolunk össze az itthon is már 30 éve mindig naprakész portfoliónkban. Emellett hétvégenként vagy az erre elkülönített szabadidőmben a saját álmaim építem és egy nyílt támogatási platform révén arra motiválok másokat is, hogy osszák meg tapasztalataikat és együtt építsünk másokat is, tetszőleges irányokban, mert ezáltal mi is és a résztvevők is többek leszünk!
 
 
Jól ismered a szakterületedet, s igen széles a kapcsolatrendszered. Mi alapján választod meg, hogy milyen szakmai témákban mélyülsz el? Az érzékelhető a publikációid alapján, hogy naprakészen követed a szakirodalom trendjeit.
 
Húh, ezen nem szoktam gondolkozni. Ha sorra kellene vennem, akkor elsődlegesen természetesen az üzleti igényekhez kapcsoló felkészülések, utánajárások alapján építem magam és ez veszi el a legtöbb időmet. Szerencsére széles portfoliójú területeket választok a munkámban, így ez is mindig kihívásokat és ráadásul mély szakmaiságot jelent az egyes konkrét alkalmazásoktól a világban kezdődő koncepciókig. Van tehetségem az információ struktúrálásához, hatékony részletek kereséséhez és további építéséhez is talán.
Emellett mindig is jó érzékem volt ahhoz, hogy valahogy egyben lássam át a kapcsolatrendszerem aktuális mozgásait, folyamatos épülését, az ügyfeleket és a cégeket, vezetőket és ráérezzek arra, hogy éppen kiket érdemes figyelemmel kisérni, kik azok akik a hazai életet vagy akár a világ új trendjeit befolyásolják, milyen projektirányok és témák vannak épp napirenden. Mivel nekem is saját elképzeléseim vannak, így azt is építem, elemzem és néha megtapasztalom, hogy bizonyos területeken akár előbbre járok egy-egy témában, gondolatban, ami megintcsak motivál és megerősít. Látom ilyenkor, hogy jól értelmeztem az irányokat, helyzeteket, különböző szintű környezeteket. Általában hamar beépítem őket a rendszerszemléletembe, az egyéni világképemmel kicsit magam ízére fordítom át, egyedien átértelmezem és az erre nyitott környezetemben be is tudom illeszteni a munkánkba ezen szemléleteket.
 
 
Kik az ügyfeleid, milyen szempontok alapján döntesz arról, hogy egy megbízást elfogadsz vagy sem? Mennyire van ebbe beleszólásod? Mennyire vagy szabad a szakmaiságodban.
 
Az ügyfeleink (bármelyik pozíciómban is nézem) szerintem hasonlóan gondolkodnak és ők is mindig fejlesztenek valamit, mindig változásban vannak, így ebben jól kiegészítjük egymást. Én is tanulok tőlük, hiszen általában piacvezetők a maguk területén és így folyamatosan fejlesztem magam általuk is. Mivel sokan vannak és többféle komoly gondolatot, eltérő működési modellt képviselnek, így remélem, ez összesürítődik bennem, bennünk és vissza tudom adni más helyzetekben a már megoldásokká átfordított tapasztalatként. Személy szerint inkább a partner, tanácsadó típusú sales vagyok, aki együttgondolkodik az ügyfelekkel és az alapján ad javaslatokat vagy akár önállóan is segít a háttérben a megfelelő irányok felé tovább haladni a vezetőknek. Ezért egyszerre van, hogy az ügyfelek közvetlenül fordulnak hozzánk és hogy én válogatok esetleg a területek között a hatékonysági szempontok vagy a csapat számára motiválóbb feladatok érdekében. A jó kapcsolatrendszer sokat segít a partneri üzleti építkezésekben és az egymás iránti bizalom elérésében, megtartásában is. Szakmai oldalról üzletfejlesztési vezetőként beépíthetem az új irányokat a lehetőségek tükrében. A vezetői javaslatok vagy a a más vezetők által közösen összesített értelmezések alapján dolgozunk, építünk akcióterveket. Persze mindig van olyan terület, ami éppen mozgatja még pluszban az ember fantáziáját (például most az üzleti intelligencia megoldások magasabb szintjei vagy a hazai Center of Excellence-k további kialakítása és a nemzetközi tapasztalataim beépítése),és szeretnék azzal is foglalkozni, de akkor tudatosítani kell, hogy a nap 24 órából áll és priorizálni kell a közös célok érdekében.
 
 
Hogyan gondolsz magadra: mint csapatjátékos vagy mint "magányos farkas", aki inkább szeret a maga feje után menni, s a "hogyan"-ba nem enged beleszólást? Természetesen ez utóbbi sem zárja ki az együttműködéseket más szakemberekkel.
 
Makacs vagyok, azaz szépen megfogalmazva: hű az elképzeléseimhez, de tőlem azért ezt várják is általában. Viszont nyitott vagyok a világra és az új ötletekre. Azt mondanám, hogy vannak elvárásaim a tekintetben, hogy ki hogyan adja bele magát a munkába, együttműködésekbe, főleg, akik már magasabb módszertani tudással vagy tapasztalati évekkel bírnak, azoktól elvárom, hogy adjanak a közösbe belőle, persze az érdemeik méltó kiemelésével. De egy kicsit inkább Cyrano-típus vagyok, azaz nem félek kigúnyolni magam, ha valamit elrontottam,és általában magam jelzem a többieknek ilyenkor, viszont szerencsére a legtöbb helyzetben világos és érthető indokokat építek fel egy-egy ügy mentén, így jórészt transzparensen tudok érvelni a lépéseim vagy a piaci történesek mellett.  A csapat számomra mindig az első, többször vagyok önfeláldozó, ha kell, és ilyenkor hajlamos vagyok átütemezni a magam prioritásait, céljait is a közösség érdekében. De azt kell mondjam, hogy tudatosan haladok minden irányban és nehéz kibillenteni mind lelkileg, mind szakmailag egy útról. A feleségem ezt a magánéletben is meg tudja erősíteni. A makacsságom sokszor előjön,és „nehéz“ néha velem, ahogy a magam oldalára fordítom át a helyzeteket, amiért külön értékelem őt is, amikor az érzelmi intelligenciájával ellensúlyozza ezt.
 
 
A tanácsadói üzletben a korábbiakhoz képest szokatlanul nagy a verseny, néha kifejezetten kiélezett. Neked mi a filozófiád ebben?
 
Nehéz kérdés. Azt mondanám, hogy én egyszerre vagyok elméleti és gyakorlati szakember. Megtapasztaltam mindkét oldalt és bele tudom magam érezni a másik helyzetébe sok tekintetben.  A tanácsadó életemben nagyon sok módszertant tanultam, sőt magam is építettem és tapasztalatokat szereztem, hogy hiteles legyek, de szerintem a személyiségem miatt működik leginkább. Valahogy bizalmat tudok kelteni az emberekben. Hogy ezt mivel érem el, azt nem tudom, de biztosan összetett és része a szakmaiságom, a visszafogottságom és az odafigyelésem is. Ami különlegessé tesz, az talán az egyéni struktúrálásom, azaz ahogy mindent egyből kategorizálok magamban és összehasonlítok a területek között, kiválasztom a lényegi elemeket, prioritásokat. Ez egy olyan tulajdonság, amely bármely területen hasznos,és minden ezen alapul bennem. Nem véletlen, hogy egyike azon módszereknek, amiket az Innovációs képességfejlesztési módszertanom részeként is megfogalmaztam. A másik személyes elem, hogy én nemcsak üzleti oldalon gondolkozom, hanem tényleg építeni szeretnék másokat is. Erre tettem is nyílt kezdeményezéseket és próbálok követőket is bevonzani hozzá. Meggyőződésem, hogy a világ 2.0 oktatási rendszerében vagy a Jövőtudatos-gondolkodás koncepciónkban megfogalmazottak szerint ez a szemlélet kritikus lesz, mert csak az egyéni és a közösségi érdekek összehangolásával lehetünk még eredményesebbek manapság. Erről szól az én küldetéstudatom,és azt szeretném, ha másoknak is lenne legalább egy ilyen motiváló elképzelése, amely szerint éli és valóban megéli napjait. Ehhez mintákat próbálok adni és összegyűjteni, valamint jó lenne még nagyobb csapatot építeni.
 
 
Mit gondolsz, mennyire személyes a munkád? Arra gondolok, hogy mennyire van benne, lehet benne a személyiséged? Egyáltalán egy tanácsadó sikerességében milyen szerepet játszik a személyes márka megléte vagy hiánya?
 
A márka lehet személyes hozzáadott érték, de sosem öncélú. Korábban a piaci igényeknek kellett leginkább megfelelni, mostanában már hozzáadódtak a munkavállók és az értékrendek, a közösségi elvárások is. Azt mondják, hogy nem a pozíciótól lesz vezető valaki, hanem a többiek teszik azzá, illetve a megoldásai, tettei által válik követendővé. Emiatt az elért eredményeimre büszke vagyok, de nem a magam szempontjából, hanem mert én is mindig látom mögötte az adott csapatot és a környezetet, amelyben azokat együtt elértük. Bevallom, mivel állandóan nehéz terepen és transzformációs területeken mozgok, van, hogy egy-egy periódusban mások nem is feltétlenül látnak sikeresnek, de önmagam tudom, hogy mit kellett elérni és honnan, milyen környezetben kellett azt felépíteni. Szóval nagyfokú önbizalom és önfeláldozás is kell a vezetéshez, főleg egy folyamatosan változó környezetben, piaci helyzetben. Ennek a hitnek az ellensúlyozására fontosak a külső pozitív visszajelzések, amik egy-egy nehéz átalakítás során fenntarthatják a motivációt és építhetik a bizalmat a folytatáshoz.
 
 
Hogyan foglalnád össze a Mind Mate gondolatkörét? Mit jelent az számodra?
 
Az előző kérdéseknél már talán említettem pár gondolatot belőle. Azzal egészíteném ki, hogy személyes motivációm segíteni az embereknek, másoknak. Meggyőződésem, hogy ettől több lesz az is, aki ad, nemcsak aki kap. A Mind Mate Inspiration (MMI) közösség lényege, hogy olyan embereket találjak, akik hasonlóan hajlandók beleadni elképzeléseiket, mentorálásukat egy-egy területre vagy kérdésre vonatkozóan. Az egyéni és a közös érdekek összeegyeztetése, segítése építően hat vissza majd a tudásközpontokra és az üzleti területekre is, hiszen hatékonyabbá válnak a folyamatok, gyorsabb lehet az előbbre lépés egy helyzetből, akár egyéni, akár céges szempontból. Ezt már 2014-ben elkezdtem építeni, de most látom időszerűnek a kinyitását, szélesebb megismertetését és jópár vezető személyiség csatlakozásával építjük is már. Előbb vállalható tartalmat és bevonható csapatot kellett hozzá kreálni, és az időbe telt. Egy-egy kérdéshez kapcsolódóan segítő vezető, mentor, coach biztosítása vagy célzott megkeresése révén összetartás érhető el,és az emberek ezt tovább fogják adni, mint ahogy a „Play it forward“ című filmben is mintát jelenthet az ilyen eltökéltség és egy apró gesztus is. Egyben platformot is adok ahhoz, hogy inspiratív írások, jó minták és gondolatok megjelenjenek egy központi helyen, amely ötleteket adhat másoknak azzal kapcsolatosan, hogy merre induljanak, vagy hogyan lépjenek tovább egy helyzetben. Mindenki jó valamiben és mindenki értékes tudással bír a saját területén, ez a Mind Mate 8 alapértékeinek és legfőbb mondanivalójának egyike. A kérdezőkből válaszadók lesznek, a kétkedőkből tudatosan haladók és másokat is építők válnak.
 
 
És végül, lenne kedved bemutatni az olvasóknak Pintér Gábort, a személyiséget? Úgy is kérdezhetném, ki vagy te a tanácsadói éneden kívül?
 
Csak az utóbbi 4-5 évben nyíltam ki és mutattam meg azt az énemet, amelyet az MMI is jelent. Előbb mindig átgondoltam, megfontoltam a dolgokat, mielőtt cselekedtem volna, de még így történt ez ebben az esetben is. Aki olvassa a bejegyzéseimet a mindmate.hu oldalon vagy LinkedIn-es követőmmé vált, azok már tudják, hogy van egy másik énem is, amely a munkán túl is kreatív és szívesen kapcsolódik mások gondolataihoz, szívesen fejti ki a pozitív véleményét egy adott témában. Ez korábban nem volt jellemző rám,és talán a multivilágból történő váltásom okozta, hogy mindenképpen itthon szerettem volna érvényesülni és építeni, visszaadni azt, amit magamba szívtam a globális pozíciókban vagy a szakmai mélységekben. Hiszem és már érzem is, hogy itt van fogadókészség és eszmei táptalaj ehhez, valamint a nyelvezet is megfelelően kreatív ahhoz, hogy sok oldalról közelítsünk egy témához, továbbgondoljuk és megfogalmazzuk a valódi újításokat! Persze ezt most már mások is látják bennem,és például felkértek mentorként vagy megjelenek a nemzetközileg elismert Thought Leader-ek között. Hunor és Magor szemlélete épp ezt jelenti számomra, hogy összetartás van a különböző képességek és irányok között, nem egymás ellen, hanem egymásért vagyunk! Ez másik kultúrákban nincs így, legyünk rá büszkék! Mi sokszor a saját testünkből etetjük a griffmadarat és a mindennapi áldozathozatal ebben a nehéz világban egyre nyilvánvalóbb, de meggyőződésem, hogy csak így érhetünk célt,és a népmeséink, népdalaink, szokásaink erkölcsiségét is így építhetjük tovább! Én emellett tettem le a voksom és bízom benne, hogy mások is követnek és hasznos tagjai lesznek az MMI platformnak (www.mindmate.hu) és csoportoknak bármilyen, akár a jelenleg elért közel 50 féle témán túl is! Ha szabad, akkor József Attila soraival zárom válaszaim a közösségi gondolkodás népszerűsítésére: „Hiába fürösztöd önmagadban, Csak másban moshatod meg arcodat.“

 Kiss T. Anna

ÜGYVEZETŐK KÖNYVE 2021

 Vezető tisztségviselők jogállása, felelőssége, feladatai – 45 db üzleti szabályzattal, iratmintával. Könyv + e-book + Üzleti szabályzat és szerződésgyűjtemény ● 424 oldal  Garantáltan van benne legalább egy mondat, amely miatt változtatni fog cége működésén. Megrendelés: Önadózó Webáruház