A robotok már a spájzodban vannak?

Forrás: http://ugyvitel.cegmenedzser.hu/ | Szerző: Jagodics Tamás

Címkék: digitalizáció, értékesítés


A Ford egy chatbothoz hasonló rendszert állított üzembe, ami a közösségi hálókon érdeklődő embereket elkezdte profilozni. Körülbelül 100 profilt hozott létre, majd elkezdett az emberekkel írásban kommunikálni.

Lehet, hogy úgy gondolod, hogy a mesterséges intelligencia, az üzleti intelligencia még fényévekre van a Te cégedtől, és nem is kell ezzel foglalkozni. Szerintem, ha a jövőben is sikeres céget akarsz, már most tudnod kell, hogyan használd az üzleti intelligenciát.
 
Erre hoztam egy konkrét példát az értékesítés területéről.
 
Az amerikai Ford cég elkezdett egy olyan fejlesztést használni, amely a pre-sales folyamatot látta el. Azt vették ugyanis észre, hogy nagyon sok érdeklődő áramlott be, de ezeket validálni kell: kivel érdemes beszélni, kinek nem is komoly az érdeklődése, kinek lehet eladni, kiből nem lesz üzlet. Csak ezután találkozik az értékesítő az ügyféllel.
 
A Ford egy chatbothoz hasonló rendszert állított üzembe, ami a közösségi hálókon érdeklődő embereket elkezdte profilozni. Körülbelül 100 profilt hozott létre, majd elkezdett az emberekkel írásban kommunikálni. Először még beállított kérdések és válaszok mentén haladtak a beszélgetések, de közben a robot eltanulta, hogy milyen kérdésekre milyen válaszokat érdemes adnia ahhoz, hogy jobb eredményt érjen el.
 
Ez a pre-sales „kolléga” sosem felejtett el írni vagy válaszolni az ügyfélnek, elküldte időben a kért anyagot, és annyi leadet gyűjtött az értékesítőknek, hogy az első évben 2 millió USD árbevételt hozott pluszban. Persze ez a Ford esetében nem nagy összeg, de a siker láttán kiterjesztették a rendszert az összes amerikai kereskedésre.
 
Így sikerült egy olyan „kollégát” felvenni, aki öntanuló, és rengeteg profitot hoz…
 
Lehet, hogy ez még sci-finek tűnik Neked, pedig nem az!
 
Gondolj bele: ha a cégednél megvannak a folyamatok, ha feláll egy rendszer, hogy milyen kérdésekre milyen válaszok adhatók, akkor a meglévő erőforrásaiddal mennyivel könnyebb lenne értékesíteni, mennyivel könnyebb lenne a marketing, és persze a Te életed is, hiszen ez jelentős profitot hozna.

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra