Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Munkahelyi adatkezelés kézikönyve és iratmintái rendelhető

Gazdaság

Új munkavállaló felvételekor új tartalmú adatkezelési tájékoztatást kell adni a munkavállaló részére, és ezt ismertetni kell a régi munkavállalókkal is. Megadjuk a munkajogi adatkezelési tájékoztatások mintáit, amelyeket 2019 április 26-tól a munkáltatóknak kötelező alkalmazni. Szerző: dr. Szabó Tibor ügyvéd. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Ára: 25.400,-Ft., de Ügyvezetők Klubja előfizetőknek 50% kedvezménnyel 12.700,-Ft. Megrendelés: info@onadozo.hu

A munkaerőhiány húzza a keresetek emelkedését

Gazdaság

A képzett munkaerő egyre fokozódó hiánya és a bérminimum-emelések hatására emelkedtek márciusban a bruttó bérek. Az átlagbérek kétszámjegyű növekedését segítette az is, hogy korábbi közfoglalkoztatottak nagy számban kerültek át az elsődleges munkaerőpiacra, amivel magasabb bért értek el

A lakáspiac lendülete és az emelkedő jövedelmek felpörgetik az iparcikkek forgalmát

Gazdaság

Egyre erőteljesebb a nagyobb értékű tartós iparcikkek, bútorok, műszaki cikkek forgalmának növekedési üteme. Jól megy az IKEÁ-nak, Praktikernk, Euronics-nek

Felmérés készül a munkaerőpiacról a szőlő-bor ágazatban

Gazdaság

Az agráriumon belül is kiemelten nagy élőmunka-igényűnek számító ágazatban rendkívül komoly gondokat okoz a megfelelő munkaerő hiánya, a minőségi szőlőtermesztéshez, borkészítéshez elengedhetetlen a szaktudással és kellő gyakorlattal rendelkező munkavállaló.

Opten: nőtt az állategészségügyi vállalkozások száma

Gazdaság

A Magyarországon működő állatorvosi praxisok többsége hobbiállatok ellátásával foglalkozik vagy vegyesen szolgálnak ki haszon- és hobbiállat tulajdonosokat is. A kifejezetten haszonállatokra specializálódott praxis ritka.

Innovációs ötletversenyt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal

Gazdaság

Elsősorban fiatalok jelentkezését várják, akik a mezőgazdaság területén szeretnének valamilyen ötletet megvalósítani.

Kisvállalkozások részvétele a közbeszerzésekben

Gazdaság

A tavalyi 10 361 eredményesen zárult közbeszerzés összértéke meghaladta a 3294 milliárd forintot, a hirdetmény nélküli tárgyalásos (hnt) és az egy ajánlatos közbeszerzések aránya tovább csökkent, a kis- és közepes vállalkozások részesedése csúcsot döntött - közölte a Közbeszerzési Hatóság (KH) elnöke szerdán Budapesten.

MÉASZ: az építőanyag gyártók idén 5-10 százalékos áremeléssel számolnak

Gazdaság

A magyarországi építőanyag gyártás 2019-es trendjeit leginkább a lakóépületek építése, az épületenergetikai felújítások és az ipari-intézményi beruházások alakulása határozza meg.

Fejlesztik az e-útdíj rendszert a tehergépjárművek környezetvédelmi besorolásának ellenőrzése miatt

Gazdaság

Az adatfeltöltési kötelezettségüket nem teljesítő ügyfeleknél az érintett járművet a korszerűsített rendszer a legrosszabb környezetvédelmi kategória szerinti útdíjfizetésre kötelezi majd. Ez a szankció addig áll fenn, amíg az ügyfél nem tölti fel a szükséges adatokat. A magyar tehergépjárműveket csak 2019 második felétől érinti.

Tavaly több mint 152 ezer ingatlan-adásvétel történt

Gazdaság

A használt téglalakások négyzetméterára Budán a 2017-ben mért 557 000 forintról 2018. utolsó negyedévében 757 000 forintra nőtt, Pesten a vizsgált időszakban 567 000 forintra nőttek a négyzetméterárak az egy évvel korábbi 409 000 forintról.

Készül a fuvarozás uniós szabályozása - ellenezzük

Gazdaság

A bolgár, a lengyel, a litván és a magyar szakminisztériumok szerint a heti pihenőidő gépjármű kabinjában való eltöltésének teljes tilalma a jelenlegi körülmények között nem lehetséges. Az EP közlekedési bizottsága elutasította a javaslatot.

Egységes vadkárfelmérési útmutatót készít az agrárkamara

Gazdaság

Fő célja, hogy hogy egyszerű, teljes körű, gyakorlatias legyen, és hogy a vadkár mértékének megállapítása objektíven történhessen.

Fuvarozók: jelentősen nőnek a fuvardíjak 2019-ben

Gazdaság

Kétszámjegyű százalékos díjemelésre kényszerülnek a magyar fuvarozó vállalkozások jövőre az akár 30 százalékos mértéket meghaladó útdíj-emelés és egyéb költségnövekedések miatt

MNB: versenyképességi fordulat nélkül 2019-től fokozatosan lassul a növekedés

Gazdaság

A versenyképesség javítása érdekében mindenképpen növelni kell a vállalatok termelékenységét, javítani kell az állami intézmények és vállalatok hatékonyságát, és fejlesztéseket kell végrehajtani az emberi erőforrásokkal való gazdálkodásban.

KSH: számarányuknál lényegesen kisebb a kkv-k gazdasági súlya

Gazdaság

2017-ben 718 ezer fölé nőtt a kkv-k száma, míg a körbe nem tartozó vállalkozás száma 6365 volt.

A magyar fiatalok vállalkoznának, de nem mernek kockáztatni egy felmérés szerint

Gazdaság

A vállalkozói lét és a kockázatvállalási hajlandóság összefügg. A fiatalok nagy része azt sem tudja, honnan szerezhetne pénzt vállalkozása beindításához.

November közepén kezdődik a KSH mezőgazdasági adatgyűjtése

Gazdaság

Az adatszolgáltatás kötelező. Azoknak az adatszolgáltatóknak, akik elektronikusan (e-mailben) vagy postai úton kaptak felkérő levelet, lehetőségük van rá, hogy november 15. és november 25. között elektronikusan töltsék ki a kérdőívet.

KSH: csaknem 8 százalékkal nőtt a belföldi turizmus szeptemberben

Gazdaság

Szeptemberben a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,9 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 0,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Töményitalok kiskereskedelmi toplistája

Gazdaság

Tartja vezető pozícióját az égetett szeszek között a gyomorkeserű és a vodka, de erőteljesen jön fel a whisky és a gin.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás! Ismerje meg a 2019-ben meghatározó legfontosabb gazdasági jogszabályváltozásokat két napos Adókonferenciánkon! További képzések: Pénzügyek nem pénzügyeseknek képzés, Projektcontrolling képzés, HR controlling képzés, Munkajog a HR gyakorlatában képzés.