kiemelt témák: Változásfigyelő Bírságfigyelő Kiállítás-Konferencia Jelentések Én, mint ügyvezető Felelősségbiztosítás IT

Hírek

   

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás.Jöjjön el HR Basic képzésünkre és sajátítsa el az operatív HR munka legfontosabb eszközeit 11 napban! További képzések: Nemzetközi REFA Controller képzés, Alapozó Facebook marketing online képzés, Önköltségszámítás képzés, Adatvédelem marketingeseknek (Marketing és GDPR) képzés.

Opten: februárban négyéves csúcson az építőipari cégalapítások

Gazdaság

Közel 50 ezer építőipari cég és 35 ezer egyéni vállalkozás működik, melyek közül mindössze 5100 cég árbevétele haladja meg a 100 millió forintot.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás.Ismerje meg a Facebook működését új, Alapozó Facebook marketing online képzésünkön! További képzések: Nemzetközi REFA Controller képzés, Termelési controlling képzés, HR nem HR szakembereknek képzés, Pénzügyi kimutatások elemzése képzés, A GDPR – Adatvédelmi szoftverfrissítés tantermi képzés, Főkönyvelő Klub márciusi előadás.

Új egyetemi együttműködés ösztönzi a fiatal vállalkozókat

Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött szerdán a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a fiatalok vállalkozási kedvének erősítése érdekében.

Jelentős növekedésre számít több építőipari cég Tolnában

Gazdaság

Jelentős, 40-100 százalékos árbevétel-növekedésre számít több Tolna megyei építőipari vállalkozás az idén, a 2017. évi mérsékeltebb növekedés után. A cégvezetők elmondták, arra számítanak, hogy az európai uniós beruházások érdemben befolyásolják az iparág szereplőinek működését.

Megjelent az Ügyvezetők lapja májusi száma - tekintse meg gazdag tartalomjegyzékünket

Gazdaság

Melyik a legjobb vállalatirányítási szoftver a világon? • Új digitális technológiák alkalmazása • Visszahúzó munkatársak • Mitől jó egy szakmai konferencia? • 12 tévhit a számlázásról • Árazás és engedmények • Meghosszabbították a panziók szállásfejlesztési pályázatának beadási határidejét • Munkaerő-kölcsönzés – a foglalkoztató szemével • Az Európai Bíróság újragombolta az áfa kabátot a nyíltvégű pénzügyi lízingen • Online számla-adatszolgáltatás: akár milliós bírság is kiszabható lesz • Magán-munkaközvetítői tevékenység buktatói adatvédelmi szempontból • Az Ügyvezetők lapja online előfizetése 12 hónapra 25.400,-Ft - info@cegmenedzseles.hu

Megnyílt az Utazás 2018 kiállítás

Gazdaság

Ahogy a turisztikai szakma egésze, úgy az Utazás kiállítás is folyamatosan átalakul. Idén hosszú idő óta először, két pavilonban rendezik meg, több mint 25 ezer négyzetméteren. Az idén a 41 éves rendezvénysorozat fő témája az aktív kikapcsolódás, de a turizmus szinte minden ága képviselteti magát március 1. és 4. között.

Budapesten 2017-ben 5,6 százalékkal nőtt az ipari ingatlanállomány

Gazdaság

Az ipari és a logisztikai ingatlanállomány 5,6 százalékkal, 118 ezer négyzetméterrel bővült 2017-ben Budapesten, a tavaly végrehajtott beruházások összértéke 243 millió euró volt - közölte a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlan tanácsadó cég

Betiltják az indokolatlan területi alapú internetes korlátozásokat az EU-ban

Gazdaság

A földrajzi korlátozás főleg a háztartási eszközöket rendelőket, az autóbérlőket, a hotelfoglalókat, a sporteseményekre és koncertekre szóló jegyek vásárlóit érintette hátrányosan.

A kedvezményes lakásépítési áfa fenntartását javasolják a szakértők

Gazdaság

Az egyesület szerint a lakásépítésekhez hasonlóan a felújítások is nagy lendületet kapnának, ha ezekre is visszaigényelhető lenne az áfa. Emellett fontos lenne minél több európai uniós forrás felhasználása a 2014-2020-as uniós támogatási időszakban az energetikai lakásfelújításokra.

Március elsején nyílik az Utazás 2018 kiállítás

Gazdaság

A kiállítás belföldi díszvendége Hévíz, a külföldi Marokkó, a belföldi és a külföldi kínálatot külön pavilonban mutatják majd be. A 41 éve indult rendezvénysorozat idei fő témája az aktív kikapcsolódás, de a turizmus szinte minden ága képviselteti majd magát

Magyar cégtörténetek - Kínában terjeszkedik az NNG magyar autóipari szoftverfejlesztő

Gazdaság

Az NNG Kft. tájékoztatása szerint a társaság navigációit több mint 30 millió eszközben használják világszerte, köztük 30 autómárkában. A cég a világ számos pontján Európán kívül például az Egyesült Államokban, Brazíliában, Svájcban, Izraelben, Kínában, Japánban és Indiában rendelkezik helyi képviselettel.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás.Jelentkezzen Nemzetközi Marketing Menedzsment képzésünkre most 15% Early Bird kedvezménnyel! További képzéseink: HR Basic képzés, Nemzetközi REFA controller képzés, Német Projektmenedzsment képzés, Controlling alapismeretek képzés.

Kedvező évre számítanak a magyarországi utazási irodák

Gazdaság

A tavalyi eredmények alapján a beutaztatás és a kiutaztatás területén is az utazási kedv és a turisták számának növekedésére számítanak 2018-ban.

Tavaly átlagosan 16 százalékkal drágult a termőföld Magyarországon

Gazdaság

A múlt évben a szántók átlagára Magyarországon megközelítette a másfél millió forintos hektáronkénti árat. Egy hektárnyi szántóterület átlagosan 1,477 millió forintba került kellett. Ez az értek mintegy 13 százalékos növekedést mutat az előző évhez viszonyítva.

Szállodaszövetség: 2017 minden mutatót érintően rekordév volt

Gazdaság

A budapesti szállodák 2017-ben 134,89 milliárd forint bruttó szobaárbevételt, illetve 208 milliárd összes bruttó forgalmat értek el, előbbi 20 százalékos, utóbbi 18,9 százalékos növekedés 2016-hoz képest. A Balatoni régióban a szállodák összes forgalma 12,2 százalékkal, a szobaárbevétele 10 százalékkal múlta felül az előző évit.

A fogyasztóvédők és a Magyar Termék Kft. együttműködnek a Magyar Termék védjegyek erősítéséért

Gazdaság

Ma már közel 160 cég mintegy 4 ezer termékén, szolgáltatásán találhatók meg a védjegyek: a 100 százalékban magyar alapanyagból Magyarországon készült termékeket jelölő "Magyar Termék", az összetevőinek legalább felében magyar és teljes egészében itt feldolgozott "Hazai Termék", valamint az országban feldolgozott, de többségében import összetevőket tartalmazó "Hazai Feldolgozású Termék", illetve a 75 százalékban magyar hozzáadott értéket tartalmazó "Magyar Szolgáltatás".

Mintegy 20 százalékkal nőtt a szálláshelyek árbevétele a fővárosban tavaly

Gazdaság

A kereskedelmi szálláshelyek bruttó szállásdíj-árbevétele mintegy 20 százalékkal, 139,8 milliárd forintra nőtt tavaly 2016-hoz képest, a bevételek 96,5 százalékát, 134,9 milliárd forintot a szállodákban könyvelték el - közölte a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BFTK)

Turisztikai Ügynökség: kimagasló eredményeket ért el tavaly az idegenforgalom

Gazdaság

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatai szerint tavaly a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,9 , a belföldi vendégeké 5,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a szálláshelyek vendégforgalma így 6,7 százalékkal emelkedett, országosan 29,5 millió vendégéjszakát regisztráltak.

Elemzők: "magasabb fordulatra" kapcsolt az ipar 2017-ben

Gazdaság

Tavaly az egy évvel korábbinál jóval "magasabb fordulatszámon" pörgött az ipari termelés, ám a negyedik negyedévben összességében csak szerényen járulhatott hozzá a GDP növekedéséhez, amelyet inkább a piaci szolgáltatások dinamikus növekedése és az építőipar húzhatott - kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatait piaci elemzők.