Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Duna House: egész évben erős maradhat a kereslet az ingatlanpiacon

Gazdaság

Az ingatlanpiacot nagyon erős kereslet jellemzi, amely egész évben fennmaradhat az elérhető otthonteremtési támogatások és a béremeléseknek köszönhető egyelőre stabil vásárlóerő miatt. Az erős kereslet következtében nem számít az árak csökkenésére a Duna House - közölte az ingatlanközvetítő

jelentős bizonytalanság övezi az építőipar kilátásait

Gazdaság

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint az építőipar termelése 3,3 százalékkal nőtt januárban az egy évvel korábbihoz képest, a decemberinél 6,3 százalékkal volt kisebb a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok szerint.

Duna House: márciusban tovább élénkülhet az ingatlanpiac

Gazdaság

A lakás eladások számát és a keresletet tekintve márciusban még a februárinál is aktívabb piaccal lehet számolni, bár az orosz-ukrán háború miatt a várakozások kevésbé biztosak - közölte a Duna House

Agrotax: folytatódott a termőföldek drágulása

Gazdaság

A szántóföldek átlagára 2021-ben 2,097 millió forint volt, 9,7 százalékkal nőtt. Hajdú-Bihar ebben az összevetésben is az élen áll 2,852 millió forinttal. A gyepterületekért 18,3 százalékkal többet, vagyis 1,699 millió forintot kellett fizetni átlagosan, míg az erdők 14,2 százalékkal drágultak, átlagosan 1,116 millió forintba kerültek hektáronként.Folytatódott az áremelkedés a magyarországi termőföldpiacon 2021-ben

Tovább nőhetnek a fővárosi albérleti díjak az idén

Gazdaság

Amennyiben nyáron tovább normalizálódik a fővárosi turizmus, és még több lakás tér vissza az Airbnb-piacra, ezzel szűkítve a hosszú távú kínálati piacot, a budapesti bérleti díjak az év második felére elérhetik a válság előtti szintet, ami átlagosan csaknem 170 ezer forintot jelent.

Duna House: Budapesten idén átlagosan 43 millió forintért keltek el az ingatlanok

Gazdaság

Budapesten 2021-ben átlagosan 43 millió forintos áron keltek el az ingatlanok, ami 6 százalékos növekedés 2020-hoz képest; a fővárosi lakások átlagos négyzetméterára az eddigi adatok alapján 667 ezer forint volt, a megvásárolt lakások pedig átlagosan 65 négyzetmétert tettek ki - közölte a Duna House.

Jelentősen nőttek a termőföldárak és bérleti díjak 2020-ban

Gazdaság

A mező- és erdőgazdasági területek ára és bérleti díja a korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is jelentősen nőtt. Az eladott termőterületek átlagára 2019-hez képest a 8,2 százalékkal 1,7 millió forintra emelkedett, a bérléséért évi 64 400 forintot, a vételi ár 3,7 százalékának megfelelő éves díjat kellett fizetni - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Termőföldárak és bérleti díjak, 2020 című kiadványából.

Fokozottan ellenőrzik az építőanyag kivitelt a pénzügyőrök

Gazdaság

Egyes építőipari nyersanyagok és termékek, mint például a kavics, a cement, a sóder, a szigetelőanyagok, a fa- és acéláruk, csak előzetes bejelentéssel, visszaigazolás birtokában értékesíthetők és vihetők ki Magyarország területéről.

Budapesten inkább csökkennek, vidéken emelkednek a lakásárak

Gazdaság

Az ingatlan.com adatai szerint a budapesti lakásuk eladása során árat változtató tulajdonosok 80 százaléka mérsékelte a kínálati árat 2020-ban és az idén is, míg a községekben még erős a kereslet és a drágulásnak is tere van.

Az építőipari vállalkozások online felületen jelezhetik a hiánytermékeket

Gazdaság

Az építőipari vállalkozások az epito.emi.hu oldalon adhatják meg, hogy milyen termékek hiánya nehezíti, hátráltatja a beruházásaikat, az adatbázisban összegyűlt információk alapján a szaktárca felderíti a lehetséges helyettesítő termékeket, valamint, hogy azokat honnan lehet beszerezni

Jelentősen drágultak a nyaralók

Gazdaság

A Balaton déli partján lévő településeken 700 ezer forintra emelkedett az átlagos négyzetméterár, ami 20 százalékos drágulás. A tó mindkét partján vannak olyan települések, például Tihany, Alsóörs vagy Szántód, ahol egymillió forintot meghaladó négyzetméterárakkal találkozhatnak az érdeklődők.

A megyei jogú városokban a családi házak négyzetméterára nőtt a legnagyobb mértékben

Gazdaság

Az év első négy hónapjában a használt lakások átlagos négyzetméterára 363 ezer forint volt. A társasházi használt lakások Érden voltak idén a legdrágábbak, átlagosan 520 ezer forintot fizettek a vevők egy négyzetméterért, míg Debrecenben félmillió, Győrben 490 ezer forint, Veszprémben és Székesfehérváron pedig több mint 400 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár.

KSH: kezdődik az egyéni gazdaságok összeírása

Gazdaság

Az összeírás keretében - a 2020-as agrárcenzus folytatásaként - a gazdáknak a használatukban lévő földterületről és az állatállomány nagyságáról kell adatokat szolgáltatniuk.

A nyáron éledhet újra a hazai szállodaipar egy elemzés szerint

Gazdaság

A korlátozások fokozatos feloldásával várhatóan a nyári hónapokban éledhet újra a szállodaipar Magyarországon, azon belül először a vidéki szálláshelyek iránt térhet vissza a kereslet a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég legfrissebb iparági elemzése szerint; az egy kiadható szobára jutó árbevétel 2019-es szintjét várhatóan csak a 2023-as szezonban érheti el az iparág.

Takarékbank: bizakodóbbak a gazdák, de az állattenyésztőkre nehéz év vár

Gazdaság

Javultak az agrárium szereplőinek várakozásai a tavalyi negyedik negyedév végére az előző negyedévhez képest, de jellemzően a növénytermesztők optimisták, az állattenyésztők a magas gabonárak miatt a korábbinál pesszimistábban látják 2021-et - mondta a Takarékbank agrár üzletágának ügyvezető igazgatója

A személyszállító vállalkozások bevételük jelentős részét elveszítették

Gazdaság

A koronavírus-járvány elhúzódó gazdasági hatásának kárvallottjai a személyszállító vállalkozások is, a buszos cégek az elmúlt háromnegyed évben bevételeik 70-100 százalékát veszítették el a járvány és az utazási korlátozások miatt - közölte az Új Média Kft. a buszos vállalkozások szakmai havi lapjának, a Busz Transz Magazinnak olvasói körében végzett felmérése alapján.

KSH: a szálláshelyek forgalma szeptemberben csökkent éves összevetésben, de nőtt a mélyponthoz képes

Gazdaság

A kereskedelmi szálláshelyeken a vendégéjszakák száma szeptemberben 59 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor az áprilisi mélyponthoz viszonyítva 15-szörös volt a növekedés - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

Elemzők szerint a magyar ipar túljutott a válságon

Gazdaság

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken megjelent első becslése szerint szeptemberben az ipari termelés a nyers adatok szerint 2,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,0 százalékkal mérséklődött. Az előző hónaphoz képest 2,3 százalék volt a szezonálisan és munkanappal kiigazított növekedés, áprilishoz képest pedig 61 százalék.

Kapacitásuk határát megközelítő szinten termelnek a Magyar Gépjárműipari Egyesület tagvállalatai

Gazdaság

A termelési szint a negyedik negyedévben összehasonlítható lesz a tavalyi év azonos időszakával. Tavasszal még sokkal rosszabbak voltak a kilátások

Ingatlan.com: a lakásfelújításoknak adhat lökést az állam januártól

Gazdaság

A program többféle élethelyzetben is segíthet, hiszen lehetőséget adhat például azoknak a gyermeket nevelő családoknak is, akik eddig azért halogatták az esetleges költözést, mert csak az olcsóbb, felújítandó lakásokra volt elegendő pénzük.