Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

KKV információbiztonsági kézikönyv és intézkedéscsomag rendelhető!

Gazdaság

Kiadványunk eszközöket és megoldásokat ad mikro, kis- és középvállalkozások számára üzleti titkaik hatékony megóvásához, továbbá az olyan pénzügyi és vagyoni veszteségek megelőzéséhez, amelyek adatkezelési gondatlanság vagy szervezetlenség, adatlopás, csalás, visszaélés miatt következhetnek be. Kiadványunk nem IT-szakembereknek szól, hanem a kis- és középvállalkozások tulajdonosainak, ügyvezetőinek, és munkavállalóinak. Az információbiztonsági intézkedéseket rendszerbe foglaljuk, adunk hozzá szabályzatot, szerződési és tájékoztatási formulákat, kockázatértékelés mintát. A kiadvány tevékenységétől függetlenül bármely vállalkozás számára használható. Ára 25.400,-Ft - de Ügyvezetők Klubja előfizetőknek 50% kedvezménnyel 12.700,-Ft. Megrendelés: info@adonet.hu

Lassulhat a lakásárak emelkedése idén

Gazdaság

Vidéken akár még árcsökkenés is előfordulhat a prognózis szerint, a fővárosban pedig elsősorban az olcsóbb kategóriájú lakásoknál van még tér az áremelkedésre. Budapesten az országosnál kicsit nagyobb, 2-5 százalékos lehet az áremelkedés, vidéken pedig 5 százalékos csökkenés és 5 százalékos növekedés közötti árváltozást várnak.

ÉVOSZ: idén a lakásépítési ágazatot kell helyzetbe hozni

Gazdaság

Az ÉVOSZ kidolgozott egy 10 pontból álló javaslatcsomagot, hogy a lakásépítések, lakásfelújítások lendülete 2020-2021-ben se törjön meg

A szerzői könyvkiadásról őszintén - Mi a könyv?

Gazdaság

Kevés olyan hatékony eszköz van a személyes márka kifejezésére, mint egy könyv megjelentetése önmagunkról, a küldetésünkről vagy éppen a cégünkről. Állandó szakértőnk, Kiss T. Anna, aki maga is több könyv szerzője, a könyvkiadás részleteit bemutató sorozatának első részében arról ír, miért olyan fontos, hogy legyen egy könyvünk, s hogyan induljunk el.

A megszűnő és az induló cégek száma idén megközelítheti egymást

Gazdaság

Tavaly 29 019 vállalkozás jött létre a cégbírósági adatok alapján. A cégalapítások száma kiegyensúlyozott növekedést mutat 2015 óta, évről évre 5 százalék körüli a növekedés. A 29 ezer cégalapítás mellett tavaly közel 35 ezer cégtörlést tettek közzé, tehát a cégek száma csökkenőben van, de többségében az alvó vállalkozások szűnnek meg.

Meghirdették a 28. Magyar innovációs nagydíj pályázatot szerdán Budapesten.

Gazdaság

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázat beadási határideje 2020. február 12-e 15 óra, az elismeréseket 2020. márciusában adják át. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, illetve szervezetek vehetnek részt, amelyek 2019-ben kiemelkedő műszaki, gazdasági teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el.

A cégvezetők kizárják a 2008-ashoz hasonló globális válság lehetőségét

Gazdaság

A világgazdaság további növekedésére számítanak a vállalatvezetők, de hosszabb távon aggasztó jeleket is látnak – állapítja meg a 45 országban több mint 2900 döntéshozó megkérdezésével összeállított EY Tőkebizalmi Felmérés.

Keresik az év fiatal vállalkozóját

Gazdaság

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) 11. alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói díjat, amelyre 18 és 40 év közötti, saját vállalkozással rendelkező természetes személyek jelentkezhetnek, illetve jelölhetők.

Több kihívással szembesülnek az autóipari beszállítók egy tanulmány szerint

Gazdaság

A beszállítóknak azért is fontos a pénzügyi rugalmasság, hogy ki tudják használni az autóipar főbb trendjeinek előnyeit, például a digitalizációt, az új mobilitási üzleti modelleket, az önvezető autókat és az elektromobilitást

BDO: kétszámjegyű is lehet idén a turisztikai ágazat bővülése

Gazdaság

A működési költségeket leginkább a bérek alakulása emelheti, a piaci becslések szerint a szektorban mintegy további 30-40 százalékos béremelésre van szükség a következő években. Az energia és az általános üzemeltetési költségek ugyanakkor az inflációt is meghaladó mértékben nőhetnek.

KSH: tovább nőtt a foglalkoztatottak száma

Gazdaság

A foglalkoztatottak számának 34 ezres növekedéséhez 8 ezerrel a munkanélküliek számának csökkenése és 26 ezerrel a gazdaságilag aktív népesség létszámának emelkedése járult hozzá.

Opten: növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

Gazdaság

A bevételekkel párhuzamosan az alkalmazotti létszám is emelkedett, 2015-höz képest 2018-ban 247 emberrel többen dolgoznak a magyar halgazdaságokban. A cégek stabilitását támasztja alá, a felszámolás alá került vállalkozások rendkívül alacsony száma

Az ipari termelési adat a gazdasági növekedés lassulását jelzi

Gazdaság

A gazdasági növekedés az első negyedévben elérte csúcspontját és a második negyedévben megindult a GDP növekedési ütemének lassulása - erre következtetnek elemzők a júniusi ipari termelésről szerdán kiadott első becslésből.

Pozitív várakozás jellemzi az agrárvállalkozásokat

Gazdaság

A megkérdezett agrárcégvezetők 81 százaléka tervez valamilyen beruházást, ez enyhe csökkenés a tavalyi év 86 százalékához képest. Kapacitásbővítést a tavalyihoz hasonlóan csak az agrárvállalkozások 22 százaléka tervez; technológiai fejlesztéseket, gépesítést a megkérdezettek 57 százaléka.

Munkahelyi adatkezelés kézikönyve és iratmintái rendelhető

Gazdaság

Új munkavállaló felvételekor új tartalmú adatkezelési tájékoztatást kell adni a munkavállaló részére, és ezt ismertetni kell a régi munkavállalókkal is. Megadjuk a munkajogi adatkezelési tájékoztatások mintáit, amelyeket 2019 április 26-tól a munkáltatóknak kötelező alkalmazni. Szerző: dr. Szabó Tibor ügyvéd. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Ára: 25.400,-Ft., de Ügyvezetők Klubja előfizetőknek 50% kedvezménnyel 12.700,-Ft. Megrendelés: info@onadozo.hu

A munkaerőhiány húzza a keresetek emelkedését

Gazdaság

A képzett munkaerő egyre fokozódó hiánya és a bérminimum-emelések hatására emelkedtek márciusban a bruttó bérek. Az átlagbérek kétszámjegyű növekedését segítette az is, hogy korábbi közfoglalkoztatottak nagy számban kerültek át az elsődleges munkaerőpiacra, amivel magasabb bért értek el

A lakáspiac lendülete és az emelkedő jövedelmek felpörgetik az iparcikkek forgalmát

Gazdaság

Egyre erőteljesebb a nagyobb értékű tartós iparcikkek, bútorok, műszaki cikkek forgalmának növekedési üteme. Jól megy az IKEÁ-nak, Praktikernk, Euronics-nek

Felmérés készül a munkaerőpiacról a szőlő-bor ágazatban

Gazdaság

Az agráriumon belül is kiemelten nagy élőmunka-igényűnek számító ágazatban rendkívül komoly gondokat okoz a megfelelő munkaerő hiánya, a minőségi szőlőtermesztéshez, borkészítéshez elengedhetetlen a szaktudással és kellő gyakorlattal rendelkező munkavállaló.

Opten: nőtt az állategészségügyi vállalkozások száma

Gazdaság

A Magyarországon működő állatorvosi praxisok többsége hobbiállatok ellátásával foglalkozik vagy vegyesen szolgálnak ki haszon- és hobbiállat tulajdonosokat is. A kifejezetten haszonállatokra specializálódott praxis ritka.

Innovációs ötletversenyt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal

Gazdaság

Elsősorban fiatalok jelentkezését várják, akik a mezőgazdaság területén szeretnének valamilyen ötletet megvalósítani.