kiemelt témák: Változásfigyelő Bírságfigyelő Kiállítás-Konferencia Jelentések Én, mint ügyvezető Felelősségbiztosítás IT

Hírek

   

NGM: a diákok munkavállalását is a Munka törvénykönyve szabályozza

HR, munkaügy

A 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés, amelynek tartalmaznia kell az alapbért, a munkakört, a munkavégzés helyét, a napi munkaidőt, illetve a munkaviszony időtartamát

Biztosítói felmérés: magas a munkavállalói bizalom

HR, munkaügy

A legoptimistább munkavállalók továbbra is a fővárosban élnek

Munkabalesetben elhunyt, megrokkant munkavállalók emléknapja

HR, munkaügy

2017-ben 23 387-en váltak baleset miatt három napnál hosszabb időre munkaképtelenné. A halálos kimenetelű munkabalesetek száma 79 volt.

KSH: egy év alatt 67 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

HR, munkaügy

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 125 ezerrel nőtt, a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 42 ezerrel, a külföldi telephelyen dolgozóké 15 ezerrel csökkent.

NGM: a munkavállalók sokszor nincsenek tisztában a kockázatokkal

HR, munkaügy

Sok esetben az alkalmazottak nem élnek a biztosított védőeszközökkel, néha egyszerű hanyagságból, máskor meg nincsenek tisztában a veszélyes anyagok alkalmazásából eredő kockázatokkal.

MKIK: a cégek többsége szerint a növekedés korlátja a szakmunkások hiánya

HR, munkaügy

Az iparkamara által elvégzett felmérésben az 1500 megkérdezett cég 67 százaléka azt válaszolta, a növekedés korlátja a szakmunkások hiánya.

ÁSZ: javultak a munkaerőpiaci mutatók 2006 és 2016 között

HR, munkaügy

Az ÁSZ elemzése a foglalkoztatási mutatók javulásának főbb okai közé sorolja a nyugdíjkorhatár emelkedését, az idő előtti nyugdíjba vonulás lehetőségeinek korlátozását, a megváltozott munkaképességűek ellátó-rendszerének átalakítását

Randstad Award: a Mercedes-Benz lett a legvonzóbb hazai munkáltató

HR, munkaügy

A munkahelyválasztást befolyásoló legfontosabb tíz tényező sorrendje nem változott az előző évhez képest. A listavezetők továbbra is a fizetés (75 százalék), a munkahelyi légkör (64 százalék) és a biztos állás (58 százalék). Ugyanakkor leginkább a kellemes légkör, a rugalmas lehetőségek értékelődtek fel a munkavállalók szemében

A nők fizetése még mindig jelentősen elmarad a férfiakétól az Európai Unióban

HR, munkaügy

Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) a nemzetközi nőnaphoz időzített, szerdán közzétett jelentésében arról számolt be, hogy a nők Európa-szerte 2016-ben, csakúgy mint az előző évben, átlagosan 16,1 százalékkal kerestek kevesebbet a férfiaknál.

Elemzők: mérsékeltebb ütemben folytatódhat a reálbérek növekedése

HR, munkaügy

Tavaly decemberben a bruttó átlagkereset már meghaladta a 300 ezer, míg a nettó átlagbér a 200 ezer forintot.

NGM: kedden kezdődik a januári bérek ellenőrzése

HR, munkaügy

Az ellenőrzés, amelyet az adóhivatal a munkaügyi hatóságokkal közösen végez, kiterjed arra is, hogy a munkáltatók a szabályokat betartva jelentették-e be dolgozóikat. Ellenőrzik továbbá, hogy a dolgozók megkapták-e a megemelt minimálbért, illetve a magasabb összegű garantált bérminimumot.

Itt a 2018-as Cafetéria szabályzat mintánk! Az Ügyvezetők lapja előfizetők díjmentesen letölthetik!

HR, munkaügy

Elkészítettük a 2018 évi szabályokat tartalmazó cafetéria szabályzat mintánkat, amely egy részletes útmutatót is tartalmaz. Előfizetőknek díjmentesen letölthető. Ha még nem előfizetőnk, ez egy jó alkalom arra, hogy előfizessen, mert sorra jönnek majd a további szabályzat-mintáink is - Ügyvezetők lapja előfizetés 12 hónapra 25.200,-Ft-ért: info@cegmenedzseles.hu

Kicsit lassabb ütemben idén is folytatódik a reálkeresetek emelkedése

HR, munkaügy

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete novemberben 323 000 forint volt, az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 214 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 222 700 forintra becsülhető. Az emelkedés hátterében az eddigi hónapokhoz hasonlóan továbbra is a munkaerőhiány, valamint az állami bérrendezések állnak

A diákvállalkozások szövetsége roadshowt indít a nyugdíjasoknak

HR, munkaügy

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével közös rendezvényeken arra biztatják majd a nyugdíjasokat, minél nagyobb számban éljenek a lehetőséggel, hogy a nyugdíjuk mellett rugalmas keretek között dolgozhatnak.

Minden nyolcadik munkavállaló kap magán-egészségbiztosítási juttatást a munkahelyén

HR, munkaügy

Míg 2012-ben az aktív korú lakosság 37 százaléka vett igénybe valamilyen magánorvosi szolgáltatást, ez az arány idén már 57 százalék volt. Az érintettek egy év alatt átlagosan 57 ezer forintot fizettek ki a különféle szakorvosi rendelőkben.

KSH: októberben 12,8 százalékkal nőttek a keresetek

HR, munkaügy

Októberben a bruttó átlagkereset 295 800 forint volt, 12,8 százalékkal több mint egy évvel korábban - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 196 700 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 204 600 forintra becsülhető.

Mit kell tudni az év végi „beragadt” szabadság kiadásáról?

HR, munkaügy

Elsőként a munkaviszony kezdetének időpontját kell megvizsgálni. Amennyiben az október elsején vagy azt követően kezdődött, úgy a munkáltató a szabadságot jogosult a következő év március 31-ig kiadni. Egyéb esetekben, ha a szabadság igénybevétele a tárgyévben megkezdődik és annak következő évben kiadott része nem haladja meg az öt munkanapot, az a tárgyévben kiadottnak minősül. A szabadság kiadása során azonban figyelembe kell venni azt, hogy annak időpontját a munkavállalóval legkésőbb annak kezdete előtt tizenöt nappal közölni kell. A felek az utóbbi szabálytól egyébként eltérően is megállapodhatnak.

17 százalékkal magasabbak a fizikai órabérek tavalyhoz képest

HR, munkaügy

A harmadik negyedévben a középvezetők körében is gyorsulni kezdett a bérnövekedési ütem. A harmadik negyedévben 859 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 17 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 734 forinthoz képest.

Emelkedett a munkavállalói bizalom

HR, munkaügy

A mérőszám azt fejezi ki, hogy egy 100 pontos skálán a munkavállalók mennyire bíznak abban, hogy jelenlegi foglalkoztatójuk hosszú távon is munkalehetőséget biztosít majd számukra. Emellett figyelembe veszi, hogy az alkalmazottak milyen lépéseket tennének munkahelyük megtartása érdekében, amennyiben az veszélybe kerülne.

Mennyi volt a bruttó átlagkereset az országban szeptemberben?

HR, munkaügy

Szeptemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél 292 900 forint volt. Az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 194 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 202 700 forintra becsülhető.