Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Utalják a Kisfaludy2030 támogatásait

Támogatások

A május 25-én meghirdetett Kisfaludy2030 szobánként 1 millió forintos fejlesztési támogatást biztosít a legfeljebb 8 szobás szálláshelyek tulajdonosainak. A fejlesztéseket 2020 végéig kell befejezniük.

Egy nap alatt több mint 8800-an pályáztak magánszálláshelyek felújítására

Támogatások

A vidéki térségben legfeljebb 8 szobával működő magánszálláshelyek felújítására szobánként maximum 1 millió forint nyerhető el a csütörtökön elindult pályázati konstrukcióban.

Kurzarbeit 2.0

Támogatások

Ha már májusra is igénybe kívánják venni a támogatást, április 30-ig be kell nyújtani a kérelmet.

Módosult a bértámogatási rendelet - egyszerűsítettek az igénylést

Támogatások

Nem kell kifejteni a gazdasági nehézségek okát. A munkaszerződések módosítását, a csökkentett munkaidőről és az egyéni fejlesztési időről szóló megállapodásokat nem kell egyenként megkötni minden munkavállalóval, mivel a munkaszerződések a kormányrendelet erejénél fogva módosulnak. A napi 2 órás részmunkaidőt az teszi lehetővé, hogy a kieső munkaidő felső határa 75 százalékra nő. A támogatott munkavállalókat a folyósítás ideje alatt nem lehet rendkívüli munkavégzésben foglalkoztatni, de a létszámtartási kötelezettség is csak rájuk vonatkozik, nem a teljes alkalmazotti állományra. A vonatkozó kormányrendelet már ma este megjelenhet.

Csökkentett munkaidős foglalkoztatás: szigorú feltételeket szab a vonatkozó rendelet

Támogatások

A gazdasági mentőcsomag részeként április 16-án hatályba lép az a kormányrendelet, amely a csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatásának feltételeit tartalmazza. Mint a nevében is benne van, a támogatást olyan vállalkozásoknál vehetik igénybe, ahol az elkövetkező hónapokban - a járványügyi veszélyhelyzet következtében - a foglalkoztatást csak csökkentett munkaidős foglalkoztatással tudják megoldani.

ITM: e-ügyintézésre lesz lehetőségük a pályázóknak

Támogatások

A zökkenőmentes ügyintézés érdekében három hónappal meghosszabbítják a pályázati határidőket, és a támogatási szerződések módosítása is egyszerűsített módon történik majd. A veszélyhelyzettel érintett ágazatokban, a kormány 25-ról 50 százalékra emelte a támogatás előlegének mértékét, ezzel biztosítva egyfajta likviditást a pályázó cégeknek.

Október 25-ig pályázhatnak a kerékpárosbarát címre a munkaadók és önkormányzatok

Támogatások

A munkahelyek négy (multinacionális, nagyvállalat, kis- és közepes vállalkozás, közintézmény), míg a települések három (megyei jogú város vagy fővárosi kerület, város, nagyközség vagy község) kategóriában pályázhatnak. A jelentkezéshez szükséges pályázati adatlap és információs háttéranyag a http://www.kti.hu/regisztracio/ oldalon tölthető ki.

Jogosultan támogatásigénylés - túlárazással

Támogatások

Úgy kaptak összesen 306 millió forint európai uniós és magyar állami támogatást hűtőházak építésére, hogy a beruházást papíron jelentősen túlárazták. Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat

Vállalkozóvá válási támogatására lehet pályázni

Támogatások

A programok sikeres megvalósítása eredményeként mintegy 5200 fiatal és 2600 30 év feletti álláskereső nyer majd el támogatást az újonnan alapított vállalkozás indításához és az első éves működéséhez.

Egészséges munkahelyeknek szóló pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium

Támogatások

A pályázatra december 15-ig két kategóriában - a 100-nál kevesebb dolgozót, illetve a 100-nál többet foglalkoztató - vállalkozások pályázhatnak.

PM: csaknem kétmilliárd forint kormányzati támogatást nyertek el kkv-k munkahelyteremtésre

Támogatások

A támogatás keretében a többi között új eszközök, gépek beszerzése, ingatlanvásárlás, bérleti díjak, vagy lízingköltségek számolhatók el. A pályázónak 2 éves foglalkoztatási és 3 éves fenntartási kötelezettséget kell vállalnia.

Újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás

Támogatások

A szőlőültetvények áttelepítése és fajtaváltása mellett ez év őszétől lehetőség nyílik a meglévő szőlőültetvények támberendezéseinek megújítására is

Új vidékfejlesztési pályázatok jelentek meg

Támogatások

A pályázatok az élelmiszer-feldolgozás és a borászat, az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakításának támogatását szolgálják

Elindult az elektromos autók vásárlását támogató pályázat

Támogatások

A támogatás mértéke a bruttó eladási ár 21 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint.

Az építőipari cégek technológiai korszerűsítését szolgáló pályázat szeptemberben ismét megnyílik

Támogatások

A korszerűsítést szolgáló pályázat a kis és a közepes vállalkozásokat segíti, ahol a foglalkoztatottak száma 10 és 250 között mozog. A vállalkozások minimum 50 millió forint, maximum pedig 1 milliárd forint támogatást kérhetnek, többek között építőgépekre, állvány rendszerekre és az új eszközökhöz szükséges informatikai háttér beszerzésére.

Beadhatók a támogatási kérelmek a Pest megyei piacok fejlesztésére

Támogatások

A támogatásra a főváros vonzáskörzetében fekvő Pest megyei települések és a 10 ezer főnél népesebb Pest megyei városok pályázhatnak,

Munkahelyteremtő támogatásra pályázhatnak a vállalkozók Tolnában

Támogatások

A vállalkozások munkahelyenként 2,5 millió forintos támogatást igényelhetnek, szeptember 14-ig lehet pályázni.

Újra lehet pályázni kkv. innovációs támogatásra

Támogatások

A vállalkozások szerdától adhatják be az igényeiket 5-30 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, eszközbeszerzésre és szoftverbeszerzésre.

AM: 2020 után is marad a szarvasmarha-ágazat támogatása

Támogatások

Az átmeneti nemzeti támogatások 2020-ig biztosan fennmaradnak, 2018-ban tervezik az előlegfizetést, amire október 16-a után kerülhet sor

A csok emelése jótékonyan hat majd a kistelepülések ingatlanpiacára

Támogatások

A Magyar falvak program keretében nőni fog a csok összege az ötezer lakosúnál kisebb településeken.