Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Október 25-ig pályázhatnak a kerékpárosbarát címre a munkaadók és önkormányzatok

Támogatások

A munkahelyek négy (multinacionális, nagyvállalat, kis- és közepes vállalkozás, közintézmény), míg a települések három (megyei jogú város vagy fővárosi kerület, város, nagyközség vagy község) kategóriában pályázhatnak. A jelentkezéshez szükséges pályázati adatlap és információs háttéranyag a http://www.kti.hu/regisztracio/ oldalon tölthető ki.

Jogosultan támogatásigénylés - túlárazással

Támogatások

Úgy kaptak összesen 306 millió forint európai uniós és magyar állami támogatást hűtőházak építésére, hogy a beruházást papíron jelentősen túlárazták. Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat

Vállalkozóvá válási támogatására lehet pályázni

Támogatások

A programok sikeres megvalósítása eredményeként mintegy 5200 fiatal és 2600 30 év feletti álláskereső nyer majd el támogatást az újonnan alapított vállalkozás indításához és az első éves működéséhez.

Egészséges munkahelyeknek szóló pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium

Támogatások

A pályázatra december 15-ig két kategóriában - a 100-nál kevesebb dolgozót, illetve a 100-nál többet foglalkoztató - vállalkozások pályázhatnak.

PM: csaknem kétmilliárd forint kormányzati támogatást nyertek el kkv-k munkahelyteremtésre

Támogatások

A támogatás keretében a többi között új eszközök, gépek beszerzése, ingatlanvásárlás, bérleti díjak, vagy lízingköltségek számolhatók el. A pályázónak 2 éves foglalkoztatási és 3 éves fenntartási kötelezettséget kell vállalnia.

Újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás

Támogatások

A szőlőültetvények áttelepítése és fajtaváltása mellett ez év őszétől lehetőség nyílik a meglévő szőlőültetvények támberendezéseinek megújítására is

Új vidékfejlesztési pályázatok jelentek meg

Támogatások

A pályázatok az élelmiszer-feldolgozás és a borászat, az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakításának támogatását szolgálják

Elindult az elektromos autók vásárlását támogató pályázat

Támogatások

A támogatás mértéke a bruttó eladási ár 21 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint.

Az építőipari cégek technológiai korszerűsítését szolgáló pályázat szeptemberben ismét megnyílik

Támogatások

A korszerűsítést szolgáló pályázat a kis és a közepes vállalkozásokat segíti, ahol a foglalkoztatottak száma 10 és 250 között mozog. A vállalkozások minimum 50 millió forint, maximum pedig 1 milliárd forint támogatást kérhetnek, többek között építőgépekre, állvány rendszerekre és az új eszközökhöz szükséges informatikai háttér beszerzésére.

Beadhatók a támogatási kérelmek a Pest megyei piacok fejlesztésére

Támogatások

A támogatásra a főváros vonzáskörzetében fekvő Pest megyei települések és a 10 ezer főnél népesebb Pest megyei városok pályázhatnak,

Munkahelyteremtő támogatásra pályázhatnak a vállalkozók Tolnában

Támogatások

A vállalkozások munkahelyenként 2,5 millió forintos támogatást igényelhetnek, szeptember 14-ig lehet pályázni.

Újra lehet pályázni kkv. innovációs támogatásra

Támogatások

A vállalkozások szerdától adhatják be az igényeiket 5-30 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, eszközbeszerzésre és szoftverbeszerzésre.

AM: 2020 után is marad a szarvasmarha-ágazat támogatása

Támogatások

Az átmeneti nemzeti támogatások 2020-ig biztosan fennmaradnak, 2018-ban tervezik az előlegfizetést, amire október 16-a után kerülhet sor

A csok emelése jótékonyan hat majd a kistelepülések ingatlanpiacára

Támogatások

A Magyar falvak program keretében nőni fog a csok összege az ötezer lakosúnál kisebb településeken.

Újabb munkahelyteremtő pályázatot hirdet a PM kkv-knak

Támogatások

A pályázati felhívás keretében a kkv-k továbbra is új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, illetve a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják (tárgyi eszközökhöz, épületekhez kapcsolódóan). A pályázati időszak július 23-től szeptember 10-ig tart.

A kisgazdaságok dominálnak az EU mezőgazdaságában

Támogatások

Az Európai Unió tagállamaiban 2016-ban 171 millió hektáron 10,3 millió gazdaság működött, kétharmaduk területe nem érte el az 5 hektárt, és vezetőiknek csak 11 százaléka volt 40 évnél fiatalabb - áll az Eurostat csütörtökön közzétett felmérésében.

Agrárkamara: június 19-ig módosíthatók az előzetes ellenőrzés alapján hibás egységes kérelmek

Támogatások

A Magyar Államkincstár (MÁK) az idén is előzetesen ellenőrizte a benyújtott egységes kérelmeket, amelyek hibáiról, hiányosságairól értesítette a gazdálkodókat

Május 25-ig pályázhatnak a vállalkozások az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegyre

Támogatások

A kiírásra pályázhatnak a Kárpát-medencéből mindazon vállalkozások, amelyek kiemelten fontosnak tartják a magas minőségű termékek előállítását, szolgáltatások nyújtását.

Új német-magyar innovációs kiírásra jelentkezhetnek a vállalkozásoknak

Támogatások

A magyar vállalkozások kutatóintézetekkel és német partnereikkel együttműködésben megvalósuló innovációs projektjei is támogatást nyerhetnek a nemzetközi EUREKA program részeként megjelent, 750 millió forint keretösszegű pályázaton, a felhívásra május 30-ig lehet jelentkezni.

Az év ökoturisztikai létesítménye helyett Az év ökoturisztikai élménye címmel lehet pályázni

Támogatások

A pályázat május 31-én zárul, a jelentkezőket két fordulóban bírálják el. A nyerteseket várhatóan szeptember végén hirdetik ki. A jelentkezők az FM és az MTÜ honlapján olvashatják el a pályázat benyújtásához szükséges tudnivalókat és az értékelési szempontokat.